Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Vredestein Quatrac Pro all season band voor UHP auto's

De nieuwe Vredestein Quatrac Pro all season band is geschikt voor ultra high performance auto’s © Vredestein

Een all season band voor high performance auto's

Vredestein breidt zijn all season aanbod uit. De fabrikant is, dankzij zijn Quatrac reeks, al enkele jaren een bekend gezicht binnen dit sterk groeiende vier seizoenen-segment. Dankzij hun ervaring richt het merk zich nu ook op Ultra High Performance wagens. Vredestein brengt met dit doel voor ogen nu hun nieuwe Quatrac Pro all season band uit. Het merk garandeert dat het de enige in Europa verkrijgbare all season band is voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch. Deze nieuwe band werd speciaal ontwikkeld voor krachtige auto’s zoals de Alfa Romeo Stelvio, de Volvo XC90 of de BMW 5 Serie. De band kenmerkt zich door  ambitieuze rijprestaties en is gericht op een gebruik het hele jaar door.

Profiel van de all season band Vredestein Quatrac Pro

© Vredestein

Hoogwaardige prestaties dankzij de knowhow van Vredestein

Met de Quatrac Pro band wil Vredestein hoogwaardige prestaties bieden aan veeleisende bestuurders van krachtige auto’s die het hele jaar met dezelfde banden willen rijden. Zijn nieuwe product biedt in alle omstandigheden uitstekende handling en korte remafstanden. Hij zorgt voor optimale veiligheid zelfs bij onverwachte weersveranderingen. De grip op natte wegen werd met 10% verhoogd ten opzichte van de populaire Vredestein Quatrac 5, terwijl de handling op sneeuw met 5% werd verbeterd.

De fabrikant heeft dit prestatieniveau hoofdzakelijk kunnen bereiken dankzij zijn nieuwe technologieën. De langsgroeven van de Quatrac Pro in combinatie met de zijgroeven op de schouders bevorderen de waterafvoer en verhogen de veiligheid op natte wegen, zelfs op zeer hoge snelheid. Het rolvlak werd verbreed voor betere rijprestaties en om de controle over het stuur te houden wat van groot belang is voor krachtige high performance auto’s.

Vredestein Quatrac Pro gemonteerd onder een Audi

© Vredestein

De rubbercompound is ontwikkeld om zelfs op lage temperaturen soepel te blijven. Een geavanceerde compound met een hoog gehalte aan hars en silica zorgt voor goede grip op natte en besneeuwde wegen en een evenwichtige drukverdeling op de weg. De diverse winter- en zomereigenschappen staan garant voor een hoog prestatieniveau, ongeacht het seizoen. De Quatrac Pro draagt dan ook het sneeuwvloklogo (3PMSF) op de zijwand.

Vredestein Quatrac Pro vierseizoens band

© Vredestein

Verkoop Vredestein Quatrac Pro

De Vredestein Quatrac Pro all season band is vanaf 1 april 2019 verkrijgbaar in 50 bandenmaten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch. Veertien van deze banden zijn uniek binnen het all season segment, waaronder de 315/35 R20 die op de achterwielen van een BMW X5 gemonteerd kan worden.

Vredestein blijft tevens de Quatrac 5 all season band produceren die, volgens de fabrikant, de ideale band is voor velgdiameters van 16 inch of minder.

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.

Nokian WR Snowproof: onbezorgd de weg op in de winter

De Finse fabrikant Nokian Tyres onthult zijn gloednieuwe WR Snowproof winterband die bestand is tegen het winterweer in de bergen. Hij maakt het mogelijk in heel Europa volledig veilig de weg op te gaan ongeacht de winterse weersomstandigheden.