Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama Advan Neova AD08RS: de reeks voldoet opnieuw aan de wetgeving

De Japanse bandenfabrikant Yokohama heeft tijdens de Internationale Autosalon van Genève de lancering van hun Advan Neova AD08RS semi-slick band aangekondigd. Deze leeft de nieuwe Europese regelgeving betreft de rolweerstand na.

Salon van Genève 2019: de nieuwe Yokohama Advan Neova AD08RS

De Yokohama Advan Neova AD08RS semi slick band conform aan de wetgeving omtrent de rolweerstand. © Yokohama

Een nieuwe semi-slick band conform de wetgeving

Yokohama was uiterst actief tijdens de Internationale Autosalon van Genève 2019. Na de presentatie van hun zuinige BluEarth-air EF21 band, heeft de Japanse fabrikant de nieuwkomer binnen zijn sportreeks onthuld: de Advan Neova AD08RS. Een bekende naam voor alle trackdays fans. En dit is niet meer dan normaal, daar het de nieuwe versie van de Advan Neova AD08R betreft, die voorheen in de problemen kwam door nieuwe Europese bandenwetten. Deze nieuwe wetgeving verbiedt bandenfabrikanten namelijk om nieuwe banden uit te brengen met een F of minder voor de rolweerstand op het Europese bandenlabel.

De ‘nieuwe generatie’ van de Advan Neova, die met name bekend staat om zijn uitmuntende sportprestaties op droge en natte wegen, heeft dezelfde eigenschappen als zijn voorganger maar voldoet daarnaast tevens aan de nieuwe wetten. Yokohama zegt de rubbercompound van de Advan Neova AD08RS verbeterd te hebben om de rolweerstand te verlagen. Een technische aanpassing die de Japanse fabrikant in staat stelt zijn sportband vanaf de lente 2019 overal in Europa te verkopen.

Verkoop Yokohama Advan Neova AD08RS

De gloednieuwe straatlegale semi-slick Yokohama Advan Neova AD08RS band zal vanaf deze lente (2019) verkrijgbaar zijn in 31 bandenmaten voor velgdiameters van 15 tot 19 inch

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.