Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama gaat de all season markt op met de BluEarth-4S AW21

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève zijn eerste model all season banden voor de Europese markt gepresenteerd: de BluEarth-4S AW21.

Yokohama_Bluearth4S

De all season band Yokohama BluEarth 4S AW21 is bestemd voor een gebruik het hele jaar door. © Yokohama

Een nieuwe band binnen het all season-aanbod

Yokohama was één van de weinige bandenfabrikanten die nog geen all season banden op de Europese markt aanbood. Dit werd tijdens de internationale Autosalon van Genève rechtgezet met de presentatie van de nieuwe BluEarth-4S AW21. Deze band is bestemd voor automobilisten die voornamelijk in de stad en zelden bij koud weer of op sneeuw rijden. De autoband biedt evenwichtige prestaties ongeacht het seizoen of het weer. 

Yokohama Bluearth4S

© Yokohama

Een wintertechnologie voor prestaties gedurende het hele jaar

Hoewel het de prestaties van een zomer- en winterband  combineert, is de Yokohama BluEarth-4S AW21 tevens uitgerust met de laatste wintertechnologieën van de Japanse fabrikant. De combinatie van verschillende groeven in horizontale en V-vorm biedt hoogwaardige prestaties op natte, beijzelde of besneeuwde wegen.

Dit wordt ondersteund door dezelfde koudebestendige rubbercompound als die van de Yokohama Wdrive V905 - met silicaat en polymeer. De band verkreeg dan ook het “sneeuwvloksymbool” (3PMSF), een bewijs van de wintercapaciteiten, dat toegekend wordt door de American Society for Testing and Materials (ASTM), één van de grootste normalisatie-instituten ter wereld.

De BluEarth 4S AW21 beschikt qua zomerprestaties over een nieuw rolvlakontwerp om het contactvlak met de weg te vergroten. Efficiëntere eigenschappen op droge wegen en een langere levensduur zijn hiervan een gevolg. De all season band van Yokohama is tevens tamelijk breed door onder andere de schouderblokken met talloze lamellen die garant staan voor optimale prestaties op droge wegen, volgens de fabrikant.

Beschikbaarheid

De Yokohama BluEarth 4S AW21 is vanaf de herfst van dit jaar verkrijgbaar in 30 maten voor velgdiameters van 14 t/m 19 inch. De Japanse fabrikant heeft nu al aangekondigd het aanbod uit te breiden met andere maten.

LEES OOK

Debica brengt zijn nieuwe Frigo SUV2 winterband uit

De Poolse fabrikant Debica heeft zijn nieuwe Frigo SUV 2 onthuld. Deze band is geschikt voor alle winterse weeromstandigheden.

Hankook vernieuwt zijn UHP banden reeks met het uitbrengen van de Ventus S1 evo 3

Hankook presenteert zijn nieuwe UHP band voor personenauto's en SUV's. De Ventus S1 evo 3 streeft ernaar een referentie op de markt te worden.

Top 10 all season banden 2018/2019: de selectie van onze experts

Heb je besloten om dit jaar all season banden te kopen? Om je te helpen bij je keuze, bieden onze bandenexperts je een selectie van de beste all season banden voor het seizoen 2018/2019 aan.

Michelin Alpin 6: duurzame prestaties voor extreme winters

Michelin onthult de details van de langverwachte Alpin 6. De fabrikant vernieuwt zijn reeks met een nieuwe, op het komende winterseizoen gerichte band.