Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama gaat de all season markt op met de BluEarth-4S AW21

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève zijn eerste model all season banden voor de Europese markt gepresenteerd: de BluEarth-4S AW21.

Yokohama_Bluearth4S

De all season band Yokohama BluEarth 4S AW21 is bestemd voor een gebruik het hele jaar door. © Yokohama

Een nieuwe band binnen het all season-aanbod

Yokohama was één van de weinige bandenfabrikanten die nog geen all season banden op de Europese markt aanbood. Dit werd tijdens de internationale Autosalon van Genève rechtgezet met de presentatie van de nieuwe BluEarth-4S AW21. Deze band is bestemd voor automobilisten die voornamelijk in de stad en zelden bij koud weer of op sneeuw rijden. De autoband biedt evenwichtige prestaties ongeacht het seizoen of het weer. 

Yokohama Bluearth4S

© Yokohama

Een wintertechnologie voor prestaties gedurende het hele jaar

Hoewel het de prestaties van een zomer- en winterband  combineert, is de Yokohama BluEarth-4S AW21 tevens uitgerust met de laatste wintertechnologieën van de Japanse fabrikant. De combinatie van verschillende groeven in horizontale en V-vorm biedt hoogwaardige prestaties op natte, beijzelde of besneeuwde wegen.

Dit wordt ondersteund door dezelfde koudebestendige rubbercompound als die van de Yokohama Wdrive V905 - met silicaat en polymeer. De band verkreeg dan ook het “sneeuwvloksymbool” (3PMSF), een bewijs van de wintercapaciteiten, dat toegekend wordt door de American Society for Testing and Materials (ASTM), één van de grootste normalisatie-instituten ter wereld.

De BluEarth 4S AW21 beschikt qua zomerprestaties over een nieuw rolvlakontwerp om het contactvlak met de weg te vergroten. Efficiëntere eigenschappen op droge wegen en een langere levensduur zijn hiervan een gevolg. De all season band van Yokohama is tevens tamelijk breed door onder andere de schouderblokken met talloze lamellen die garant staan voor optimale prestaties op droge wegen, volgens de fabrikant.

Beschikbaarheid

De Yokohama BluEarth 4S AW21 is vanaf de herfst van dit jaar verkrijgbaar in 30 maten voor velgdiameters van 14 t/m 19 inch. De Japanse fabrikant heeft nu al aangekondigd het aanbod uit te breiden met andere maten.

LEES OOK

Victra Sport 5: de sportband van Maxxis

Maxxis heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland de nieuwe versie van zijn sportband onthuld. De Victra Sport 5 zal aan het einde van het jaar op de markt komen.

Falken hernieuwt zijn all season reeks met de Euroall Season AS210

Tijdens de 'Tire Cologne' beurs in Duitsland, heeft de Duitse bandenfabrikant Falken zijn nieuwe Euroall Season AS210 band onthuld. Deze vervangt het voorgaande all season model, de Euroall Season AS200.

Nexen onthult zijn nieuwe banden op de Tire Cologne

De Zuid-Koreaanse fabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe banden gepresenteerd: de N’Fera Sport en de Roadian AT 4x4.

Wintrac Pro: Vredestein presenteert een nieuwe UHP winterband in Keulen

De Nederlandse bandenfabrikant Vredestein heeft op The Tire Cologne beurs in Duitsland zijn nieuwe winterband onthuld. De Wintrac Pro is een UHP winterband voor krachtige voertuigen.