Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama Geolandar X-CV en X-MT: meer keuze voor SUV’s

De Japanse fabrikant Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van 2019 twee nieuwe banden voor zijn 4x4 Geolandar reeks onthuld: de X-MT voor off-road gebruik en de X-CV voor weggebruik.

4x4-autoband-voor-jeeps

© www.istockphoto.com

Twee nieuwe banden voor meer keuze

Yokohama heeft niet stilgezeten op de 89e Internationale Autosalon van Genève. De Japanse fabrikant heeft onder andere de 2 nieuwe banden van zijn Geolandar reeks voor 4x4’s en SUV’s getoond. Aan de ene kant de Geolandar X-MT voor liefhebbers van off-road tochten en aan de andere kant de Geolandar X-CV voor een meer klassiek gebruik op asfalt.

De nieuwe Geolandar X-MT all terrain band

De Yokohama Geolandar X-MT wordt reeds in Amerika verkocht en zal in het voorjaar de Europese markt opgaan. Deze door Yokohama in Genève onthulde nieuwe band voor SUV’s, 4x4’s en pick-ups is hoofdzakelijk bestemd voor modderige en rotsachtige terreinen. Zijn ‘rock concept’ ontwerp is gebaseerd op rotsachtige bodems voor verhoogde grip. Hij is dan ook voorzien van brede rubberblokken op het rolvlak. De Geolandar X-MT is een ‘leisure’ alternatief voor de Geolandar M/T G003. Hij biedt namelijk betere rijprestatie op moeilijk begaanbare wegen. 

De Yokohama Geolandar X-MT band zal vanaf de lente 2019 beschikbaar zijn in zes maten voor velgdiameters van 20, 17 en 16 inch.

Autosalon van Genève 2019: de nieuwe Yokohama Geolandar X-MT SUV en 4x4 band

© Yokohama

Een nieuwe Geolandar X-CV voor op de weg

Met zijn ‘CV’ voor cross-over voertuigen, biedt de nieuwe Yokohama Geolandar X-CV een alternatief voor de laatste compacte SUV’s en voornamelijk de monocoque modellen. De X-CV is hoofdzakelijk gericht op weggebruik. Hij legt het accent op prestaties bij hoge snelheid en handling.

Het asymmetrische rolvlakontwerp telt 4 langsgroeven en een combinatie van 3D lamellen. Dankzij een rubbercompound met een hoog silica gehalte, biedt hij goede resultaten op natte wegen, met name bij het remmen. Hij is tevens geoptimaliseerd voor een verlengde levensduur en heeft een lagere rolweerstand dan vergelijkbare banden zoals de Yokohama Parada Spec-X PA02.

De Yokohama Geolandar X-CV band zal vanaf de lente 2019 beschikbaar zijn in 23 maten voor velgdiameters van 18 t/m 22 inch.

Autosalon van Genève 2019: de nieuwe Yokohama Geolandar X-CV SUV en 4x4 band

© Yokohama

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.