Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Yokohama GT Special Classic: de moderne technologie voor oldtimers

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft de Japanse fabrikant Yokohama de lancering van zijn oldtimer band op de Europese markt onthuld: de G.T. Special Classic.

Autosalon van Genève 2019: de nieuwe Yokohama GT Special Classic band voor oude voertuigen en oldtimers

Yokohama steekt oldtimers in een nieuw jasje met een herziene versie van een oude band © Yokohama

Een band uit het verleden met prestaties van nu

Hoewel Yokohama steeds meer alternatieven voor moderne voertuigen zoals SUV’s biedt, ziet de fabrikant de categorie oldtimers niet over het hoofd. In Genève heeft de Japanse fabrikant een - speciaal voor oldtimers uit de jaren 60-70 ontworpen - band onthuld: de G.T. Special Classic.

Deze nieuwe band baseert zich op een oud product van Yokohama, de G.T. Special Y350. De band heeft dezelfde look maar een rolvlakontwerp met prestaties die aan de verwachtingen van nu voldoen. Hij maakt het mogelijk volledig veilig achter het stuur van oldtimers te klimmen om van optimaal te kunnen toeren.

 

Yokohama G.T Special Classic band

© Yokohama

De G.T. Special is de eerste reeks van het bandenmerk met een radiaalstructuur. Deze werd in 1967 op de markt gebracht en diende toen als eerste uitrusting van talloze Japanse en Europese auto’s. Yokohama steekt deze oldtimer reeks in een nieuw jasje door gebruik te maken van zijn laatste technologieën op het gebied van rubbercompounds voor verhoogde handling en veiligheid.

Het lanceren van deze nieuwe ‘oude’ band past binnen het managementbeleid op middellange termijn van Yokohama met de naam ‘Grand Design 2020’. De Japanse fabrikant streeft ernaar een bandenoplossing te ontwikkelen voor ‘leisure’ wagens: van racewagens tot oude voertuigen en oldtimers.

LEES OOK

Goodyear vernieuwt de UltraGrip reeks met 3 nieuwe winterbanden

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear heeft een vernieuwing van zijn UltraGrip winterbandenreeks aangekondigd. 3 nieuwe banden worden dit jaar op de markt gebracht.

Bridgestone Blizzak Ice: de band voor extreem strenge winters

De Japanse fabrikant Bridgestone onthult zijn nieuwe winterband voor Noord-Europees winterweer: de Blizzak Ice.

Vredestein Quatrac Pro: de eerste all season band voor UHP auto’s

De Nederlandse fabrikant Vredestein onthult zijn nieuwe all season band, de Quatrac Pro. Dit is de eerste Europese band die geschikt is voor velgen van 17 t/m 21 inch.

Bridgestone rust het Seat Minimó concept voor een elektrische mini stadsauto uit

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone was aanwezig op de Internationale Autosalon van Genève dankzij de samenwerking met de Spaanse fabrikant Seat die hier zijn concept voor een elektrische mini stadsauto’s presenteerde.