Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Over bandenmerken

Conceptbanden, nieuwe samenwerkingen en evenementen. Ontdek alle nieuwtjes over de bandenfabrikanten in deze nieuwsrubriek

Het succes van Continental op de OE markt

Continental succesmarkt OE
De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

SnapSkan Nokian Tyres
De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

Technologie Bridgestone Enliten
De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

Sportschoen Pirelli x Puma autoband
De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

Nokian wil de ontwikkeling van groene banden stimuleren
De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.

Michelin Uptis: anti-lek banden binnenkort werkelijkheid

Michelin Uptis luchtloze banden
Michelin en General Motors hebben tijdens het duurzame mobiliteit-evenement ‘Movin’On’ een prototype autoband zonder lucht voor personenauto’s gepresenteerd. Deze conceptband, met de naam Uptis, zal vanaf 2024 op de markt worden gebracht.

Bridgestone als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie
De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone banden om op de maan te rijden
Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

Pendelbus Gacha banden Nokian Hakkapeliitta
De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Autosalon van Genève 2019: Pirelli P Zero Track Adrenaline, de app voor circuitbanden, track days en races.
Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.