Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Over bandenmerken

Conceptbanden, nieuwe samenwerkingen en evenementen. Ontdek alle nieuwtjes over de bandenfabrikanten in deze nieuwsrubriek

Michelin Track Connect brengt een voor iedereen verkrijgbare gratis versie uit

Michelin Track Connect: een oplossing voor geconnecteerde banden voor amateurs en professionele coureurs
De nieuwe versie van Track Connect is verkrijgbaar met gratis functies voor alle gebruikers. De oplossing voor geconnecteerde banden werd sinds de eerste versie, die twee 2 jaar geleden uitkwam, volledig herzien. Michelin koos voor een voor iedereen beschikbaar product dat toegesneden is op zowel amateurs als professionele coureurs. We gaan verder in op het gebruik van deze technologie voor geconnecteerde banden en de bijbehorende innovaties. Welke 3 nieuwe gebruiksmodi biedt het? Welke auto beschikt over de Track Connect set?

Bridgestone en Microsoft verhogen de veiligheid van banden

Intelligent systeem voor de bandveiligheid van Bridgestone en Microsoft
De mobiliteit van morgen vormt de spil van de huidige projecten van de diverse bandenmerken. Informatie over slijtage en bandenspanning is primordiaal voor de veiligheid van automobilisten. Maar er komt nog meer bij kijken! De staat van de dagelijks bereden wegen is van invloed op de slijtage van het loopvlak, hoewel dit niet altijd direct zichtbaar is. En beschadigde banden kunnen de correcte werking van de auto hinderen. Het door Bridgestone en het Microsoft Connected Vehicle Platform ontwikkelde realtime bandencontrolesysteem helpt dit probleem de wereld uit.

Welke bandenmerken komen uit Duitsland?

Duitse bandenfabrikanten: welke merken worden in Duitsland gemaakt?
Welke bandenfabrikant is van Duitse origine? Continental is één van de meest vermaarde merken ter wereld die zich bij elke bandentest weer weet te onderscheiden. Het is daarnaast een grote groep met talloze submerken. Maar er bestaan nog andere Duitse bandenmerken, lees er hieronder meer over.

Auto E-sport: bandenmerken richten zich op het virtueel autoracen

De bandenmerken richten zich via racesimulators op virtuele racecircuits
Hoewel de bandenfabrikanten dankzij belangrijke partners al sinds jaren nauw betrokken zijn bij de racewereld, begeven ze zich nu ook op het terrein van het virtueel racen. Met de opkomst van ware professionele e-games en het afgelasten van talloze live evenementen in 2020, zijn er meer en meer merken te zien op de virtuele E-sport circuits.

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Het door Michelin geproduceerde OCOV-masker bevat een wasbaar filter dat tot 20 keer kan worden hergebruikt.
Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

Lexus LF-30 concept car uitgerust met Goodyear concept banden
De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Deze op de motorsport geïnspireerde jas maakt deel uit van de Pirelli collectie voor de Fashion Week 2020
Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

Ecologische voetafdruk: de bandenmerken voeren oplossingen tegen de klimaatopwarming in
De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Geschiedenis van de tubeless band: wie heeft de band uitgevonden?
Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De biodiversiteit in Michelin Ouro Verde: ontdekking van een nieuwe diersoort in Bahia
De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.