Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de Volkswagen Touareg

De nieuwe SUV Volkswagen Touareg wordt voor af-fabriek voorzien van Goodyear zomer-, winter- en all season banden. © Goodyear

Een SUV uitgerust voor het hele jaar

Drie ‘eerste uitrusting’ aankondigingen! Goodyear heeft aangekondigd de eerste uitrusting van de nieuwe Volkswagen Touareg te verzorgen met zijn zomer-, winter en all season banden. De nieuwe SUV van het Duitse merk kan dus af-fabriek geleverd worden met de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, de UltraGrip 8 Performance of de Vector 4Seasons SUV Gen-2

De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV werd in 5 maten gehomologeerd door Volkswagen voor velgdiameters van 18 t/m 21 inch. Voor de Vector 4Seasons SUV Gen-2 en de UltraGrip 8 Performance viel de keuze op 2 maten voor velgdiameters van 18 en 19 inch voor de eerste en van 18 en 20 inch voor de tweede autoband.

Drie Goodyear banden naargelang het seizoen

© Goodyear

De autofabrikant homologatie dankzij een nauwkeurig ontwerp

De luxe SUV van Volkswagen legt de lat hoog. De 3,0 liter biturbo V6-motor met 286 pk stelt dit model van 2 ton in staat een maximumsnelheid van 250 km/u te behalen. Met een dergelijk vermogen is het uiteraard van belang om over topbanden te beschikken. Daarnaast wil Volkswagen de bestuurders van zijn Touareg optimaal rijcomfort bieden.

Voor Nick Harley, algemeen directeur van de afdeling OE (Original Equipment) van Goodyear EMEA, staat deze samenwerking garant voor succes: “We besteden altijd de meest grote zorg aan de ontwikkeling van betrouwbare banden voor onze partners”, benadrukt hij. "Voor de eerste uitrusting voor de nieuwe Volkswagen Touareg leveren we een breed aanbod aan maten en oplossingen voor elk seizoen. We garanderen zo het comfort en de benodigde prestaties op alle wegen ongeacht het weer of de periode in het jaar. Daarnaast verbeteren we de rijervaring van hun gebruikers".

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.