Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de Volkswagen Touareg

De nieuwe SUV Volkswagen Touareg wordt voor af-fabriek voorzien van Goodyear zomer-, winter- en all season banden. © Goodyear

Een SUV uitgerust voor het hele jaar

Drie ‘eerste uitrusting’ aankondigingen! Goodyear heeft aangekondigd de eerste uitrusting van de nieuwe Volkswagen Touareg te verzorgen met zijn zomer-, winter en all season banden. De nieuwe SUV van het Duitse merk kan dus af-fabriek geleverd worden met de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, de UltraGrip 8 Performance of de Vector 4Seasons SUV Gen-2

De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV werd in 5 maten gehomologeerd door Volkswagen voor velgdiameters van 18 t/m 21 inch. Voor de Vector 4Seasons SUV Gen-2 en de UltraGrip 8 Performance viel de keuze op 2 maten voor velgdiameters van 18 en 19 inch voor de eerste en van 18 en 20 inch voor de tweede autoband.

Drie Goodyear banden naargelang het seizoen

© Goodyear

De autofabrikant homologatie dankzij een nauwkeurig ontwerp

De luxe SUV van Volkswagen legt de lat hoog. De 3,0 liter biturbo V6-motor met 286 pk stelt dit model van 2 ton in staat een maximumsnelheid van 250 km/u te behalen. Met een dergelijk vermogen is het uiteraard van belang om over topbanden te beschikken. Daarnaast wil Volkswagen de bestuurders van zijn Touareg optimaal rijcomfort bieden.

Voor Nick Harley, algemeen directeur van de afdeling OE (Original Equipment) van Goodyear EMEA, staat deze samenwerking garant voor succes: “We besteden altijd de meest grote zorg aan de ontwikkeling van betrouwbare banden voor onze partners”, benadrukt hij. "Voor de eerste uitrusting voor de nieuwe Volkswagen Touareg leveren we een breed aanbod aan maten en oplossingen voor elk seizoen. We garanderen zo het comfort en de benodigde prestaties op alle wegen ongeacht het weer of de periode in het jaar. Daarnaast verbeteren we de rijervaring van hun gebruikers".

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?