Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Autobanden uit India; alles over Indiase bandenfabrikanten

Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.

Indiase bandenmerken

Ken je de Indiase bandenmerken? © rezulteo

Indiase bandenmerken veroveren sinds enkele jaren een steeds groter aandeel op de Europese en Internationale bandenmarkt. Hieronder een selectie van bandenfabrikanten uit India die meer en meer bekendheid verwerven onder Europese automobilisten.

Apollo Tyres banden

Apollo Tyres is een Indiase bandenfabriek die in 1972 opgericht werd in Gurgaon, aan de rand van New Delhi in India. Het merk is uitgegroeid tot één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld en wordt in een honderdtal landen verkocht. Dankzij de diverse fabrieken in India en Europa zet Apollo Tyres talloze banden voor personenwagens, motoren, bedrijfswagens en vrachtauto’s af. In 2009 kocht Apollo Tyres het Nederlandse bandenmerk Vredestein op, wat de internationale ontwikkeling van de groep heeft doen versnellen. 

MRF banden

MRF. of Madras Rubber Factory. is een te Chennais - in het zuidoosten van India - gevestigde bandenfabrikant. De firma werd opgericht in 1946. Pas in 1952 begint de fabriek echter met de productie van autobanden. MRF heeft talloze technische samenwerkingsverbanden afgesloten met historische bandenmerken zoals BF Goodrich en Marangoni. De Indiase fabrikant is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenauto’s maar biedt tevens banden voor motoren, vrachtauto’s, landbouwmachines en terreinwagens.

CEAT banden

CEAT is tegenwoordig een te Mumbai gevestigde bandenfabrikant, maar komt oorspronkelijk niet uit India. De firma werd namelijk in 1924 opgericht in Italië (Turijn) door Virginio Bruni Tedeschi, de grootvader van Carla Bruni-Sarkozy, oud-First Lady van Frankrijk. Haar vader zet in 1958 de fabriek in India op. Tegenwoordig maakt CEAT deel uit van het conglomeraat RPG en produceert 15 miljoen autobanden per jaar. Het bandenmerk biedt een grote dekking voor allerlei types voertuigen: personenauto’s, motoren, landbouwmachines, lichte bedrijfswagens, vrachtauto’s en grondverzetmachines...

JK Tyres banden

JK Tyres is een te Delhi gevestigde Indiase bandenfabrikant. De in 1974 opgerichte onderneming telt 9 fabrieken in India en daarbuiten. Het bedrijf produceert meer dan 20 miljoen banden per jaar. JK Tyres exporteert diverse banden voor personenauto’s, vracht- en terreinwagens naar 80 verschillende landen.

Dit was alweer deel 4 van de rezulteo-serie 'bandenmerken wereldwijd'. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenmerken

deel 4 over autobanden uit China

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

LEES OOK

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe met de banden geconnecteerde oplossing onthuld: de Track Adrenaline.

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.