Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Autobanden uit India; alles over Indiase bandenfabrikanten

Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.

Indiase bandenmerken

Ken je de Indiase bandenmerken? © rezulteo

Indiase bandenmerken veroveren sinds enkele jaren een steeds groter aandeel op de Europese en Internationale bandenmarkt. Hieronder een selectie van bandenfabrikanten uit India die meer en meer bekendheid verwerven onder Europese automobilisten.

Apollo Tyres banden

Apollo Tyres is een Indiase bandenfabriek die in 1972 opgericht werd in Gurgaon, aan de rand van New Delhi in India. Het merk is uitgegroeid tot één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld en wordt in een honderdtal landen verkocht. Dankzij de diverse fabrieken in India en Europa zet Apollo Tyres talloze banden voor personenwagens, motoren, bedrijfswagens en vrachtauto’s af. In 2009 kocht Apollo Tyres het Nederlandse bandenmerk Vredestein op, wat de internationale ontwikkeling van de groep heeft doen versnellen. 

MRF banden

MRF. of Madras Rubber Factory. is een te Chennais - in het zuidoosten van India - gevestigde bandenfabrikant. De firma werd opgericht in 1946. Pas in 1952 begint de fabriek echter met de productie van autobanden. MRF heeft talloze technische samenwerkingsverbanden afgesloten met historische bandenmerken zoals BF Goodrich en Marangoni. De Indiase fabrikant is gespecialiseerd in de productie van banden voor personenauto’s maar biedt tevens banden voor motoren, vrachtauto’s, landbouwmachines en terreinwagens.

CEAT banden

CEAT is tegenwoordig een te Mumbai gevestigde bandenfabrikant, maar komt oorspronkelijk niet uit India. De firma werd namelijk in 1924 opgericht in Italië (Turijn) door Virginio Bruni Tedeschi, de grootvader van Carla Bruni-Sarkozy, oud-First Lady van Frankrijk. Haar vader zet in 1958 de fabriek in India op. Tegenwoordig maakt CEAT deel uit van het conglomeraat RPG en produceert 15 miljoen autobanden per jaar. Het bandenmerk biedt een grote dekking voor allerlei types voertuigen: personenauto’s, motoren, landbouwmachines, lichte bedrijfswagens, vrachtauto’s en grondverzetmachines...

JK Tyres banden

JK Tyres is een te Delhi gevestigde Indiase bandenfabrikant. De in 1974 opgerichte onderneming telt 9 fabrieken in India en daarbuiten. Het bedrijf produceert meer dan 20 miljoen banden per jaar. JK Tyres exporteert diverse banden voor personenauto’s, vracht- en terreinwagens naar 80 verschillende landen.

Dit was alweer deel 4 van de rezulteo-serie 'bandenmerken wereldwijd'. Lees ook:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over bandenmerken van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenmerken

deel 4 over autobanden uit China

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

deel 7 over merken autobanden uit Thailand

LEES OOK

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen scans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met gevaarlijke banden rijden.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.