Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bandenmerken uit Thailand: het overzicht van Thaise bandenfabrikanten

Welke bandenmerken worden er in Thailand geproduceerd? Overweeg je Thaise autobanden te kopen voor je auto? In dit artikel lees je meer over banden die afkomstig zijn van de belangrijkste natuurlijk rubber producent ter wereld.

Wat zijn de bekendste fabrikanten van autobanden uit Thailand en waar zijn hun fabrieken gevestigd?

Wat zijn de bandenmerken van Thaise afkomst? © rezulteo 

Thaise banden kopen?

In de rezulteo serie ‘bandenmerken wereldwijd’ hebben we al eerder Aziatische bandenfabrikanten gepresenteerd zoals Japanse, Chinese of Koreaanse bandenmerken. In dit blog belichten we de Thaise bandenmerken. Hoewel fabrikanten uit dit land niet dezelfde bekendheid genieten als de andere spelers op de Aziatische en internationale bandenmarkt, beginnen ze voorzichtig een doorbraak te maken in het buitenland. Thailand is de grootste producent van natuurlijk rubber ter wereld. Het is sinds lange tijd het land bij uitstek voor talloze internationale fabrikanten. Deze hebben tal van bandenfabrieken in Thailand opgezet en hier een groot deel van hun productie gevestigd. Dankzij de import van deze knowhow zijn er ook enkele Thaise bandenmerken ontwikkeld. Deze wagen zich nu geleidelijk aan buiten de grenzen om een plaats op de exportmarkt te veroveren. Lees hier meer over de Thaise bandenfabrikanten, hun geschiedenis en de diverse producten die ze aanbieden.

Thaise banden: Vee Rubber

Vee Rubber werd opgericht in 1977 door de Thaise zakenman Vitor Sukanjanapong. Het betrof in eerste instantie een fabriek voor fiets- en motorbanden. Het merk werd al snel een must in Azië, alvorens de internationale markt op te gaan en zich voornamelijk op Europa en Noord-Amerika te richten. Tegenwoordig telt Vee Rubber meer dan 4.000 werknemers wereldwijd en is het hoofdkantoor gevestigd te Bangkok.

Naast het leveren van OE banden (af-fabriek montage) voor meerdere Japanse motormerken, produceert het merk Vee Rubber banden voor diverse type voertuigen: quads, personenauto’s, vrachtwagens… Vee Rubber is tevens eigenaar van het bandenmerk Veento, dat hoofdzakelijk in de Verenigde Staten verkocht wordt.

Thaise banden: Deestone

In 1977 werd door de Thai Suvit Vongsariyavanich het bedrijf Deestone opgericht. De productielocatie van dit bandenmerk: Samut Sakhon, aan de rand van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het merk was van oorsprong gespecialiseerd in banden voor vrachtwagens en tweewielers. Sinds 2007 is het merk Deestone (Deerubber) actief binnen de productie van radiaalbanden voor personenauto’s.

Deestone is tevens eigenaar van het merk Thunderer dat het merendeel van zijn banden in de Verenigde Staten afzet.

Dit was alweer het zevende deel van de serie 'bandenmerken wereldwijd'. Zes eerdere delen zijn gepubliceerd over de volgende bandenfabrikanten per land:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over autobanden van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenfabrikanten

deel 4 over Chinese autobanden

deel 5 over autobanden uit India

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

 

LEES OOK

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde in Zwitserland een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. Deze na al die jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.