Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bandenmerken uit Thailand: het overzicht van Thaise bandenfabrikanten

Welke bandenmerken worden er in Thailand geproduceerd? Overweeg je Thaise autobanden te kopen voor je auto? In dit artikel lees je meer over banden die afkomstig zijn van de belangrijkste natuurlijk rubber producent ter wereld.

Wat zijn de bekendste fabrikanten van autobanden uit Thailand en waar zijn hun fabrieken gevestigd?

Wat zijn de bandenmerken van Thaise afkomst? © rezulteo 

Thaise banden kopen?

In de rezulteo serie ‘bandenmerken wereldwijd’ hebben we al eerder Aziatische bandenfabrikanten gepresenteerd zoals Japanse, Chinese of Koreaanse bandenmerken. In dit blog belichten we de Thaise bandenmerken. Hoewel fabrikanten uit dit land niet dezelfde bekendheid genieten als de andere spelers op de Aziatische en internationale bandenmarkt, beginnen ze voorzichtig een doorbraak te maken in het buitenland. Thailand is de grootste producent van natuurlijk rubber ter wereld. Het is sinds lange tijd het land bij uitstek voor talloze internationale fabrikanten. Deze hebben tal van bandenfabrieken in Thailand opgezet en hier een groot deel van hun productie gevestigd. Dankzij de import van deze knowhow zijn er ook enkele Thaise bandenmerken ontwikkeld. Deze wagen zich nu geleidelijk aan buiten de grenzen om een plaats op de exportmarkt te veroveren. Lees hier meer over de Thaise bandenfabrikanten, hun geschiedenis en de diverse producten die ze aanbieden.

Thaise banden: Vee Rubber

Vee Rubber werd opgericht in 1977 door de Thaise zakenman Vitor Sukanjanapong. Het betrof in eerste instantie een fabriek voor fiets- en motorbanden. Het merk werd al snel een must in Azië, alvorens de internationale markt op te gaan en zich voornamelijk op Europa en Noord-Amerika te richten. Tegenwoordig telt Vee Rubber meer dan 4.000 werknemers wereldwijd en is het hoofdkantoor gevestigd te Bangkok.

Naast het leveren van OE banden (af-fabriek montage) voor meerdere Japanse motormerken, produceert het merk Vee Rubber banden voor diverse type voertuigen: quads, personenauto’s, vrachtwagens… Vee Rubber is tevens eigenaar van het bandenmerk Veento, dat hoofdzakelijk in de Verenigde Staten verkocht wordt.

Thaise banden: Deestone

In 1977 werd door de Thai Suvit Vongsariyavanich het bedrijf Deestone opgericht. De productielocatie van dit bandenmerk: Samut Sakhon, aan de rand van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het merk was van oorsprong gespecialiseerd in banden voor vrachtwagens en tweewielers. Sinds 2007 is het merk Deestone (Deerubber) actief binnen de productie van radiaalbanden voor personenauto’s.

Deestone is tevens eigenaar van het merk Thunderer dat het merendeel van zijn banden in de Verenigde Staten afzet.

Dit was alweer het zevende deel van de serie 'bandenmerken wereldwijd'. Zes eerdere delen zijn gepubliceerd over de volgende bandenfabrikanten per land:

deel 1 over Japanse merken autobanden

deel 2 over autobanden van Britse makelij

deel 3 over Amerikaanse bandenfabrikanten

deel 4 over Chinese autobanden

deel 5 over autobanden uit India

deel 6 over Zuid-Koreaanse bandenmerken

 

LEES OOK

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de Mercedes G-klasse

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre heeft aangekondigd dat ze de nieuwste Mercedes-Benz G-klasse zullen uitrusten met banden uit de Solus serie.

P Zero World Dubai: na LA, München en Monaco, vestigt Pirelli zich nu in de VAE

Pirelli heeft een ultra luxe P Zero World bandencenter geopend in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is inmiddels de vierde vestiging, na Los Angeles, München en Monaco.

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.