Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

© Bridgestone

Banden op maat voor alle BMW reeksen

Bridgestone rust reeds de elektrische voertuigen van BMW uit, maar ziet ook de auto’s met thermische motoren niet over het hoofd. Na de BMW i3, i3s en i8, biedt de fabrikant OE banden aan voor de BMW X5, 3-Serie en de 8-Serie. Voor de elektrische auto’s van de Duitse fabrikant lag het accent op besparingen en de zogeheten ologic technologie. Bij deze nieuwe samenwerking staan comfort en sportief rijgedrag centraal.

Twee banden voor de nieuwe BMW X5

Bridgestone heeft voor de BMW X5, Bridgestone zijn banden aangepast om een osmose te creëren met de elektronisch bediende ophanging, de 5-armige achterwiel ophanging en de adaptieve pneumatische ophanging. Na diverse tests, werden er acht banden met velgdiameters van 18 t/m 21 inch goedgekeurd door BMW voor de X5: de Alenza 001 voor de zomer en de Blizzak LM001 voor de winter. Deze twee banden zijn uitgerust met de runflat technologie.

Innovatieve banden voor de BMW 3-Serie

Voor de BMW 3-Serie heeft Bridgestone 3D ontwerpsoftware gebruikt om de banden te analyseren en af te stellen. Een methode om de grip te optimaliseren dankzij een betere verdeling van de druk. De band maakt tevens gebruik van een nieuwe rubbercompound die de rolweerstand verlaagt en de prestaties verhoogt. Er worden 3 OE banden voor onder de 3-Serie aangeboden: de Turanza T005 zomerband, de Blizzak LM001 winterband en de LS100A all season band.

Accent op sportief rijgedrag voor de BMW 8-Serie

Voor de BMW 8-serie, wilde de Japanse fabrikant optimaal rijcomfort bieden zonder het sportieve karakter van het voertuig over het hoofd te zien. Het O&O team van Bridgestone is vanaf nul begonnen om banden te ontwerpen die aan deze vereisten voldoen. De ingenieurs van de fabrikant hebben een proces ontwikkeld om diverse materialen te combineren en hoogwaardige grip te bieden op de diverse oppervlakken. BMW heeft de twee zomerbanden Turanza T005 en Potenza S007 goedgekeurd voor de eerste uitrusting van de nieuwe 8-Serie met de mogelijkheid om voor de runflat technologie te kiezen.

Vind met rezulteo de prijzen van Bridgestone banden bij Nederlandse verkopers

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.