Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Bridgestone en Microsoft verhogen de veiligheid van banden

De mobiliteit van morgen vormt de spil van de huidige projecten van de diverse bandenmerken. Informatie over slijtage en bandenspanning is primordiaal voor de veiligheid van automobilisten. Maar er komt nog meer bij kijken! De staat van de dagelijks bereden wegen is van invloed op de slijtage van het loopvlak, hoewel dit niet altijd direct zichtbaar is. En beschadigde banden kunnen de correcte werking van de auto hinderen. Het door Bridgestone en het Microsoft Connected Vehicle Platform ontwikkelde realtime bandencontrolesysteem helpt dit probleem de wereld uit.

Intelligent systeem voor de bandveiligheid van Bridgestone en Microsoft

© Adobe Stock - Syda Productions

Waarom een bandencontrolesysteem?

Bridgestone heeft samen met Microsoft een controlesysteem voor slijtage en beschadiging van banden ontwikkeld. 

Volgens een door het Britse Ministerie van Infrastructuur uitgevoerd onderzoek, is 30% van de verkeersongevallen te wijten aan beschadigingen die de banden tijdens hun levensduur oplopen. De beschadigde band is een risico en kan een gevaarlijke situatie veroorzaken voor zowel de bestuurder als overige weggebruikers. Een defecte band kan tevens leiden tot technische storingen van omliggende mechanische onderdelen, zoals de wielen.

Een nalatige controle van de bandenstaat en een onjuiste bandenspanning zijn de eerste risicofactoren voor auto’s. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, bestaan er meerdere preventieve maatregelen:

  • Controle van de bandenspanning via het TPMS 
  • Vervangen van versleten banden 
  • Monteren van zomer- of winterbanden naargelang het seizoen
  • Regelmatige controle op slijtage van de banden

4 op de 10 Britse automobilisten rijden met gevaarlijk zachte banden

Bridgestone heeft vastgesteld dat er op het gebied van verkeersveiligheid nog heel wat verbeterd kan worden: sommige beschadigingen zijn niet eenvoudig te zien en kunnen mogelijk schadelijk zijn voor de band en de auto. Dit is waar het nieuwe door Bridgestone ontworpen bandencontrolesysteem in beeld komt. 

Duurzame mobiliteit gaat samen met digitale technieken

Het systeem, dat via de cloud verbonden is met het Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), analyseert de gegevens van de sensors van het in het voertuig geïnstalleerde materiaal. Dit doet denken aan de Pirelli Cyber Tyre die een via de 5G geconnecteerde band aanbiedt, behalve dat het systeem van Bridgestone geen extra uitrustingen vereist.

Het systeem detecteert in realtime alle door het loopvlak en het karkas van de band doorgezonden storingen. De informatie wordt doorgegeven aan de bestuurder om deze te waarschuwen zodat hij tijdens het rijden de vereiste voorzorgen kan treffen. 

Maar de overdracht van gegevens gaat nog een stap verder. Het bandencontrolesysteem registreert wanneer en waar de beschadiging plaatsvond. De met het wegenonderhoud belaste bedrijven worden zo geïnformeerd over de staat van het wegennet: kuilen, voorwerpen op de weg of overige gevaren. 

Net als voor de concepten van slimme banden, voorzien Bridgestone en Microsoft dit systeem voor de toekomstige zelfrijdende auto’s zodat deze met de overige omringende weggebruikers over de geconstateerde risico’s kunnen communiceren.

“Digitale technieken spelen tegenwoordig een belangrijke rol bij de productontwikkeling van Bridgestone. Het is van groot belang met partners te werken die toonaangevend zijn binnen hun sector en die aan onze huidige en toekomstige behoeften kunnen voldoen. Door samen te werken met Microsoft hebben we de mogelijkheid ons bandencontrolesysteem aan miljoenen automobilisten aan te bieden zodat ze veiliger en onbezorgd de weg op kunnen.” licht Laurent Dartoux, Voorzitter van Bridgestone EMIA, toe.

LEES OOK

Michelin Track Connect brengt een voor iedereen verkrijgbare gratis versie uit

De nieuwe versie van Track Connect is verkrijgbaar met gratis functies voor alle gebruikers. De oplossing voor geconnecteerde banden werd sinds de eerste versie, die twee 2 jaar geleden uitkwam, volledig herzien. Michelin koos voor een voor iedereen beschikbaar product dat toegesneden is op zowel amateurs als professionele coureurs. We gaan verder in op het gebruik van deze technologie voor geconnecteerde banden en de bijbehorende innovaties. Welke 3 nieuwe gebruiksmodi biedt het? Welke auto beschikt over de Track Connect set?

Welke bandenmerken komen uit Duitsland?

Welke bandenfabrikant is van Duitse origine? Continental is één van de meest vermaarde merken ter wereld die zich bij elke bandentest weer weet te onderscheiden. Het is daarnaast een grote groep met talloze submerken. Maar er bestaan nog andere Duitse bandenmerken, lees er hieronder meer over.

Auto E-sport: bandenmerken richten zich op het virtueel autoracen

Hoewel de bandenfabrikanten dankzij belangrijke partners al sinds jaren nauw betrokken zijn bij de racewereld, begeven ze zich nu ook op het terrein van het virtueel racen. Met de opkomst van ware professionele e-games en het afgelasten van talloze live evenementen in 2020, zijn er meer en meer merken te zien op de virtuele E-sport circuits.

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.