Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone laat BMW gebruik maken van hun 'Ologic' technologie

Bridgestone heeft de volgende stap van zijn samenwerking met BMW aangekondigd. Dit betreft banden voor de elektrische i3 reeks. De fabrikant zal zijn 'Ologic' technologie voor de eerste keer in een sportband gebruiken.

Bridgestone Ecopia EP500 ologic BMW i3

De Bridgestone Ecopia EP500 met de ologic technologie is verkrijgbaar voor de nieuwe BMW i3s. © Bridgestone

Elektrisch, maar niet minder sportief

Bridgestone levert al de banden voor de eerste uitrusting van de BMW i3. De bandenfabrikant werkt nu opnieuw samen met de Duitse autofabrikant voor hun nieuwe elektrische stadsauto. De meer sportieve BMW i3s met een elegante look had andere vereisten dan het klassieke i3 model. De fabrikant moest dus een zowel efficiënte als sportieve band voor dit krachtige voertuig bieden.

Profiel van de Bridgestone Ecopia EP500 band voor elektrische voertuigen

© Bridgestone

Ecopia banden met een sportief karakter

Bridgestone heeft ervoor gekozen de BMW i3 uit te rusten met de Ecopia en de 'ologic' technologie. Deze dunnere en grotere band wordt gemonteerd op 20 inch velgen. “De ologic technologie helpt deze voertuigen het uiterste uit hun vermogen te halen”, legt Christophe de Valroger, Vicepresident Eerste Uitrustingen bij Bridgestone EMEA, uit. "De prestaties worden verbeterd zonder compromis wat betreft de veiligheid", voegt hij toe. Het rolvlak van de Ecopia EP500 band biedt volgens de fabrikant zelfs op natte wegen uitstekende grip. Deze prestaties zorgen ervoor dat dit model voor de BMW i3s een B op het Europese bandenlabel scoort voor de rolweerstand en het remmen op natte wegen.

En als we Christophe de Valroger mogen geloven is dit nog maar het begin voor Bridgestone die nog voor lange tijd van deze technologie wil gebruikmaken: "Het zal ons helpen één van onze langetermijndoelstellingen te bereiken. We willen namelijk in 2050 de internationale CO2 uitstoot met 50% terugdringen. [...] We zijn er trots op dat deze technologie ons op weg helpt naar een duurzame toekomst”.

Vergelijk de prijzen van de Bridgestone Ecopia EP500 band voor elektrische voertuigen.

LEES OOK

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Voor zijn eerste 100% elektrische SUV 100% doet Audi een beroep op Goodyear. Deze auto wordt bij levering dan ook voorzien van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Hankook ondertekent een nieuwe samenwerking met SSC Napoli

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tires heeft een partnership ondertekend met de vicekampioen van Italië: SSC Napoli. Een actie die tot het einde van het seizoen 2020/2021 doorloopt.

Het recordjaar van Bridgestone op de OE-markt

Bridgestone kondigt aan dat 2018 nu al een recordjaar is voor de uitrustingen van nieuwe auto's. In 2018 zullen meer dan 100 maten van het merk gehomologeerd worden door de diverse fabrikanten in Europa.