Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone laat BMW gebruik maken van hun 'Ologic' technologie

Bridgestone heeft de volgende stap van zijn samenwerking met BMW aangekondigd. Dit betreft banden voor de elektrische i3 reeks. De fabrikant zal zijn 'Ologic' technologie voor de eerste keer in een sportband gebruiken.

Bridgestone Ecopia EP500 ologic BMW i3

De Bridgestone Ecopia EP500 met de ologic technologie is verkrijgbaar voor de nieuwe BMW i3s. © Bridgestone

Elektrisch, maar niet minder sportief

Bridgestone levert al de banden voor de eerste uitrusting van de BMW i3. De bandenfabrikant werkt nu opnieuw samen met de Duitse autofabrikant voor hun nieuwe elektrische stadsauto. De meer sportieve BMW i3s met een elegante look had andere vereisten dan het klassieke i3 model. De fabrikant moest dus een zowel efficiënte als sportieve band voor dit krachtige voertuig bieden.

Profiel van de Bridgestone Ecopia EP500 band voor elektrische voertuigen

© Bridgestone

Ecopia banden met een sportief karakter

Bridgestone heeft ervoor gekozen de BMW i3 uit te rusten met de Ecopia en de 'ologic' technologie. Deze dunnere en grotere band wordt gemonteerd op 20 inch velgen. “De ologic technologie helpt deze voertuigen het uiterste uit hun vermogen te halen”, legt Christophe de Valroger, Vicepresident Eerste Uitrustingen bij Bridgestone EMEA, uit. "De prestaties worden verbeterd zonder compromis wat betreft de veiligheid", voegt hij toe. Het rolvlak van de Ecopia EP500 band biedt volgens de fabrikant zelfs op natte wegen uitstekende grip. Deze prestaties zorgen ervoor dat dit model voor de BMW i3s een B op het Europese bandenlabel scoort voor de rolweerstand en het remmen op natte wegen.

En als we Christophe de Valroger mogen geloven is dit nog maar het begin voor Bridgestone die nog voor lange tijd van deze technologie wil gebruikmaken: "Het zal ons helpen één van onze langetermijndoelstellingen te bereiken. We willen namelijk in 2050 de internationale CO2 uitstoot met 50% terugdringen. [...] We zijn er trots op dat deze technologie ons op weg helpt naar een duurzame toekomst”.

Vergelijk de prijzen van de Bridgestone Ecopia EP500 band voor elektrische voertuigen.

LEES OOK

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.