Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Bridgestone banden om op de maan te rijden

Bridgestone ontwikkelt specifieke banden voor de ruimtevoertuigen die op de maan zullen rijden. © Toyota

Bridgestone reikt naar de sterren

Op Aarde loopt alles al op rolletjes voor Bridgestone en dus richt het merk zijn blik nu op de ruimte. De Japanse bandenfabrikant heeft aangekondigd deel te nemen aan een ruimtemissie met het Japanse Ruimtevaartagentschap (JAXA) en de autofabrikant Toyota. Deze missie heeft tot doel de onderzoeken in de ruimte te verbeteren. De rol van Bridgestone is eenvoudig: werken aan de nodige prestaties van banden voor ruimtevaartuigen, ook wel ‘rovers’ genoemd. Bridgestone onderzoekt bijvoorbeeld de specifieke eigenschappen van het maanoppervlak om op een dag de toekomstige Toyota rovers van banden voor dit moeilijk begaanbare terrein te voorzien.

De Japanse fabrikant werkt nu al aan een elastische conceptband die bestand is tegen het gewicht, het optrekken en het remmen van dit ruimtevaartuig. Dit voertuig moet meer dan 10.000 km op de maan kunnen rondrijden om het onderzoek in goede banen te leiden. 

“Het is voor ons een hele eer om samen te werken met JAXA en Toyota om de uitdaging van het ruimteonderzoek aan te gaan” aldus Nizar Trigui, directeur technologie bij Bridgestone Americas. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij dankzij onze technische capaciteiten een band kunnen ontwikkelen die zelfs bij de extreme omstandigheden van het maanoppervlak kan presteren en dat dit onderzoek ook de mobiliteit op aarde naar een hoger plan kan tillen. Onze oprichter, Shojiro Ishibashi, zei altijd dat het onze taak was bij te dragen aan de vooruitgang en de ontwikkeling van de maatschappij. Bridgestone doet dit via één van zijn basiswaarden, ‘Creative Pioneering’ (Shinshu-Dokuso), een sleutelelement binnen onze bedrijfsstrategie voor het ontwikkelen van innoverende en naar de toekomst gerichte oplossingen. Deze nieuwe uitdaging onderstreept de inzet van Bridgestone om de manier waarop mensen zich verplaatsen, leven, werken en ontspannen te verbeteren”.

LEES OOK

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.