Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Bridgestone banden om op de maan te rijden

Bridgestone ontwikkelt specifieke banden voor de ruimtevoertuigen die op de maan zullen rijden. © Toyota

Bridgestone reikt naar de sterren

Op Aarde loopt alles al op rolletjes voor Bridgestone en dus richt het merk zijn blik nu op de ruimte. De Japanse bandenfabrikant heeft aangekondigd deel te nemen aan een ruimtemissie met het Japanse Ruimtevaartagentschap (JAXA) en de autofabrikant Toyota. Deze missie heeft tot doel de onderzoeken in de ruimte te verbeteren. De rol van Bridgestone is eenvoudig: werken aan de nodige prestaties van banden voor ruimtevaartuigen, ook wel ‘rovers’ genoemd. Bridgestone onderzoekt bijvoorbeeld de specifieke eigenschappen van het maanoppervlak om op een dag de toekomstige Toyota rovers van banden voor dit moeilijk begaanbare terrein te voorzien.

De Japanse fabrikant werkt nu al aan een elastische conceptband die bestand is tegen het gewicht, het optrekken en het remmen van dit ruimtevaartuig. Dit voertuig moet meer dan 10.000 km op de maan kunnen rondrijden om het onderzoek in goede banen te leiden. 

“Het is voor ons een hele eer om samen te werken met JAXA en Toyota om de uitdaging van het ruimteonderzoek aan te gaan” aldus Nizar Trigui, directeur technologie bij Bridgestone Americas. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij dankzij onze technische capaciteiten een band kunnen ontwikkelen die zelfs bij de extreme omstandigheden van het maanoppervlak kan presteren en dat dit onderzoek ook de mobiliteit op aarde naar een hoger plan kan tillen. Onze oprichter, Shojiro Ishibashi, zei altijd dat het onze taak was bij te dragen aan de vooruitgang en de ontwikkeling van de maatschappij. Bridgestone doet dit via één van zijn basiswaarden, ‘Creative Pioneering’ (Shinshu-Dokuso), een sleutelelement binnen onze bedrijfsstrategie voor het ontwikkelen van innoverende en naar de toekomst gerichte oplossingen. Deze nieuwe uitdaging onderstreept de inzet van Bridgestone om de manier waarop mensen zich verplaatsen, leven, werken en ontspannen te verbeteren”.

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.