Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

Bridgestone levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting van de Audi e-tron

De 100% elektrische SUV Audi e-tron zal op OE banden van Bridgestone rijden. © Bridgestone

Na Goodyear is het aan het bandenmerk Bridgestone om de eerste uitrusting van de Audi e-tron te verzorgen. De Japanse fabrikant zal banden in zes verschillende maten leveren voor velgdiameters tussen 19 en 21 inch. Vier zomerbanden en twee winterbanden zijn speciaal voor deze 100% elektrische SUV ontwikkeld.

Autobanden voor elektrische auto’s

Net als voor de andere OEM (Original Equiment Manufacturer) partners heeft Bridgestone een lijst met de vereisten van Audi voor dit nieuwe voertuig opgesteld. De nieuwe e-tron wordt voortgestuwd door twee elektrische motoren die tot 265 kW en 561 Nm koppel afgeven. De e-tron trekt - zelfs voor een elektrisch voertuig - snel op: hij bereikt in minder dan 6 seconden een snelheid van 100 km/uur!

Bridgestone heeft dan ook een verbeterde versie van zijn Alenza 001 voor de e-tron voorgesteld. De uitzonderlijke prestaties op droge en natte wegen van deze zomerband stellen de Audi in staat stabiel en dynamisch rijgedrag te bieden. In combinatie met de de e-tron scoort de Bridgestone Alenza een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op natte wegen. Hij behaalt dezelfde score voor de rolweerstand. Dit zijn eigenschappen die nauw aansluiten bij elektrische voertuigen en met name bij de e-tron SUV. 

Voor de winter biedt Bridgestone zijn Blizzak LM 001 aan die, dankzij de rubbercompound, hoogwaardig grip biedt op natte, droge, beijzelde en besneeuwde ondergrond. 

Voor deze banden maakt Bridgestone tevens gebruik van de ‘B-Silent’ technologie die het rolgeluid binnenin de auto aanzienlijk terugdringt. Een grote plus voor een 100% elektrisch voertuig zoals de Audi e-tron, waarbij het accent ligt op een uiterst stille motor en geluidsisolatie.

“Audi heeft een innovatief, milieuvriendelijk voertuig ontworpen dat optimaal rijplezier biedt”, aldus Mark Tejedor, vicevoorzitter OE van Bridgestone EMEA. “Het lag dan ook voor de hand Bridgestone banden te monteren met vergelijkbare eigenschappen. Binnen deze snel veranderende sector, biedt Bridgestone, met name dankzij grote investeringen in Research & Development, nieuwe oplossingen en technologieën die de meest ingewikkelde vraagstukken van autofabrikanten beantwoorden”.

LEES OOK

Bandenmerken uit Thailand: het overzicht van Thaise bandenfabrikanten

Welke bandenmerken worden er in Thailand geproduceerd? Overweeg je Thaise autobanden te kopen voor je auto? In dit artikel lees je meer over banden die afkomstig zijn van de belangrijkste natuurlijk rubber producent ter wereld.

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de Mercedes G-klasse

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre heeft aangekondigd dat ze de nieuwste Mercedes-Benz G-klasse zullen uitrusten met banden uit de Solus serie.

P Zero World Dubai: na LA, München en Monaco, vestigt Pirelli zich nu in de VAE

Pirelli heeft een ultra luxe P Zero World bandencenter geopend in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is inmiddels de vierde vestiging, na Los Angeles, München en Monaco.

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.