Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

Bridgestone levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting van de Audi e-tron

De 100% elektrische SUV Audi e-tron zal op OE banden van Bridgestone rijden. © Bridgestone

Na Goodyear is het aan het bandenmerk Bridgestone om de eerste uitrusting van de Audi e-tron te verzorgen. De Japanse fabrikant zal banden in zes verschillende maten leveren voor velgdiameters tussen 19 en 21 inch. Vier zomerbanden en twee winterbanden zijn speciaal voor deze 100% elektrische SUV ontwikkeld.

Autobanden voor elektrische auto’s

Net als voor de andere OEM (Original Equiment Manufacturer) partners heeft Bridgestone een lijst met de vereisten van Audi voor dit nieuwe voertuig opgesteld. De nieuwe e-tron wordt voortgestuwd door twee elektrische motoren die tot 265 kW en 561 Nm koppel afgeven. De e-tron trekt - zelfs voor een elektrisch voertuig - snel op: hij bereikt in minder dan 6 seconden een snelheid van 100 km/uur!

Bridgestone heeft dan ook een verbeterde versie van zijn Alenza 001 voor de e-tron voorgesteld. De uitzonderlijke prestaties op droge en natte wegen van deze zomerband stellen de Audi in staat stabiel en dynamisch rijgedrag te bieden. In combinatie met de de e-tron scoort de Bridgestone Alenza een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op natte wegen. Hij behaalt dezelfde score voor de rolweerstand. Dit zijn eigenschappen die nauw aansluiten bij elektrische voertuigen en met name bij de e-tron SUV. 

Voor de winter biedt Bridgestone zijn Blizzak LM 001 aan die, dankzij de rubbercompound, hoogwaardig grip biedt op natte, droge, beijzelde en besneeuwde ondergrond. 

Voor deze banden maakt Bridgestone tevens gebruik van de ‘B-Silent’ technologie die het rolgeluid binnenin de auto aanzienlijk terugdringt. Een grote plus voor een 100% elektrisch voertuig zoals de Audi e-tron, waarbij het accent ligt op een uiterst stille motor en geluidsisolatie.

“Audi heeft een innovatief, milieuvriendelijk voertuig ontworpen dat optimaal rijplezier biedt”, aldus Mark Tejedor, vicevoorzitter OE van Bridgestone EMEA. “Het lag dan ook voor de hand Bridgestone banden te monteren met vergelijkbare eigenschappen. Binnen deze snel veranderende sector, biedt Bridgestone, met name dankzij grote investeringen in Research & Development, nieuwe oplossingen en technologieën die de meest ingewikkelde vraagstukken van autofabrikanten beantwoorden”.

LEES OOK

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde in Zwitserland een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. Deze na al die jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.