Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

Bridgestone levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting van de Audi e-tron

De 100% elektrische SUV Audi e-tron zal op OE banden van Bridgestone rijden. © Bridgestone

Na Goodyear is het aan het bandenmerk Bridgestone om de eerste uitrusting van de Audi e-tron te verzorgen. De Japanse fabrikant zal banden in zes verschillende maten leveren voor velgdiameters tussen 19 en 21 inch. Vier zomerbanden en twee winterbanden zijn speciaal voor deze 100% elektrische SUV ontwikkeld.

Autobanden voor elektrische auto’s

Net als voor de andere OEM (Original Equiment Manufacturer) partners heeft Bridgestone een lijst met de vereisten van Audi voor dit nieuwe voertuig opgesteld. De nieuwe e-tron wordt voortgestuwd door twee elektrische motoren die tot 265 kW en 561 Nm koppel afgeven. De e-tron trekt - zelfs voor een elektrisch voertuig - snel op: hij bereikt in minder dan 6 seconden een snelheid van 100 km/uur!

Bridgestone heeft dan ook een verbeterde versie van zijn Alenza 001 voor de e-tron voorgesteld. De uitzonderlijke prestaties op droge en natte wegen van deze zomerband stellen de Audi in staat stabiel en dynamisch rijgedrag te bieden. In combinatie met de de e-tron scoort de Bridgestone Alenza een A op het Europese bandenlabel voor het remmen op natte wegen. Hij behaalt dezelfde score voor de rolweerstand. Dit zijn eigenschappen die nauw aansluiten bij elektrische voertuigen en met name bij de e-tron SUV. 

Voor de winter biedt Bridgestone zijn Blizzak LM 001 aan die, dankzij de rubbercompound, hoogwaardig grip biedt op natte, droge, beijzelde en besneeuwde ondergrond. 

Voor deze banden maakt Bridgestone tevens gebruik van de ‘B-Silent’ technologie die het rolgeluid binnenin de auto aanzienlijk terugdringt. Een grote plus voor een 100% elektrisch voertuig zoals de Audi e-tron, waarbij het accent ligt op een uiterst stille motor en geluidsisolatie.

“Audi heeft een innovatief, milieuvriendelijk voertuig ontworpen dat optimaal rijplezier biedt”, aldus Mark Tejedor, vicevoorzitter OE van Bridgestone EMEA. “Het lag dan ook voor de hand Bridgestone banden te monteren met vergelijkbare eigenschappen. Binnen deze snel veranderende sector, biedt Bridgestone, met name dankzij grote investeringen in Research & Development, nieuwe oplossingen en technologieën die de meest ingewikkelde vraagstukken van autofabrikanten beantwoorden”.

LEES OOK

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.