Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

De op de IAA van Frankfurt gepresenteerde Conti CARE conceptband

Conti CARE conceptband, een nieuwe bandentechnologie voor de mobiliteit van morgen, gepresenteerd op de IAA van Frankfurt. © Continental

Een geconnecteerde en duurzame autoband

C.A.R.E. staat voor geconnecteerd, autonoom, betrouwbaar en elektrisch. De nieuwe conceptband van Continental is méér dan zomaar een band. Deze combinatie van een band en een velg kan de toekomstige mobiliteit veranderen dankzij de reeds in 2017 op de IAA van Frankfurt gepresenteerde ContiSene technologie.

Dit netwerk van in de band geplaatste sondes maakt het mogelijk alle aspecten van de band te controleren en de volgende informatie door te geven: de bandenspanning, de staat van de band, het slijtageniveau… Al deze gegevens kunnen gecheckt worden via de web app ContiConnect Live voor een optimaal beheer van de banden Een perfecte oplossing voor toekomstige wagenparken met robottaxi’s en overige zelfrijdende voertuigen voor het optimaliseren van de prestaties en de kosten.

De Conti CARE conceptband met gesloten velg

© rezulteo

Het oppompen van banden wordt overbodig

Hoewel talloze overige fabrikanten ook al aan een geconnecteerde chip hebben gedacht, gaat Continental nog een stapje verder. Conti CARE biedt een automatische bijstelling van de bandenspanning naargelang de situaties. De in de velg aangebrachte centrifugaalpompen bevatten door de wielen bij het optrekken gegenereerde perslucht. Dankzij deze innovatie met de naam ‘PressureProof’ beschikt de band altijd over de optimale spanning, wat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot vermindert.

Le pneu concept Conti CARE avec la jante ouverte

© rezulteo

 

De structuur van de velg + band maakt het de Conti CARE tevens mogelijk stiller te rijden dankzij de SilentWheel concepttechnologie die de trillingen in de band terugdringt voor verhoogd rijcomfort.

LEES OOK

Pirelli P Zero World opent zijn montagecenter voor luxe banden te Melbourne

Na de opening van vier bandencenters in Los Angeles in 2016, München in 2017, Monaco in 2018 en Dubai begin 2019, opent het vijfde P Zero World bandencenter zijn deuren in Australië, te Melbourne. Pirelli verspreidt zijn vermaarde bandenreeks zo in alle windstreken. Het pluspunt? Het merk biedt zijn klanten luxe producten en hoogwaardige diensten.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.