Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

De op de IAA van Frankfurt gepresenteerde Conti CARE conceptband

Conti CARE conceptband, een nieuwe bandentechnologie voor de mobiliteit van morgen, gepresenteerd op de IAA van Frankfurt. © Continental

Een geconnecteerde en duurzame autoband

C.A.R.E. staat voor geconnecteerd, autonoom, betrouwbaar en elektrisch. De nieuwe conceptband van Continental is méér dan zomaar een band. Deze combinatie van een band en een velg kan de toekomstige mobiliteit veranderen dankzij de reeds in 2017 op de IAA van Frankfurt gepresenteerde ContiSene technologie.

Dit netwerk van in de band geplaatste sondes maakt het mogelijk alle aspecten van de band te controleren en de volgende informatie door te geven: de bandenspanning, de staat van de band, het slijtageniveau… Al deze gegevens kunnen gecheckt worden via de web app ContiConnect Live voor een optimaal beheer van de banden Een perfecte oplossing voor toekomstige wagenparken met robottaxi’s en overige zelfrijdende voertuigen voor het optimaliseren van de prestaties en de kosten.

De Conti CARE conceptband met gesloten velg

© rezulteo

Het oppompen van banden wordt overbodig

Hoewel talloze overige fabrikanten ook al aan een geconnecteerde chip hebben gedacht, gaat Continental nog een stapje verder. Conti CARE biedt een automatische bijstelling van de bandenspanning naargelang de situaties. De in de velg aangebrachte centrifugaalpompen bevatten door de wielen bij het optrekken gegenereerde perslucht. Dankzij deze innovatie met de naam ‘PressureProof’ beschikt de band altijd over de optimale spanning, wat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot vermindert.

Le pneu concept Conti CARE avec la jante ouverte

© rezulteo

 

De structuur van de velg + band maakt het de Conti CARE tevens mogelijk stiller te rijden dankzij de SilentWheel concepttechnologie die de trillingen in de band terugdringt voor verhoogd rijcomfort.

LEES OOK

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?