Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Het door Michelin geproduceerde OCOV-masker bevat een wasbaar filter dat tot 20 keer kan worden hergebruikt.

Michelin gaat in mei 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren. © Michelin

Een groot aantal chirurgische maskers

Bij 10 fabrieken van de Franse bandenproducent Michelin, in Bamberg (Duitsland), Bourges, La Combaude, Golbey, Joué les Tours en Ladoux (Frankrijk), Alessandria en Cuneo (Italië), Olsztyn (Polen) en Zalău (Roemenië), is capaciteit opgezet voor het produceren van chirurgische maskers als bijdrage aan de strijd tegen de Covid-19-pandemie. Om het wereldwijde tekort aan materiaal tegen te gaan, zal de bandengigant per week 400.000 FFP1 maskers produceren. Een productiecapaciteit die vervolgens uitgebreid wordt met gelijksoortige initiatieven in Noord-Amerika. Michelin wil deze maskers vervolgens schenken aan ziekenhuizen in de landen waarin het bedrijf gevestigd is.

Talloze Franse ziekenhuizen hebben tevens gevraagd om gezichtsschermen voor specifiek gebruik in ziekenhuizen. In opdracht van Michelin zal één van zijn toeleveranciers 10.000 van deze te steriliseren polycarbonaat schermen produceren.

Het door Michelin geproduceerde OCOV-masker bestaat uit een op het gezicht aanpasbaar membraan en een wasbaar filter.

© Michelin

Een herbruikbaar masker

Op initiatief van een collectief van bedrijven en overheidsinstellingen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes (waar ook het hoofdkantoor van Michelin, in Clermont-Ferrand, gevestigd is), is een herbruikbaar masker ontworpen. Dit masker van het type FM P1 of P2 kan in no time gefabriceerd worden en tot maximaal 100 keer opnieuw worden gebruikt. Onder de naam “OCOV” wordt dit product volledig in deze Franse regio geproduceerd. Michelin streeft ernaar in mei wekelijks 1 miljoen stuks ervan te produceren. 130.000 maskers zijn reeds gereserveerd terwijl een extra aantal aan de regionale zorgcentra geschonken zal worden. Het door Michelin geproduceerde herbruikbare masker is voor €28 voor iedereen verkrijgbaar, tegen circa €3 euro voor een wegwerpmasker.

LEES OOK

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.