Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Cyber Car: de nieuwe geconnecteerde rijomgeving van Pirelli banden

Op de 88e internationale Autosalon van Genève, heeft Pirelli een nieuw systeem onthuld om de band met het voertuig te verbinden: Cyber Car.

Pirelli Cyber Car présenté à Genève

Pirelli heeft tijdens de Autosalon van Genève de nieuw verbonden Cyber Car technologie gepresenteerd. © rezulteo

Na Connesso, lanceert Pirelli Cyber Car

Vorig jaar lanceerde Pirelli reeds de 'Connesso' App tijdens de internationale autosalon van Genève, een app voor een geconnecteerde autoband. Voor deze 88e editie van de autosalon, heeft de Italiaanse fabrikant een nieuw systeem gepresenteerd dat data uitwisselt met het voertuig. Hoewel Connesso bestemd was voor de vervangingsmarkt, is “Cyber Car” gericht op de originele uitrusting. Deze technologie werd ontwikkeld in samenwerking met de grootste autofabrikanten en zal rechtstreeks gekoppeld worden aan de ingebouwde elektronica van het voertuig.

De Pirelli banden zijn voorzien van een interne chip en communiceren zo met de rijhulpsystemen. Ze leveren diverse informatie over de staat van de autobanden: bandendruk, belasting van het voertuig, buitentemperatuur, slijtage, de lokalisering,... Alle info kan door de automobilist geraadpleegd worden zodra het voertuig deze gegevens analyseert. De configuratie kan vervolgens aangepast worden voor veiliger rijgedrag en optimale prestaties. Pirelli denkt ook na over een mogelijkheid voor bandencentra om de band van op afstand te identificeren via een unieke ID en zo een snelle vervanging aan te bieden bij pech of defecten.

© Pirelli

Een systeem op maat voor elk voertuig

Dit project maakt deel uit van de 'Perfet Fit' strategie. Pirelli wil voor elk voertuig specifiek ontwikkelde banden leveren. Een concept dat de fabrikant tevens wil toepassen op Cyber Car om beter te voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers en de specialisaties van de autofabrikanten.

De eerste modellen uitgerust met Cyber zullen dit jaar op de markt komen terwijl de Connesso app zijn eerste stappen in Europa zal zetten na een geslaagde start in de Verenigde Staten. Meerdere fabrikanten hebben het geconnecteerde systeem reeds in de omgeving van hun auto geïntegreerd. 

Pirelli heeft tevens “Cyber Fleet” ontworpen, een systeem voor beheerders van wagenparken. De bandenfabrikant hoopt zijn Cyber technologie verder uit te werken om een geconnecteerde 'Cyber Tyre' band te lanceren. Deze toekomstige band, die nog meer gegevens zal kunnen doorgeven, is nog niet op de markt verkrijgbaar, maar werd reeds getest onder de Ferrari FXX K, die uitsluitend bestemd is voor het rijden op circuit. Een project dat we over een jaar te zien zullen krijgen volgens Luigi Staccoli, vicevoorzitter van Pirelli: “Tot volgend jaar op de internationale Autosalon van Genève 2019!”.

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?