Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

© Bridgestone

Banden op maat voor alle BMW reeksen

Bridgestone rust reeds de elektrische voertuigen van BMW uit, maar ziet ook de auto’s met thermische motoren niet over het hoofd. Na de BMW i3, i3s en i8, biedt de fabrikant OE banden aan voor de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie. Voor de elektrische auto’s van de Duitse fabrikant lag het accent op besparingen en de ologic technologie. Bij deze nieuwe samenwerking staan comfort en sportief rijgedrag centraal.

Twee banden voor de nieuwe BMW X5

Bridgestone heeft voor de BMW X5, Bridgestone zijn banden aangepast om een osmose te creëren met de elektronisch bediende ophanging, de 5-armige achterwiel ophanging en de adaptieve pneumatische ophanging. Na diverse tests, werden er acht banden met velgdiameters van 18 t/m 21 inch goedgekeurd door BMW voor de X5: de Alenza 001 voor de zomer en de Blizzak LM001 voor de winter. Deze twee banden zijn uitgerust met de runflat technologie.

Innovatieve banden voor de BMW 3-Serie

Voor de BMW 3-Serie heeft Bridgestone 3D ontwerpsoftware gebruikt om de banden te analyseren en af te stellen. Een methode om de grip te optimaliseren dankzij een betere verdeling van de druk. De band maakt tevens gebruik van een nieuwe rubbercompound die de rolweerstand verlaagt en de prestaties verhoogt. Er worden 3 OE banden voor onder de 3-Serie aangeboden: de Turanza T005 zomerband, de Blizzak LM001 winterband en de LS100A all season band.

Accent op sportief rijgedrag voor de BMW 8-Serie

Voor de BMW 8-serie, wilde de Japanse fabrikant optimaal rijcomfort bieden zonder het sportieve karakter van het voertuig over het hoofd te zien. Het O&O team van Bridgestone is vanaf nul begonnen om banden te ontwerpen die aan deze vereisten voldoen. De ingenieurs van de fabrikant hebben een proces ontwikkeld om diverse materialen te combineren en hoogwaardige grip te bieden op de diverse oppervlakken. BMW heeft de twee zomerbanden Turanza T005 en Potenza S007 goedgekeurd voor de eerste uitrusting van de nieuwe 8-Serie met de mogelijkheid om voor de runflat technologie te kiezen.

LEES OOK

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.