Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De nieuwe DS7 Crossback wordt geleverd met Goodyear banden

© DS Automobiles

Geavanceerde technologieën voor de DS7 Crossback

Goodyear rust nog meer SUV's uit. Na de Audi e-tron, kondigt de Amerikaanse fabrikant aan dat ze een nieuw contract hebben ondertekend met het merk DS Automobiles van PSA. Voor de nieuwe DS7 Crossback viel de keuze op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in de maat 235/45 R20 100V XL. De band werd specifiek aan dit nieuwe voertuig aangepast. Volgens Goodyear, accentueert de band het luxe karakter van de DS met behoud van de aan SUV's specifieke krachtige rijgedrag.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV band

© Goodyear

De ingenieurs van Goodyear hebben dus een specifieke versie van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV ontworpen. Ze maakten voornamelijk gebruik van de geoptimaliseerde constructie technologie voor SUV's van de fabrikant. Dit heeft geleid tot een nieuw rolvlakontwerp. De diverse rubber- en textiellagen aan de binnenzijde van de band verbeteren de stabiliteit op hoge snelheid en verhogen de stuurprecisie in bochten. Daarnaast zorgen ze voor een verlengde levensduur. De band beschikt tevens over de 'UHP Cool Cushion Layer' technologie wat volgens Goodyear de handling verbetert en de rolweerstand verlaagt. Voor de SUV versie van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 werd ook gebruikgemaakt van de nieuwe Active Braking Technologie. Deze innovatie verhoogt het contactvlak van de band bij het remmen voor meer grip en kortere remwegen op droge en natte wegen.

“Wij zijn er trots op een belangrijke partner te zijn van de langverwachte DS7 Crossback”, aldus Nick Harley, algemeen directeur OE van Goodyear EMEA. “De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks en werd ontworpen om de prestaties van de DS7 Crossback te verbeteren. De bestuurders kunnen, dankzij de prestaties van deze UHP band, optimaal genieten van alle pluspunten die de SUV te bieden heeft”.

LEES OOK

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.