Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De nieuwe DS7 Crossback wordt geleverd met Goodyear banden

© DS Automobiles

Geavanceerde technologieën voor de DS7 Crossback

Goodyear rust nog meer SUV's uit. Na de Audi e-tron, kondigt de Amerikaanse fabrikant aan dat ze een nieuw contract hebben ondertekend met het merk DS Automobiles van PSA. Voor de nieuwe DS7 Crossback viel de keuze op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in de maat 235/45 R20 100V XL. De band werd specifiek aan dit nieuwe voertuig aangepast. Volgens Goodyear, accentueert de band het luxe karakter van de DS met behoud van de aan SUV's specifieke krachtige rijgedrag.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV band

© Goodyear

De ingenieurs van Goodyear hebben dus een specifieke versie van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV ontworpen. Ze maakten voornamelijk gebruik van de geoptimaliseerde constructie technologie voor SUV's van de fabrikant. Dit heeft geleid tot een nieuw rolvlakontwerp. De diverse rubber- en textiellagen aan de binnenzijde van de band verbeteren de stabiliteit op hoge snelheid en verhogen de stuurprecisie in bochten. Daarnaast zorgen ze voor een verlengde levensduur. De band beschikt tevens over de 'UHP Cool Cushion Layer' technologie wat volgens Goodyear de handling verbetert en de rolweerstand verlaagt. Voor de SUV versie van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 werd ook gebruikgemaakt van de nieuwe Active Braking Technologie. Deze innovatie verhoogt het contactvlak van de band bij het remmen voor meer grip en kortere remwegen op droge en natte wegen.

“Wij zijn er trots op een belangrijke partner te zijn van de langverwachte DS7 Crossback”, aldus Nick Harley, algemeen directeur OE van Goodyear EMEA. “De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks en werd ontworpen om de prestaties van de DS7 Crossback te verbeteren. De bestuurders kunnen, dankzij de prestaties van deze UHP band, optimaal genieten van alle pluspunten die de SUV te bieden heeft”.

LEES OOK

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?

Bridgestone maakt voor zijn nieuwste modellen gebruik van de DriveGuard Runflat technologie

De DriveGuard Runflat technologie van Bridgestone was tot nu toe voorbehouden aan bepaald type producten. Tijdens de Internationale Autosalon in Parijs heeft de fabrikant aangekondigd dat deze vanaf nu beschikbaar is voor zijn nieuwste banden.

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Bridgestone lanceert zijn My Speedy auto-onderhoud app

Bridgestone heeft op de Paris Motor Show zijn My speedy app voor smartphones onthuld. Hiermee kun je in realtime de staat van je auto checken.