Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De nieuwe DS7 Crossback wordt geleverd met Goodyear banden

© DS Automobiles

Geavanceerde technologieën voor de DS7 Crossback

Goodyear rust nog meer SUV's uit. Na de Audi e-tron, kondigt de Amerikaanse fabrikant aan dat ze een nieuw contract hebben ondertekend met het merk DS Automobiles van PSA. Voor de nieuwe DS7 Crossback viel de keuze op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in de maat 235/45 R20 100V XL. De band werd specifiek aan dit nieuwe voertuig aangepast. Volgens Goodyear, accentueert de band het luxe karakter van de DS met behoud van de aan SUV's specifieke krachtige rijgedrag.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV band

© Goodyear

De ingenieurs van Goodyear hebben dus een specifieke versie van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV ontworpen. Ze maakten voornamelijk gebruik van de geoptimaliseerde constructie technologie voor SUV's van de fabrikant. Dit heeft geleid tot een nieuw rolvlakontwerp. De diverse rubber- en textiellagen aan de binnenzijde van de band verbeteren de stabiliteit op hoge snelheid en verhogen de stuurprecisie in bochten. Daarnaast zorgen ze voor een verlengde levensduur. De band beschikt tevens over de 'UHP Cool Cushion Layer' technologie wat volgens Goodyear de handling verbetert en de rolweerstand verlaagt. Voor de SUV versie van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 werd ook gebruikgemaakt van de nieuwe Active Braking Technologie. Deze innovatie verhoogt het contactvlak van de band bij het remmen voor meer grip en kortere remwegen op droge en natte wegen.

“Wij zijn er trots op een belangrijke partner te zijn van de langverwachte DS7 Crossback”, aldus Nick Harley, algemeen directeur OE van Goodyear EMEA. “De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks en werd ontworpen om de prestaties van de DS7 Crossback te verbeteren. De bestuurders kunnen, dankzij de prestaties van deze UHP band, optimaal genieten van alle pluspunten die de SUV te bieden heeft”.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.