Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De nieuwe DS7 Crossback wordt geleverd met Goodyear banden

© DS Automobiles

Geavanceerde technologieën voor de DS7 Crossback

Goodyear rust nog meer SUV's uit. Na de Audi e-tron, kondigt de Amerikaanse fabrikant aan dat ze een nieuw contract hebben ondertekend met het merk DS Automobiles van PSA. Voor de nieuwe DS7 Crossback viel de keuze op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in de maat 235/45 R20 100V XL. De band werd specifiek aan dit nieuwe voertuig aangepast. Volgens Goodyear, accentueert de band het luxe karakter van de DS met behoud van de aan SUV's specifieke krachtige rijgedrag.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV band

© Goodyear

De ingenieurs van Goodyear hebben dus een specifieke versie van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV ontworpen. Ze maakten voornamelijk gebruik van de geoptimaliseerde constructie technologie voor SUV's van de fabrikant. Dit heeft geleid tot een nieuw rolvlakontwerp. De diverse rubber- en textiellagen aan de binnenzijde van de band verbeteren de stabiliteit op hoge snelheid en verhogen de stuurprecisie in bochten. Daarnaast zorgen ze voor een verlengde levensduur. De band beschikt tevens over de 'UHP Cool Cushion Layer' technologie wat volgens Goodyear de handling verbetert en de rolweerstand verlaagt. Voor de SUV versie van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 werd ook gebruikgemaakt van de nieuwe Active Braking Technologie. Deze innovatie verhoogt het contactvlak van de band bij het remmen voor meer grip en kortere remwegen op droge en natte wegen.

“Wij zijn er trots op een belangrijke partner te zijn van de langverwachte DS7 Crossback”, aldus Nick Harley, algemeen directeur OE van Goodyear EMEA. “De Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks en werd ontworpen om de prestaties van de DS7 Crossback te verbeteren. De bestuurders kunnen, dankzij de prestaties van deze UHP band, optimaal genieten van alle pluspunten die de SUV te bieden heeft”.

LEES OOK

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.