Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie. © BMW

Een aan de wensen van BMW aangepast UHP band

Na de X3, buigt Kumho zich over de 5-Serie (G30). De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft bekendgemaakt een samenwerkingscontract getekend te hebben voor de eerste uitrusting van de nieuwste sedan van BMW. Dit model zal uitkomen met Ecsta PS91 banden. De Duitse fabrikant heeft de maat 245/45 R18 XL 100Y gehomologeerd voor zijn in de Duitse deelstaat Beieren vervaardigde model.

De Kumho Ecsta PS91 is een geavanceerde ultra high performance band. De compound van de band werd ontwikkeld om optimale grip op zowel droge als natte wegen te bieden. Het rolvlakontwerp werd geoptimaliseerd voor sportief rijgedrag en verhoogde handling. 

Super goed nieuws voor de fabrikant en de key account directeur van de Europese tak Nicolas Kluson: "Wij zijn uiterst tevreden dat onze Ecsta PS91 band gekozen is voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie", zegt hij. "Deze overeenkomst onderstreept opnieuw dat wij een hoogwaardige bandenfabrikant zijn. Het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe auto's houdt in dat we moeten experimenteren met geavanceerde technologieën en materialen om banden met een lagere rolweerstand aan te bieden. Dit is namelijk één van de eerste vereisten van alle autofabrikanten. Het stelt ons tevens in staat banden te ontwerpen in maten die tot nu toe nog niet door ons geleverd werden. Deze kennis helpt ons onze producten te verbeteren en geoptimaliseerde compounds binnen de productie te gebruiken. We hopen om deze reden dan ook onze samenwerking met BMW nog verder te versterken".

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?

Bridgestone maakt voor zijn nieuwste modellen gebruik van de DriveGuard Runflat technologie

De DriveGuard Runflat technologie van Bridgestone was tot nu toe voorbehouden aan bepaald type producten. Tijdens de Internationale Autosalon in Parijs heeft de fabrikant aangekondigd dat deze vanaf nu beschikbaar is voor zijn nieuwste banden.