Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie. © BMW

Een aan de wensen van BMW aangepast UHP band

Na de X3, buigt Kumho zich over de 5-Serie (G30). De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft bekendgemaakt een samenwerkingscontract getekend te hebben voor de eerste uitrusting van de nieuwste sedan van BMW. Dit model zal uitkomen met Ecsta PS91 banden. De Duitse fabrikant heeft de maat 245/45 R18 XL 100Y gehomologeerd voor zijn in de Duitse deelstaat Beieren vervaardigde model.

De Kumho Ecsta PS91 is een geavanceerde ultra high performance band. De compound van de band werd ontwikkeld om optimale grip op zowel droge als natte wegen te bieden. Het rolvlakontwerp werd geoptimaliseerd voor sportief rijgedrag en verhoogde handling. 

Super goed nieuws voor de fabrikant en de key account directeur van de Europese tak Nicolas Kluson: "Wij zijn uiterst tevreden dat onze Ecsta PS91 band gekozen is voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie", zegt hij. "Deze overeenkomst onderstreept opnieuw dat wij een hoogwaardige bandenfabrikant zijn. Het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe auto's houdt in dat we moeten experimenteren met geavanceerde technologieën en materialen om banden met een lagere rolweerstand aan te bieden. Dit is namelijk één van de eerste vereisten van alle autofabrikanten. Het stelt ons tevens in staat banden te ontwerpen in maten die tot nu toe nog niet door ons geleverd werden. Deze kennis helpt ons onze producten te verbeteren en geoptimaliseerde compounds binnen de productie te gebruiken. We hopen om deze reden dan ook onze samenwerking met BMW nog verder te versterken".

LEES OOK

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.