Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie. © BMW

Een aan de wensen van BMW aangepast UHP band

Na de X3, buigt Kumho zich over de 5-Serie (G30). De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft bekendgemaakt een samenwerkingscontract getekend te hebben voor de eerste uitrusting van de nieuwste sedan van BMW. Dit model zal uitkomen met Ecsta PS91 banden. De Duitse fabrikant heeft de maat 245/45 R18 XL 100Y gehomologeerd voor zijn in de Duitse deelstaat Beieren vervaardigde model.

De Kumho Ecsta PS91 is een geavanceerde ultra high performance band. De compound van de band werd ontwikkeld om optimale grip op zowel droge als natte wegen te bieden. Het rolvlakontwerp werd geoptimaliseerd voor sportief rijgedrag en verhoogde handling. 

Super goed nieuws voor de fabrikant en de key account directeur van de Europese tak Nicolas Kluson: "Wij zijn uiterst tevreden dat onze Ecsta PS91 band gekozen is voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie", zegt hij. "Deze overeenkomst onderstreept opnieuw dat wij een hoogwaardige bandenfabrikant zijn. Het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe auto's houdt in dat we moeten experimenteren met geavanceerde technologieën en materialen om banden met een lagere rolweerstand aan te bieden. Dit is namelijk één van de eerste vereisten van alle autofabrikanten. Het stelt ons tevens in staat banden te ontwerpen in maten die tot nu toe nog niet door ons geleverd werden. Deze kennis helpt ons onze producten te verbeteren en geoptimaliseerde compounds binnen de productie te gebruiken. We hopen om deze reden dan ook onze samenwerking met BMW nog verder te versterken".

LEES OOK

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.