Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie

Kumho zal de Ecsta PS91 UHP banden leveren voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie. © BMW

Een aan de wensen van BMW aangepast UHP band

Na de X3, buigt Kumho zich over de 5-Serie (G30). De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft bekendgemaakt een samenwerkingscontract getekend te hebben voor de eerste uitrusting van de nieuwste sedan van BMW. Dit model zal uitkomen met Ecsta PS91 banden. De Duitse fabrikant heeft de maat 245/45 R18 XL 100Y gehomologeerd voor zijn in de Duitse deelstaat Beieren vervaardigde model.

De Kumho Ecsta PS91 is een geavanceerde ultra high performance band. De compound van de band werd ontwikkeld om optimale grip op zowel droge als natte wegen te bieden. Het rolvlakontwerp werd geoptimaliseerd voor sportief rijgedrag en verhoogde handling. 

Super goed nieuws voor de fabrikant en de key account directeur van de Europese tak Nicolas Kluson: "Wij zijn uiterst tevreden dat onze Ecsta PS91 band gekozen is voor de eerste uitrusting van de BMW 5-serie", zegt hij. "Deze overeenkomst onderstreept opnieuw dat wij een hoogwaardige bandenfabrikant zijn. Het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe auto's houdt in dat we moeten experimenteren met geavanceerde technologieën en materialen om banden met een lagere rolweerstand aan te bieden. Dit is namelijk één van de eerste vereisten van alle autofabrikanten. Het stelt ons tevens in staat banden te ontwerpen in maten die tot nu toe nog niet door ons geleverd werden. Deze kennis helpt ons onze producten te verbeteren en geoptimaliseerde compounds binnen de productie te gebruiken. We hopen om deze reden dan ook onze samenwerking met BMW nog verder te versterken".

LEES OOK

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen scans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met gevaarlijke banden rijden.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.