Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Michelin Uptis, de luchtloze en lekbestendige band, valt in de prijzen

Michelin onthulde in het begin van 2019 een lekbestendige band met de naam Uptis (Unique Punsture-proof Tire System). Door de inzet van de Franse fabrikant in Onderzoek en Ontwikkeling kwam er een prototype tot stand. Deze kreeg drie awards voor de innovatie op het gebied van veiligheid voor automobilisten, kostenbesparingen en duurzame mobiliteit.

De lekbestendige, luchtloze Michelin Uptis band bekroond om zijn innoverende karakter

Michelin zal samen met General Motors werken aan de ontwikkeling van de luchtloze Uptis die dit jaar 3 prijzen won. © Michelin

De lekbestendige Michelin Uptis viel 3 keer in de prijzen

Uptis, de lekbestendige band van Michelin, heeft dit jaar drie awards gewonnen binnen de categorieën innovatie en band van het jaar: de GOLDEN STEERING WHEEL Award 2019 toegekend door de het Duitse vakblad Auto Bild, de COYOTE Automobile Award 2020 in Frankrijk, uitgeloofd door de Europese Coyote community en de AVT ACES Award 2020 van het Amerikaanse blad Autonomous Vehicle Technology. Deze prijzen belonen vrijwel tien jaar door de Franse fabrikant uitgevoerd geavanceerd en grondig onderzoek naar banden.   

Michelin heeft zijn Uptis prototype voor de eerste maal gepresenteerd tijdens het aan de duurzame mobiliteit gewijde evenement Movin’On 2019. Deze ultra moderne band is gebaseerd op ‘airless’ oplossingen en bevat dus geen perslucht. De structuur en de innoverende materialen vormen een ware doorbraak binnen de bandenwereld. Hij heeft een impact op zowel het milieu als de verkeersveiligheid.

Lekbestendige Michelin Uptis band: veiligheid en duurzame mobiliteit

Michelin heeft de Uptis band ontwikkeld om elk risico op lekke banden de wereld uit te helpen. Het betreft een nieuwe technologie die bestuurders in staat stelt volledig veilig te rijden.  Wat betreft de besparingen en de business, is de lekbestendige band een groot pluspunt voor eigenaren van wagenparken en professionals daar hun productiviteit niet onderbroken wordt door lekke banden en tevens het onderhoud van de auto’s vereenvoudigd wordt. De lekbestendige band is dus een veilige, zuinige en milieubewuste band die de duurzame mobiliteit bevordert en voor minder afval en verspilling zorgt.

Michelin hoopt de Uptis band in 2024 op de markt te brengen. De fabrikant heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voor onderzoek en ontwikkeling ondertekend met de autofabrikant General Motors. 

Een luchtloze en lekbestendige band dankzij de nieuwe technologie

© Michelin

LEES OOK

De Pirelli-kalender 2020 gaat ‘op zoek naar Julia’

De 47e editie van de Pirelli-kalender ‘Op zoek naar Julia’ is geïnspireerd op de tijdloze tragedie ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Het is de eerste keer dat de beelden voor de kalender door een Italiaanse fotograaf geschoten werden. The Cal, van de hand van Paolo Roversi, werd onthuld in de plaats waar het drama van het toneelstuk zicht afspeelt, in Verona, en meer precies in het Teatro Filarmonico.

Pirelli P Zero World opent zijn montagecenter voor luxe banden te Melbourne

Na de opening van vier bandencenters in Los Angeles in 2016, München in 2017, Monaco in 2018 en Dubai begin 2019, opent het vijfde P Zero World bandencenter zijn deuren in Australië, te Melbourne. Pirelli verspreidt zijn vermaarde bandenreeks zo in alle windstreken. Het pluspunt? Het merk biedt zijn klanten luxe producten en hoogwaardige diensten.

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.