Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Michelin Uptis, de luchtloze en lekbestendige band, valt in de prijzen

Michelin onthulde in het begin van 2019 een lekbestendige band met de naam Uptis (Unique Puncture-proof Tire System). Door de inspanningen van de Franse fabrikant in Research & Development kwam er een prototype tot stand. Deze kreeg drie awards voor innovatie op het gebied van veiligheid voor automobilisten, kostenbesparingen en duurzame mobiliteit.

De lekbestendige, luchtloze Michelin Uptis band bekroond om zijn innoverende karakter

Michelin zal samen met General Motors werken aan de ontwikkeling van de luchtloze Uptis die dit jaar 3 prijzen won. © Michelin

De lekbestendige Michelin Uptis viel 3 keer in de prijzen

Uptis, de lekbestendige band van Michelin, heeft dit jaar drie awards gewonnen binnen de categorieën innovatie en band van het jaar: de GOLDEN STEERING WHEEL Award 2019 toegekend door de het Duitse vakblad Auto Bild, de COYOTE Automobile Award 2020 in Frankrijk, uitgeloofd door de Europese Coyote community en de AVT ACES Award 2020 van het Amerikaanse blad Autonomous Vehicle Technology. Deze prijzen belonen vrijwel tien jaar door de Franse fabrikant uitgevoerd geavanceerd en grondig onderzoek naar banden.   

Michelin heeft zijn Uptis prototype voor de eerste maal gepresenteerd tijdens het aan de duurzame mobiliteit gewijde evenement Movin’On 2019. Deze ultra moderne band is gebaseerd op ‘airless’ oplossingen en bevat dus geen perslucht. De structuur en de innoverende materialen vormen een ware doorbraak binnen de bandenwereld. Hij heeft een impact op zowel het milieu als de verkeersveiligheid.

Lekbestendige Michelin Uptis band: veiligheid en duurzame mobiliteit

Michelin heeft de Uptis band ontwikkeld om elk risico op lekke banden de wereld uit te helpen. Het betreft een nieuwe technologie die bestuurders in staat stelt volledig veilig te rijden.  Wat betreft de besparingen en de business, is de lekbestendige band een groot pluspunt voor eigenaren van wagenparken en professionals daar hun productiviteit niet onderbroken wordt door lekke banden en tevens het onderhoud van de auto’s vereenvoudigd wordt. De lekbestendige band is dus een veilige, zuinige en milieubewuste band die de duurzame mobiliteit bevordert en voor minder afval en verspilling zorgt.

Michelin hoopt de Uptis band in 2024 op de markt te brengen. De fabrikant heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voor onderzoek en ontwikkeling ondertekend met de autofabrikant General Motors. 

Een luchtloze en lekbestendige band dankzij de nieuwe technologie

© Michelin

LEES OOK

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.