Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert dromende sterren

De Pirelli kalender 2019 telt talloze beroemdheden zoals de fotomodellen Gigi Hadid en Laetitia Casta. © Albert Watson

Een droomselectie voor The Cal’

Pirelli selecteert ieder jaar een icoon uit de fotografiewereld om hun legendarische kalender te ontwerpen. Na de editie van 2018 van de hand van Tim Walker, kreeg de Schot Albert Watson deze keer de eer de Pirelli kalender 2019 te creëren. Hij brengt sterren uit de film-, dans- en modewereld bijeen rond het thema dromen. In totaal telt de kalender 40 foto’s om deze droomwereld - met een knipoog naar de filmwereld - te verbeelden.

We kunnen een naakte Laetitia Casta zien vergezeld van de danser Sergei Polunin, waarmee ze als kunstschilderes van succes droomt.

“Dreaming”: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert het topmodel Laetitia Casta

© Albert Watson

Gigi Hadid zet de toon neer van een wereldse vrouw die nadenkt over haar toekomst, samen met haar vriend en vertrouweling, ontwerper Alexander Wang.

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert het model Gigi Hadid en de modeontwerper Alexander Wang

© Albert Watson

De actrice Julia Garner verplaatst zich in een rol voor de camera, die als fotograaf - met behulp van haar model Astrid Eika - naar de erkenning van haar talent zoekt.

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert de actrice Julia Garner

© Albert Watson

Ten slotte beeldt Misty Copeland het verhaal uit van een danseres die samen met haar compagnon Calvin Royal III droomt van een carrière in de Parijse spotlights.

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert de danseres Misty Copeland

© Albert Watson

“Ik wilde het werk voor de Pirelli kalender heel anders aanpakken dan de voorgaande fotografen door me op pure fotografie te richten”, aldus de 2019 Pirelli-fotograaf Albert Watson. “Het idee was om een soort van filmscript te creëren.” Uiteindelijk lijkt het resultaat op vier filmpjes in een 16:9 formaat waarin het verhaal van stellen die hun droom najagen verteld wordt. “Ik wilde de hoop van deze vier vrouwen en hun toekomstbeelden weerspiegelen in de vorm van een droomwereld”, legt de fotograaf uit. De foto’s werden geschoten in Miami en New York.

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert het model Gigi Hadid

© Albert Watson

‘Dreaming’: de Cal’ Pirelli 2019 fotografeert het topmodel Laetitia Casta

© Albert Watson

Bekijk de video van de making-of van de Pirelli 2019 Kalender 2019:

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.