Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli-kalender 2020 gaat ‘op zoek naar Julia’

De 47e editie van de Pirelli-kalender ‘Op zoek naar Julia’ is geïnspireerd op de tijdloze tragedie ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Het is de eerste keer dat de beelden voor de kalender door een Italiaanse fotograaf geschoten werden. The Cal, van de hand van Paolo Roversi, werd onthuld in de plaats waar het drama van het toneelstuk zicht afspeelt, in Verona, en meer precies in het Teatro Filarmonico.

Pirelli-kalender 2020: Paolo Roversi heeft Claire Foy als Julia gefotografeerd

Foto’s met een natuurlijk en obscuur karakter die Julia, de heldin van Shakespeare, in scène zetten © Pirelli

Een nieuwe Pirelli-kalender en een korte film

Paolo Roversi innoveert door het fotoproject te combineren met een filmproject. In mei van dit jaar maakte hij naast de kalender dan ook een korte film. In deze 18 minuten durende film, speelt hij zijn eigen rol van regisseur die vermaarde sterren auditie laat doen om de ware Julia te vinden ‘die in alle vrouwen schuilt’. Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart en Emma Watson spelen de rol van de jonge Capulet en beelden een palet aan emoties en uitdrukkingen uit.

Pirelli-kalender 2020: Claire Foy gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Rosalia gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

De korte film bestaat uit twee delen: de actrices komen aan op de set in een natuurlijk stijl zonder make-up of filmkostuum. Ze doen auditie en vertellen hierbij waarom het personage van Julia hen persoonlijk aanspreekt. Vervolgens kruipen ze in de huid van de heldin door hun kostuum aan te trekken. De realiteit en de romantiek verweven zich met elkaar en de grens tussen de twee werelden vervaagt wat geaccentueerd wordt door sommige, opzettelijk vage beelden.

Pirelli-kalender 2020: Stella Roversi gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Stella Roversi in Julia kostuum gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

“Ik zocht een pure ziel, vol onschuld in combinatie met kracht, schoonheid, tederheid en moed. Ik vond dit in de blik, de gebaren en de woorden van Emma, Yara, Indya en Mia. In de lach en de tranen van Kristen en Claire. In de stem en het gezang van Chris en Rosalia. En Stella symboliseerde de onschuld. In iedere vrouw schuilt een Julia, en ik zal hier altijd naar blijven zoeken”, onthult Paolo Roversi bij de toelichting over de totstandkoming van de Pirelli-kalender.

De Pirelli-kalender is niet zomaar een voorwerp, maar een waar kunstwerk

Geïnspireerd door de tragische liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, wilde Paolo Roversi in zijn foto’s het accent leggen op de verbinding tussen schoonheid en liefde, eenvoudig en kracht. Tijdens zijn ‘zoektocht naar Julia’, kreeg hij het idee de kalender een originele grafische vorm te geven die doet denken aan een operaboekje. De kalender telt 132 bladzijden met 58 kleuren- en zwart-witfoto’s evenals passages uit het toneelstuk. Op de foto’s zien we de verschillende ‘Julia’s’ en de stad Verona. Goudkleurige letters, een ontwerp tegen het firmament, data en namen van degenen die Julia vertolken, sterren die een prachtige dimensie aan de Pirelli-kalender geven en de poëzie van dit vermaarde werk weerspiegelen.

Pirelli-kalender 2020: Indya Moore gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Emma Watson gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Ga voor een kijkje achter schermen bij het draaien van de film en de fotosessies van The Cal van 2020 naar de site www.pirellicalendar.com.

LEES OOK

De Michelin Uptis, de luchtloze en lekbestendige band, valt in de prijzen

Michelin onthulde in het begin van 2019 een lekbestendige band met de naam Uptis (Unique Punsture-proof Tire System). Door de inzet van de Franse fabrikant in Onderzoek en Ontwikkeling kwam er een prototype tot stand. Deze kreeg drie awards voor de innovatie op het gebied van veiligheid voor automobilisten, kostenbesparingen en duurzame mobiliteit.

Pirelli P Zero World opent zijn montagecenter voor luxe banden te Melbourne

Na de opening van vier bandencenters in Los Angeles in 2016, München in 2017, Monaco in 2018 en Dubai begin 2019, opent het vijfde P Zero World bandencenter zijn deuren in Australië, te Melbourne. Pirelli verspreidt zijn vermaarde bandenreeks zo in alle windstreken. Het pluspunt? Het merk biedt zijn klanten luxe producten en hoogwaardige diensten.

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.