Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli-kalender 2020 gaat ‘op zoek naar Julia’

De 47e editie van de Pirelli-kalender ‘Op zoek naar Julia’ is geïnspireerd op de tijdloze tragedie ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Het is de eerste keer dat de beelden voor de kalender door een Italiaanse fotograaf geschoten werden. The Cal, van de hand van Paolo Roversi, werd onthuld in de plaats waar het drama van het toneelstuk zicht afspeelt, in Verona, en meer precies in het Teatro Filarmonico.

Pirelli-kalender 2020: Paolo Roversi heeft Claire Foy als Julia gefotografeerd

Foto’s met een natuurlijk en obscuur karakter die Julia, de heldin van Shakespeare, in scène zetten © Pirelli

Een nieuwe Pirelli-kalender en een korte film

Paolo Roversi innoveert door het fotoproject te combineren met een filmproject. In mei van dit jaar maakte hij naast de kalender dan ook een korte film. In deze 18 minuten durende film, speelt hij zijn eigen rol van regisseur die vermaarde sterren auditie laat doen om de ware Julia te vinden ‘die in alle vrouwen schuilt’. Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart en Emma Watson spelen de rol van de jonge Capulet en beelden een palet aan emoties en uitdrukkingen uit.

Pirelli-kalender 2020: Claire Foy gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Rosalia gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

De korte film bestaat uit twee delen: de actrices komen aan op de set in een natuurlijk stijl zonder make-up of filmkostuum. Ze doen auditie en vertellen hierbij waarom het personage van Julia hen persoonlijk aanspreekt. Vervolgens kruipen ze in de huid van de heldin door hun kostuum aan te trekken. De realiteit en de romantiek verweven zich met elkaar en de grens tussen de twee werelden vervaagt wat geaccentueerd wordt door sommige, opzettelijk vage beelden.

Pirelli-kalender 2020: Stella Roversi gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Stella Roversi in Julia kostuum gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

“Ik zocht een pure ziel, vol onschuld in combinatie met kracht, schoonheid, tederheid en moed. Ik vond dit in de blik, de gebaren en de woorden van Emma, Yara, Indya en Mia. In de lach en de tranen van Kristen en Claire. In de stem en het gezang van Chris en Rosalia. En Stella symboliseerde de onschuld. In iedere vrouw schuilt een Julia, en ik zal hier altijd naar blijven zoeken”, onthult Paolo Roversi bij de toelichting over de totstandkoming van de Pirelli-kalender.

De Pirelli-kalender is niet zomaar een voorwerp, maar een waar kunstwerk

Geïnspireerd door de tragische liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, wilde Paolo Roversi in zijn foto’s het accent leggen op de verbinding tussen schoonheid en liefde, eenvoudig en kracht. Tijdens zijn ‘zoektocht naar Julia’, kreeg hij het idee de kalender een originele grafische vorm te geven die doet denken aan een operaboekje. De kalender telt 132 bladzijden met 58 kleuren- en zwart-witfoto’s evenals passages uit het toneelstuk. Op de foto’s zien we de verschillende ‘Julia’s’ en de stad Verona. Goudkleurige letters, een ontwerp tegen het firmament, data en namen van degenen die Julia vertolken, sterren die een prachtige dimensie aan de Pirelli-kalender geven en de poëzie van dit vermaarde werk weerspiegelen.

Pirelli-kalender 2020: Indya Moore gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Pirelli-kalender 2020: Emma Watson gefotografeerd door Paolo Roversi

© Pirelli

Ga voor een kijkje achter schermen bij het draaien van de film en de fotosessies van The Cal van 2020 naar de site www.pirellicalendar.com.

LEES OOK

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.