Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli P Zero standaard onder de nieuwe Hyundai i30 N

Pirelli ontwikkelt een specifieke P Zero band voor de standaard uitrusting van de Hyundai i30 N. Deze zal bij de lancering van de auto aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn in één maat.

Pirelli P Zero Hyundai i30 N

De Pirelli P Zero zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de compacte sportauto Hyundai i30 N - © Pirelli

Een band voor de compacte sportauto van Hyundai

“The Perfect Fit”. Deze woorden vatten de strategie van Pirelli samen op het gebied van eerste uitrustingen: een oplossing op maat voorzien. Net als voor het i20 model, zal de Italiaanse bandenfabrikant voor de i30 N een P Zero band ontwerpen die perfect aansluit op vereisten van Hyundai. 

Met de 275 pk 2.0-liter turbomotor van de i30 N probeert de Koreaanse autofabrikant een plaatsje te veroveren op de markt voor compacte sportauto’s. Deze categorie auto’s heeft betrouwbare en prestatievolle banden nodig. Daarom dus dat Hyundai Pirelli heeft gevraagd om een speciale versie van de P Zero te ontwikkelen die perfect geschikt is de gloednieuwe i30 N die eind 2017 op de markt komt. Er werden talloze tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de band duurzame prestaties zal leveren onder deze auto en geschikt zal zijn voor zowel dagelijkse ritten als trackdays. 

Pirelli P Zero

 © Pirelli

Om de homologatie van de Koreaanse fabrikant te bevestigen, zal het Pirelli P Zero model voor de Huyndai i30 N voorzien zijn van een “HN” markering op de zijwand. De band zal beschikbaar zijn in de maat 235/35 R19. De Pirelli P Zero is trouwens zeer geapprecieerd omwille van het sportieve karakter en beschikt reeds over tal van andere homologaties.

De 'Perfect Fit' strategie van Pirelli bestaat uit het ontwikkelen van specifieke banden voor elk model voertuig. De Italiaanse fabrikant heeft tijdens het internationale autosalon van Frankfurt aangekondigd dat het in de maand augustus alleen al de eerste uitrusting van 110 nieuwe auto's verzorgd heeft. 

LEES OOK

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.