Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli P Zero standaard onder de nieuwe Hyundai i30 N

Pirelli ontwikkelt een specifieke P Zero band voor de standaard uitrusting van de Hyundai i30 N. Deze zal bij de lancering van de auto aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn in één maat.

Pirelli P Zero Hyundai i30 N

De Pirelli P Zero zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de compacte sportauto Hyundai i30 N - © Pirelli

Een band voor de compacte sportauto van Hyundai

“The Perfect Fit”. Deze woorden vatten de strategie van Pirelli samen op het gebied van eerste uitrustingen: een oplossing op maat voorzien. Net als voor het i20 model, zal de Italiaanse bandenfabrikant voor de i30 N een P Zero band ontwerpen die perfect aansluit op vereisten van Hyundai. 

Met de 275 pk 2.0-liter turbomotor van de i30 N probeert de Koreaanse autofabrikant een plaatsje te veroveren op de markt voor compacte sportauto’s. Deze categorie auto’s heeft betrouwbare en prestatievolle banden nodig. Daarom dus dat Hyundai Pirelli heeft gevraagd om een speciale versie van de P Zero te ontwikkelen die perfect geschikt is de gloednieuwe i30 N die eind 2017 op de markt komt. Er werden talloze tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de band duurzame prestaties zal leveren onder deze auto en geschikt zal zijn voor zowel dagelijkse ritten als trackdays. 

Pirelli P Zero

 © Pirelli

Om de homologatie van de Koreaanse fabrikant te bevestigen, zal het Pirelli P Zero model voor de Huyndai i30 N voorzien zijn van een “HN” markering op de zijwand. De band zal beschikbaar zijn in de maat 235/35 R19. De Pirelli P Zero is trouwens zeer geapprecieerd omwille van het sportieve karakter en beschikt reeds over tal van andere homologaties.

De 'Perfect Fit' strategie van Pirelli bestaat uit het ontwikkelen van specifieke banden voor elk model voertuig. De Italiaanse fabrikant heeft tijdens het internationale autosalon van Frankfurt aangekondigd dat het in de maand augustus alleen al de eerste uitrusting van 110 nieuwe auto's verzorgd heeft. 

LEES OOK

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.

Nexen Breathre: de luchtzuiverende conceptband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn ecologische Breathre conceptband gepresenteerd.

Hankook levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting onder de BMW X3

Hankook heeft bekend gemaakt dat het de eerste uitrusting van de BMW X3 zal verzorgen. De vanaf nu verkrijgbare X3 kan uitgerust worden met de Winter i*cept evo2 SUV winterbanden of Ventus S1 evo2 SUV zomerbanden.