Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

De Pirelli P Zero standaard onder de nieuwe Hyundai i30 N

Pirelli ontwikkelt een specifieke P Zero band voor de standaard uitrusting van de Hyundai i30 N. Deze zal bij de lancering van de auto aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn in één maat.

Pirelli P Zero Hyundai i30 N

De Pirelli P Zero zal beschikbaar zijn als eerste uitrusting onder de compacte sportauto Hyundai i30 N - © Pirelli

Een band voor de compacte sportauto van Hyundai

“The Perfect Fit”. Deze woorden vatten de strategie van Pirelli samen op het gebied van eerste uitrustingen: een oplossing op maat voorzien. Net als voor het i20 model, zal de Italiaanse bandenfabrikant voor de i30 N een P Zero band ontwerpen die perfect aansluit op vereisten van Hyundai. 

Met de 275 pk 2.0-liter turbomotor van de i30 N probeert de Koreaanse autofabrikant een plaatsje te veroveren op de markt voor compacte sportauto’s. Deze categorie auto’s heeft betrouwbare en prestatievolle banden nodig. Daarom dus dat Hyundai Pirelli heeft gevraagd om een speciale versie van de P Zero te ontwikkelen die perfect geschikt is de gloednieuwe i30 N die eind 2017 op de markt komt. Er werden talloze tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de band duurzame prestaties zal leveren onder deze auto en geschikt zal zijn voor zowel dagelijkse ritten als trackdays. 

Pirelli P Zero

 © Pirelli

Om de homologatie van de Koreaanse fabrikant te bevestigen, zal het Pirelli P Zero model voor de Huyndai i30 N voorzien zijn van een “HN” markering op de zijwand. De band zal beschikbaar zijn in de maat 235/35 R19. De Pirelli P Zero is trouwens zeer geapprecieerd omwille van het sportieve karakter en beschikt reeds over tal van andere homologaties.

De 'Perfect Fit' strategie van Pirelli bestaat uit het ontwikkelen van specifieke banden voor elk model voertuig. De Italiaanse fabrikant heeft tijdens het internationale autosalon van Frankfurt aangekondigd dat het in de maand augustus alleen al de eerste uitrusting van 110 nieuwe auto's verzorgd heeft. 

LEES OOK

Continental ontwikkelt een waarschuwingssysteem voor aquaplaning

Continental heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een waarschuwingssysteem tegen aquaplaning. Dit systeem bestaat uit camera’s die rond de auto worden geplaatst en een chip geplaatst in de autoband.

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Michelin Movin’On start de Startup Challenge voor de mobiliteit van morgen

Het door Michelin georganiseerde Movin’On event vindt van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. De tweede editie brengt meer dan 50 veelbelovende start-ups bijeen. Deze presenteren hier hun technologieën voor duurzame mobiliteit.

Tire Technology Awards 2017: Goodyear en Pirelli bekroond voor hun inzet

Bandenfabrikanten Pirelli en Goodyear kregen een onderscheiding voor hun activiteit op de bandenmarkt in 2017.