Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

Goodyear Eagle F1 SuperSport : de nieuwe sportieve UUHP bandenreeks

De Goodyear Eagle F1 SuperSport bandenreeks: een straatlegale reeks, perfect voor het circuit. © Goodyear

De Ultra Ultra High Performance van Goodyear

Goodyear brengt niet één, niet twee maar wel drie nieuwe semi slick banden uit! De Amerikaanse bandenfabrikant heeft recent zijn nieuwe reeks sportbanden met innovatieve technologieën onthuld. Deze banden zetten optimale rondetijden neer zonder af te doen aan het rijplezier. De UUHP Eagle F1 SuperSport band drijft de prestaties van krachtige auto’s zowel op de weg als het circuit tot het uiterste.

Het profiel van de nieuwe Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP sportband

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport: sportief en straatlegaal

Met de Eagle F1 SuperSport, biedt Goodyear een sportband met hoogwaardige grip en rijprestaties. De blokken op het midden van het rolvlak zorgen voor optimale stuurreacties. De blokken op de schouderzone maken het mogelijk de auto onder controle te houden bij plotselinge gewichtsverschuivingen in bochten.

Rolvlak van de Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP band

© Goodyear

Hoewel de Goodyear Eagle F1 SuperSport voornamelijk gericht is op gebruik op droge wegen, houdt hij ook prima stand bij regen. De Amerikaanse fabrikant heeft een rubbercompound voor deze band ontwikkeld met diverse, specifieke bestanddelen. De drie middelste zones zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd om performances en veiligheid op natte wegen te garanderen terwijl de buitenzones meer op droge wegen gericht zijn. Dit stelt de bestuurder in staat bochten op droge wegen te nemen, zonder al te veel vaart te minderen. De band belooft daarnaast uitzonderlijk rij- en remgedrag op natte wegen.

De Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP sportband komt tussen februari en mei 2019 uit in 25 maten voor velgdiameters van 18 tot 21 inch. Hij is geschikt voor voertuigen zoals de Volkswagen Golf GTI, de BMW M3, de Mercedes-AMG C63 of bijvoorbeeld de Porsche 911 Turbo.

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R: grensverleggend

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R laat zijn verbeterde sportprestaties zien. De band blijft een wegband maar het gripniveau en de nauwkeurigheid maken het tot een perfecte circuitband. Dankzij een uiterst wrijfbestendige rubbercompound, biedt deze nieuwe Goodyear band uitzonderlijke grip op droge wegen. De ‘rubberbruggen’ in de groeven bieden uitstekende stabiliteit en beperken de vervorming van de blokken bij het nemen van bochten op hoge snelheid. Het contactvlak van de band werd eveneens verbeterd om de grip beter op de grond over te brengen waardoor de stuurprecisie en het rijgevoel naar een hoger plan getild worden.

Technologie van de Goodyear Eagle F1 SuperSport R Ultra Ultra High Performance sportband

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R UUHP sportband zal geproduceerd worden in 10 maten voor velgdiameters van 18 t/m 21 inch. De maten worden tussen en februari en november 2019 op de markt gebracht. Hij werd speciaal ontworpen voor ultra krachtige sportauto’s zoals de Volkswagen Golf GTI Clubsport, de BMW M4 CS of de Porsche 911 GT3.

Nieuwe Ultra Ultra Hautes Performances sportband Goodyear Eagle F1 SuperSport R

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport RS: grensverleggend x2

Met de Eagle F1 SuperSport RS, wil Goodyear het sportieve karakter van zijn banden nog verder uitwerken. Grensverleggend in het kwadraat. Deze band is, volgens de Amerikaanse fabrikant, het beste straatlegale product voor op circuits van dit moment. De op de racesport gebaseerde rubbercompound, stelt de band in staat ultra hoge grip en topprestaties te bieden op droge wegen. De SuperSport RS zal vanaf maart 2019 verkrijgbaar zijn in 2 maten: 265/35 ZR20 en 325/30 ZR21 die overeenkomen met de bandenmaten voor een sportauto zoals de Porsche 911 GT2 RS.

Nieuwe UUHP Goodyear Eagle F1 SuperSport RS sportband

© Goodyear

De nieuwe Goodyear SuperSport reeks in het kort:

Goodyear Eagle F1 SuperSport

Goodyear Eagle F1 SuperSport R

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS

Straatlegaal

Circuit

✓✓

Verkoop vanaf

feb - mei 2019

feb - nov 2019

maart 2019

Velgdiameters

18 t/m 21 inch

18 t/m 21 inch

20 - 21 inch

Breedten

205 - 305 mm

205 - 305 mm

265 & 325

Profielhoogten

30 - 45 mm

25 - 40 mm

30 & 35 mm

Bandenmaten

25

10

2

LEES OOK

Bandenmerken uit Thailand: het overzicht van Thaise bandenfabrikanten

Welke bandenmerken worden er in Thailand geproduceerd? Overweeg je Thaise autobanden te kopen voor je auto? In dit artikel lees je meer over banden die afkomstig zijn van de belangrijkste natuurlijk rubber producent ter wereld.

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de Mercedes G-klasse

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre heeft aangekondigd dat ze de nieuwste Mercedes-Benz G-klasse zullen uitrusten met banden uit de Solus serie.

P Zero World Dubai: na LA, München en Monaco, vestigt Pirelli zich nu in de VAE

Pirelli heeft een ultra luxe P Zero World bandencenter geopend in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is inmiddels de vierde vestiging, na Los Angeles, München en Monaco.