Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

Goodyear Eagle F1 SuperSport : de nieuwe sportieve UUHP bandenreeks

De Goodyear Eagle F1 SuperSport bandenreeks: een straatlegale reeks, perfect voor het circuit. © Goodyear

De Ultra Ultra High Performance van Goodyear

Goodyear brengt niet één, niet twee maar wel drie nieuwe semi slick banden uit! De Amerikaanse bandenfabrikant heeft recent zijn nieuwe reeks sportbanden met innovatieve technologieën onthuld. Deze banden zetten optimale rondetijden neer zonder af te doen aan het rijplezier. De UUHP Eagle F1 SuperSport band drijft de prestaties van krachtige auto’s zowel op de weg als het circuit tot het uiterste.

Het profiel van de nieuwe Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP sportband

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport: sportief en straatlegaal

Met de Eagle F1 SuperSport, biedt Goodyear een sportband met hoogwaardige grip en rijprestaties. De blokken op het midden van het rolvlak zorgen voor optimale stuurreacties. De blokken op de schouderzone maken het mogelijk de auto onder controle te houden bij plotselinge gewichtsverschuivingen in bochten.

Rolvlak van de Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP band

© Goodyear

Hoewel de Goodyear Eagle F1 SuperSport voornamelijk gericht is op gebruik op droge wegen, houdt hij ook prima stand bij regen. De Amerikaanse fabrikant heeft een rubbercompound voor deze band ontwikkeld met diverse, specifieke bestanddelen. De drie middelste zones zijn bijvoorbeeld geoptimaliseerd om performances en veiligheid op natte wegen te garanderen terwijl de buitenzones meer op droge wegen gericht zijn. Dit stelt de bestuurder in staat bochten op droge wegen te nemen, zonder al te veel vaart te minderen. De band belooft daarnaast uitzonderlijk rij- en remgedrag op natte wegen.

De Goodyear Eagle F1 SuperSport UUHP sportband komt tussen februari en mei 2019 uit in 25 maten voor velgdiameters van 18 tot 21 inch. Hij is geschikt voor voertuigen zoals de Volkswagen Golf GTI, de BMW M3, de Mercedes-AMG C63 of bijvoorbeeld de Porsche 911 Turbo.

Lees ook: de rezulteo test van de Goodyear Eagle F1 SuperSport reeks

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R: grensverleggend

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R laat zijn verbeterde sportprestaties zien. De band blijft een wegband maar het gripniveau en de nauwkeurigheid maken het tot een perfecte circuitband. Dankzij een uiterst wrijfbestendige rubbercompound, biedt deze nieuwe Goodyear band uitzonderlijke grip op droge wegen. De ‘rubberbruggen’ in de groeven bieden uitstekende stabiliteit en beperken de vervorming van de blokken bij het nemen van bochten op hoge snelheid. Het contactvlak van de band werd eveneens verbeterd om de grip beter op de grond over te brengen waardoor de stuurprecisie en het rijgevoel naar een hoger plan getild worden.

Technologie van de Goodyear Eagle F1 SuperSport R Ultra Ultra High Performance sportband

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport R UUHP sportband zal geproduceerd worden in 10 maten voor velgdiameters van 18 t/m 21 inch. De maten worden tussen en februari en november 2019 op de markt gebracht. Hij werd speciaal ontworpen voor ultra krachtige sportauto’s zoals de Volkswagen Golf GTI Clubsport, de BMW M4 CS of de Porsche 911 GT3.

Nieuwe Ultra Ultra Hautes Performances sportband Goodyear Eagle F1 SuperSport R

© Goodyear

De Goodyear Eagle F1 SuperSport RS: grensverleggend x2

Met de Eagle F1 SuperSport RS, wil Goodyear het sportieve karakter van zijn banden nog verder uitwerken. Grensverleggend in het kwadraat. Deze band is, volgens de Amerikaanse fabrikant, het beste straatlegale product voor op circuits van dit moment. De op de racesport gebaseerde rubbercompound, stelt de band in staat ultra hoge grip en topprestaties te bieden op droge wegen. De SuperSport RS zal vanaf maart 2019 verkrijgbaar zijn in 2 maten: 265/35 ZR20 en 325/30 ZR21 die overeenkomen met de bandenmaten voor een sportauto zoals de Porsche 911 GT2 RS.

Nieuwe UUHP Goodyear Eagle F1 SuperSport RS sportband

© Goodyear

De nieuwe Goodyear SuperSport reeks in het kort:

Goodyear Eagle F1 SuperSport

Goodyear Eagle F1 SuperSport R

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS

Straatlegaal

Circuit

✓✓

Verkoop vanaf

feb - mei 2019

feb - nov 2019

maart 2019

Velgdiameters

18 t/m 21 inch

18 t/m 21 inch

20 - 21 inch

Breedten

205 - 305 mm

205 - 305 mm

265 & 325

Profielhoogten

30 - 45 mm

25 - 40 mm

30 & 35 mm

Bandenmaten

25

10

2

LEES OOK

Goodyear Eagle F1 Supersport: de test van rezulteo

2019 is vooralsnog een topjaar voor sportbanden. Goodyear slaat een grote slag binnen dit sterk groeiende segment dankzij de nieuwkomer binnen de Eagle F1 reeks. Deze krijgt de naam Supersport en wordt in drie verschillende versies uitgebracht.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.