Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Technologie Bridgestone Enliten

© Bridgestone

Een lichtere band

Bandenfabrikanten streven (en handelen) ernaar om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Na de aankondiging van Nokian van deze week, is het de beurt aan Bridgestone om hun oplossing voor het verlagen van de rolweerstand te onthullen. De Japanse fabrikant heeft de ‘Enliten’ technologie ontwikkeld om banden met een beperkt aantal materialen te vervaardigen. De Europese regelgeving legt strikte doelstellingen op wat betreft de CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s. De technologie van Bridgestone maakt het mogelijk hierop te antwoorden zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De nieuw uitgeruste Enliten banden zijn 10% lichter en hebben een tot 20% lagere rolweerstand vergeleken met gelijksoortige zomerbanden. Banden voorzien van dit type technologie dragen bij aan een verminderd brandstofverbruik van de auto en dus ook tot een lagere CO2-uitstoot. Bridgestone bevestigt tevens dat deze nieuwe techniek de handling en de stabiliteit van het voertuig verbetert.

De Enliten technologie geeft een nieuwe dimensie aan de bandenproductie. Een exclusieve compound voor verhoogde duurzaamheid met een dunnere, maar sterkere binnenbekleding evenals een nieuwe, specifieke mal en minder diepe groeven. Bridgestone verwacht binnenkort samenwerkingen op de Europese markt voor deze Enliten technologie aan te kunnen kondigen.

“Duurzame ontwikkeling is een zaak van alle bewoners en alle bedrijven van onze planeet”, aldus Paolo Ferrari, CEO van Bridgestone EMEA. “In het kader van onze langetermijnvisie voor het milieu hebben wij meerdere maatregelen genomen die ons in staat stellen om vanaf 2050 onze producten volledig te vervaardigen van herbruikbare en duurzame materialen. Enliten is een grote stap vooruit om dit doel te bereiken”.

LEES OOK

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?