Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Technologie Bridgestone Enliten

© Bridgestone

Een lichtere band

Bandenfabrikanten streven (en handelen) ernaar om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Na de aankondiging van Nokian van deze week, is het de beurt aan Bridgestone om hun oplossing voor het verlagen van de rolweerstand te onthullen. De Japanse fabrikant heeft de ‘Enliten’ technologie ontwikkeld om banden met een beperkt aantal materialen te vervaardigen. De Europese regelgeving legt strikte doelstellingen op wat betreft de CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s. De technologie van Bridgestone maakt het mogelijk hierop te antwoorden zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De nieuw uitgeruste Enliten banden zijn 10% lichter en hebben een tot 20% lagere rolweerstand vergeleken met gelijksoortige zomerbanden. Banden voorzien van dit type technologie dragen bij aan een verminderd brandstofverbruik van de auto en dus ook tot een lagere CO2-uitstoot. Bridgestone bevestigt tevens dat deze nieuwe techniek de handling en de stabiliteit van het voertuig verbetert.

De Enliten technologie geeft een nieuwe dimensie aan de bandenproductie. Een exclusieve compound voor verhoogde duurzaamheid met een dunnere, maar sterkere binnenbekleding evenals een nieuwe, specifieke mal en minder diepe groeven. Bridgestone verwacht binnenkort samenwerkingen op de Europese markt voor deze Enliten technologie aan te kunnen kondigen.

“Duurzame ontwikkeling is een zaak van alle bewoners en alle bedrijven van onze planeet”, aldus Paolo Ferrari, CEO van Bridgestone EMEA. “In het kader van onze langetermijnvisie voor het milieu hebben wij meerdere maatregelen genomen die ons in staat stellen om vanaf 2050 onze producten volledig te vervaardigen van herbruikbare en duurzame materialen. Enliten is een grote stap vooruit om dit doel te bereiken”.

LEES OOK

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.