Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

De Mercedes Benz G-klasse wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Falken banden

Falken heeft aangekondigd dat zij de eerste uitrusting verzorgen van de nieuwe G-klasse van Mercedes Benz. © Falken

Twee banden voor de nieuwe G-klasse

De Mercedes-Benz G-klasse die tijdens de internationale Noord-Amerikaanse autobeurs is gepresenteerd is een terreinwagen gericht op weggebruik. Dit uiterst luxe voertuig is sinds mei uitgerust met Falken banden. De Japanse fabrikant heeft dit onlangs bevestigd.

De keuze is gevallen op de 4x4 band Falken Wildpeak A/T AT3WA en de nieuwe all season band Euroall Season AS210A (in de maat 265/60 R18) om deze kolos van 2,5 ton uit te rusten. De banden zijn eerst door Mercedes-Benz aan een serie tests onderworpen, waaronder een duurtest op het testterein van de Duitse fabrikant.

Profiel van de Falken Wildpeak AT3WA band

© Falken

All terrain of weggebruik, Falken laat je de keuze

De op all terrain liefhebbers gerichte Falken Wildpeak A/T AT3WA voldoet aan de eisen van Mercedes-Benz voor robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid. De band biedt tevens uitmuntende grip op rulle grond, een goede wegligging en wordt als zijnde ‘stille band’ gekwalificeerd.

De nieuwe Falken Euroall Season AS210 is daarnaast beschikbaar voor automobilisten die een wegband zoeken waar ze het hele jaar mee kunnen doorrijden.

De teams van Falken onder leiding van Christian Stolting, Key Account Manager voor de Europese tak, zijn maar wat trots: “voor ons is de keuze om de nieuwe Mercedes-Benz G-klasse in de fabriek met Falken banden uit te rusten, een blijk van de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Dit onderstreept onze uitmuntende, constante en erkende prestaties zowel op het vlak van ontwikkeling als voor de productie. We streven uiteraard naar een nauwe en duurzame samenwerking met Mercedes-Benz”.

Vergelijk de Falken-prijzen bij diverse Nederlandse bandenverkopers met rezulteo

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.