Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

De Mercedes Benz G-klasse wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Falken banden

Falken heeft aangekondigd dat zij de eerste uitrusting verzorgen van de nieuwe G-klasse van Mercedes Benz. © Falken

Twee banden voor de nieuwe G-klasse

De Mercedes-Benz G-klasse die tijdens de internationale Noord-Amerikaanse autobeurs is gepresenteerd is een terreinwagen gericht op weggebruik. Dit uiterst luxe voertuig is sinds mei uitgerust met Falken banden. De Japanse fabrikant heeft dit onlangs bevestigd.

De keuze is gevallen op de 4x4 band Falken Wildpeak A/T AT3WA en de nieuwe all season band Euroall Season AS210A (in de maat 265/60 R18) om deze kolos van 2,5 ton uit te rusten. De banden zijn eerst door Mercedes-Benz aan een serie tests onderworpen, waaronder een duurtest op het testterein van de Duitse fabrikant.

Profiel van de Falken Wildpeak AT3WA band

© Falken

All terrain of weggebruik, Falken laat je de keuze

De op all terrain liefhebbers gerichte Falken Wildpeak A/T AT3WA voldoet aan de eisen van Mercedes-Benz voor robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid. De band biedt tevens uitmuntende grip op rulle grond, een goede wegligging en wordt als zijnde ‘stille band’ gekwalificeerd.

De nieuwe Falken Euroall Season AS210 is daarnaast beschikbaar voor automobilisten die een wegband zoeken waar ze het hele jaar mee kunnen doorrijden.

De teams van Falken onder leiding van Christian Stolting, Key Account Manager voor de Europese tak, zijn maar wat trots: “voor ons is de keuze om de nieuwe Mercedes-Benz G-klasse in de fabriek met Falken banden uit te rusten, een blijk van de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Dit onderstreept onze uitmuntende, constante en erkende prestaties zowel op het vlak van ontwikkeling als voor de productie. We streven uiteraard naar een nauwe en duurzame samenwerking met Mercedes-Benz”.

Vergelijk de Falken-prijzen bij diverse Nederlandse bandenverkopers met rezulteo

LEES OOK

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Voor zijn eerste 100% elektrische SUV 100% doet Audi een beroep op Goodyear. Deze auto wordt bij levering dan ook voorzien van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Hankook ondertekent een nieuwe samenwerking met SSC Napoli

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tires heeft een partnership ondertekend met de vicekampioen van Italië: SSC Napoli. Een actie die tot het einde van het seizoen 2020/2021 doorloopt.

Het recordjaar van Bridgestone op de OE-markt

Bridgestone kondigt aan dat 2018 nu al een recordjaar is voor de uitrustingen van nieuwe auto's. In 2018 zullen meer dan 100 maten van het merk gehomologeerd worden door de diverse fabrikanten in Europa.