Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

De Mercedes Benz G-klasse wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Falken banden

Falken heeft aangekondigd dat zij de eerste uitrusting verzorgen van de nieuwe G-klasse van Mercedes Benz. © Falken

Twee banden voor de nieuwe G-klasse

De Mercedes-Benz G-klasse die tijdens de internationale Noord-Amerikaanse autobeurs is gepresenteerd is een terreinwagen gericht op weggebruik. Dit uiterst luxe voertuig is sinds mei uitgerust met Falken banden. De Japanse fabrikant heeft dit onlangs bevestigd.

De keuze is gevallen op de 4x4 band Falken Wildpeak A/T AT3WA en de nieuwe all season band Euroall Season AS210A (in de maat 265/60 R18) om deze kolos van 2,5 ton uit te rusten. De banden zijn eerst door Mercedes-Benz aan een serie tests onderworpen, waaronder een duurtest op het testterein van de Duitse fabrikant.

Profiel van de Falken Wildpeak AT3WA band

© Falken

All terrain of weggebruik, Falken laat je de keuze

De op all terrain liefhebbers gerichte Falken Wildpeak A/T AT3WA voldoet aan de eisen van Mercedes-Benz voor robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid. De band biedt tevens uitmuntende grip op rulle grond, een goede wegligging en wordt als zijnde ‘stille band’ gekwalificeerd.

De nieuwe Falken Euroall Season AS210 is daarnaast beschikbaar voor automobilisten die een wegband zoeken waar ze het hele jaar mee kunnen doorrijden.

De teams van Falken onder leiding van Christian Stolting, Key Account Manager voor de Europese tak, zijn maar wat trots: “voor ons is de keuze om de nieuwe Mercedes-Benz G-klasse in de fabriek met Falken banden uit te rusten, een blijk van de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Dit onderstreept onze uitmuntende, constante en erkende prestaties zowel op het vlak van ontwikkeling als voor de productie. We streven uiteraard naar een nauwe en duurzame samenwerking met Mercedes-Benz”.

Vergelijk de Falken-prijzen bij diverse Nederlandse bandenverkopers met rezulteo

LEES OOK

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.

Michelin viert het 120-jarig bestaan van Bibendum, het Michelinmannetje

Het legendarische Michelinmannetje bestaat dit jaar 120 jaar. Om dit op gepaste wijze te vieren, organiseert Michelin een tijdelijke tentoonstelling en geeft het Franse bedrijf verzamelobjecten uit.