Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

De Mercedes Benz G-klasse wordt voor de eerste uitrusting voorzien van Falken banden

Falken heeft aangekondigd dat zij de eerste uitrusting verzorgen van de nieuwe G-klasse van Mercedes Benz. © Falken

Twee banden voor de nieuwe G-klasse

De Mercedes-Benz G-klasse die tijdens de internationale Noord-Amerikaanse autobeurs is gepresenteerd is een terreinwagen gericht op weggebruik. Dit uiterst luxe voertuig is sinds mei uitgerust met Falken banden. De Japanse fabrikant heeft dit onlangs bevestigd.

De keuze is gevallen op de 4x4 band Falken Wildpeak A/T AT3WA en de nieuwe all season band Euroall Season AS210A (in de maat 265/60 R18) om deze kolos van 2,5 ton uit te rusten. De banden zijn eerst door Mercedes-Benz aan een serie tests onderworpen, waaronder een duurtest op het testterein van de Duitse fabrikant.

Profiel van de Falken Wildpeak AT3WA band

© Falken

All terrain of weggebruik, Falken laat je de keuze

De op all terrain liefhebbers gerichte Falken Wildpeak A/T AT3WA voldoet aan de eisen van Mercedes-Benz voor robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid. De band biedt tevens uitmuntende grip op rulle grond, een goede wegligging en wordt als zijnde ‘stille band’ gekwalificeerd.

De nieuwe Falken Euroall Season AS210 is daarnaast beschikbaar voor automobilisten die een wegband zoeken waar ze het hele jaar mee kunnen doorrijden.

De teams van Falken onder leiding van Christian Stolting, Key Account Manager voor de Europese tak, zijn maar wat trots: “voor ons is de keuze om de nieuwe Mercedes-Benz G-klasse in de fabriek met Falken banden uit te rusten, een blijk van de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Dit onderstreept onze uitmuntende, constante en erkende prestaties zowel op het vlak van ontwikkeling als voor de productie. We streven uiteraard naar een nauwe en duurzame samenwerking met Mercedes-Benz”.

Vergelijk de Falken-prijzen bij diverse Nederlandse bandenverkopers met rezulteo

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?