Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear en Dunlop integreren hun geluidsverminderende technologie in winterreeksen

De Goodyear-Dunlop groep kondigt aan sommige winterbanden te voorzien van de SoundComfort technologie (Amerikaanse fabrikant) en de Noise Shield technologie (Britse fabrikant). Deze technologieën dringen op aanzienlijke wijze het rolgeluid terug.

SoundComfort technologie van Goodyear

De SoundComfort technologie van Goodyear bestaat uit een laag schuim, aangebracht aan de binnenkant van de band - Copyright © Goodyear

Goodyear SoundComfort en Dunlop Noise Shield nu ook voor de winterbanden

De SoundComfort technologie van Goodyear en Noise Shield van Dunlop: deze twee technologieën worden sinds 2014 gebruikt in de zomerbanden van de twee merken. De Brits-Amerikaanse groep heeft aangekondigd dat deze innovaties nu ook in de winterbanden van de twee fabrikanten geïntegreerd worden.

Stiller rijgedrag

Vier decibel minder in de auto, dat is wat de SoundComfort en Noise Shield technologieën beloven. Het aanbrengen van een polyurethaanschuim in de holle binnenruimte van de band dringt de luchtresonantie terug, zeggen Goodyear en Dunlop. Dit soort geluid wordt veroorzaakt door de structuur van het voertuig die de lucht in de band laat trillen. Dit schuim is licht genoeg om geen impact te hebben op de rolweerstand en vermindert externe rolgeluid met 11 decibel. Het halveert de geluidsoverlast voor de chauffeur. 

Volgens Martijn de Jonge, Europees merkdirecteur van Goodyear en Dunlop, verhoogt deze nieuwe technologie de veiligheid op de weg. “We verbeteren het rijcomfort door stillere trajecten. De chauffeur kan zich zo beter op de weg concentreren en zo wordt het traject veiliger.”

De SoundComfort van Goodyear is beschikbaar op de UltraGrip Performance Gen-1 en de SUV versie van 16 t/m 20 inch. De Noise shield technologie van Dunlop is reeds beschikbaar voor 5 maten van de Winter Sport 5 in 17 en 18 inch.

LEES OOK

Yokohama Advan Sport V105 verkrijgbaar als eerste uitrusting voor de BMW X3

De Japanse Fabrikant Yokohama heeft aangekondigd dat ze de eerste uitrusting voor de nieuwe BMW X3 zullen verzorgen met de Advan Sport V105.

Hankook banden als eerste uitrusting onder de nieuwe Citroën C3 Aircross

De Koreaanse fabrikant Hankook heeft de details van zijn samenwerking met de Franse autofabrikant Citroën onthuld. Deze betreft de levering van all season en zomerbanden voor de eerste uitrusting van de nieuwe C3 Aircross.

Avon Tyres sponsort het Bloodhound project: een supersonische samenwerking!

De Britse bandenfabrikant Avon Tyres heeft aangekondigd het project voor de supersonische Bloodhound SSC auto te steunen. Dit project wil het wereldwijde snelheidsrecord op land verbreken en zo de interesse voor wetenschap en technologie van de toekomstige generatie stimuleren.

Continental zet een wereldrecord neer dankzij de op hun banden geïnspireerde grip van schoenzolen

In het kader van zijn samenwerking met Adidas, heeft de Duitse bandenfabrikant Continental een gooi gedaan naar het wereldrecord 50m sprinten op een skischans. De bandenfabrikant wilde hiermee de efficiëntie van de op hun bandentechnologie gebaseerde zolen aantonen.