Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Lexus LF-30 concept car uitgerust met Goodyear concept banden

Goodyear levert de finishing touch aan de Lexus concept car voor een futuristische geheel. © Goodyear

Auto van de toekomst: Goodyear levert conceptband voor de elektrische LF-30

Ter gelegenheid van zijn 30-jarig bestaan is bandenfabrikant Goodyear een samenwerking aangegaan met Lexus. Om deze mijlpaal te vieren werd de met vier Goodyear banden uitgeruste LF-30 concept car tijdens de Autobeurs van Tokio in 2019 gepresenteerd. In Europa vond de presentatie plaats tijdens de virtuele persbijeenkomst van de Autosalon van Genève 2020.

De conceptbanden van Goodyear zijn op maat ontworpen om de elegante, moderne en sportieve lijnen van deze luxe wagen te accentueren. De banden dragen dankzij hun ontwerp bij aan het comfort en de prestaties van de auto en aan de autonome werking van de elektrische motor. Ze ondersteunen tevens het streven van Lexus zich in te zetten voor duurzame mobiliteit.

Goodyear en Lexus : concept banden voor een concept car

© Goodyear

Goodyear heeft meerdere technische punten onder de loep genomen om een unieke rijbelevenis te bieden: 

  • Conceptbanden ontworpen om de koeling van de elektrische EV-motor te verbeteren: de lucht komt binnen via de inlaat ter hoogte van de schokbrekers aan de voorzijde en de ribben van de banden leiden de luchtstroom naar de achter elk wiel geplaatste elektrische motor. De door de EV-motor geproduceerde warme lucht wordt vervolgens afgevoerd naar de buitenrand van de velgen van de elektrische LF-30.
  • Conceptbanden ontworpen om de luchtweerstand te beperken: de vorm van de buitenzijde van de band verbetert de aerodynamica van de Lexus door de luchtweerstand terug te dringen waardoor de accu langer meegaat.
  • Conceptbanden ontworpen om het rolgeluid te beperken dankzij biomimetica: Goodyear heeft zich laten inspireren door de natuur door koelribben te ontwerpen die bedekt zijn met een uiterst dun fluwelen laagje net als de vleugels van uilen. Deze roofvogel kan namelijk geruisloos door de nacht vliegen om zijn prooi te vangen. Via biomimetica verwacht Goodyear het rolgeluid van de banden tot een minimum te beperken.
Goodyear concept tires voor Lexus concept car

© Goodyear

“Wij zijn er trots op aan dit project meegewerkt te hebben. Lexus is een baanbrekend bedrijf dat al 30 jaar werkzaam is op het gebied van innovatie ten dienste van de mobiliteit”, aldus Mike Rytokoski, vicevoorzitter en Chief Marketing Officer bij Goodyear Europa, “Deze samenwerking onderstreept wederom de belangrijke rol van banden binnen de elektrische mobiliteit van morgen.”

De band werd in slechts één specifieke, voor de elektrische Lexus LF-30 concept car, maat ontworpen: 285/35 R24.

LEES OOK

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.