Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear presenteert de nieuwe Electric Drive technologie voor efficiënte banden

Goodyear heeft op de internationale autosalon van Genève zijn nieuwe technologie voor elektrische voertuigen, de Electric Drive, onthuld.

Goodyear_EfficientGrip_Performance_ElectricDrive

In Genève werd een prototype van de Goodyear EfficientGrip  Performance band tentoongesteld om de Electric Drive technologie te presenteren. © Goodyear

Een technologie die waarschijnlijk volgend jaar al beschikbaar zal zijn

Tijdens de internationale autosalon van Genève stelt Goodyear zich tal van vragen over de mobiliteit van morgen. Na de presentatie van de "ademende" conceptband, heeft de Amerikaanse fabrikant tevens een nieuwe technologie onthuld voor de toekomstige elektrische voertuigen.

En 'de toekomst' staat voor Goodyear gelijk aan 2019. "Door de aanscherping van de wetgeving om de CO2 uitstoot te verminderen [...] zullen er meer en meer elektrische voertuigen verkocht worden" legt Chris Delaney, voorzitter van Goodyear EMEA uit. "We werken samen met autofabrikanten om volgend jaar onze Electric Drive technologie te kunnen lanceren. Deze is ontworpen om te voldoen aan de specifieke prestatie-eisen van dit gestaag groeiende autosegment"

Een prototype band uitgerust met deze nieuwe technologie

Op de stand in Genève heeft de fabrikant een prototype van de EfficientGrip Performance met de Electric Drive technologie tentoongesteld. Deze innovatie zal de levensduur van de band en de autonomie van de auto verbeteren. De - over het hele rolvlak verdeelde dunne lamellen - vergroten het contactvlak met de weg ten opzichte van de klassieke radiaalgroeven. De prestaties worden ondersteund door de vorm van de holte van de band, geoptimaliseerd om het gewicht van de accu's van de nieuwe elektrische voertuigen te dragen en het hoge koppel te absorberen.

De voor het vervaardigen van deze band gebruikte materialen werden gekozen om een ultra lage rolweerstand te verkrijgen en het rotatiegewicht te beperken. De zijwanden werden eveneens ontworpen om de algemene aerodynamica te verhogen. 

"Als bedrijf met een erfgoed van 120 jaar aan innovatieve producten die bijgedragen hebben aan de verandering van de transportwereld, onderstrepen we met het prototype van de EfficientGrip Performance - voorzien van de Electric Drive technologie - dat Goodyear zich richt op de mobiliteit van de toekomst", voegt Chris Delaney ten slotte nog toe.

Bekijk de video met de presentatie van de Electric Drive technologie: 

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?