Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear presenteert de nieuwe Electric Drive technologie voor efficiënte banden

Goodyear heeft op de internationale autosalon van Genève zijn nieuwe technologie voor elektrische voertuigen, de Electric Drive, onthuld.

Goodyear_EfficientGrip_Performance_ElectricDrive

In Genève werd een prototype van de Goodyear EfficientGrip  Performance band tentoongesteld om de Electric Drive technologie te presenteren. © Goodyear

Een technologie die waarschijnlijk volgend jaar al beschikbaar zal zijn

Tijdens de internationale autosalon van Genève stelt Goodyear zich tal van vragen over de mobiliteit van morgen. Na de presentatie van de "ademende" conceptband, heeft de Amerikaanse fabrikant tevens een nieuwe technologie onthuld voor de toekomstige elektrische voertuigen.

En 'de toekomst' staat voor Goodyear gelijk aan 2019. "Door de aanscherping van de wetgeving om de CO2 uitstoot te verminderen [...] zullen er meer en meer elektrische voertuigen verkocht worden" legt Chris Delaney, voorzitter van Goodyear EMEA uit. "We werken samen met autofabrikanten om volgend jaar onze Electric Drive technologie te kunnen lanceren. Deze is ontworpen om te voldoen aan de specifieke prestatie-eisen van dit gestaag groeiende autosegment"

Een prototype band uitgerust met deze nieuwe technologie

Op de stand in Genève heeft de fabrikant een prototype van de EfficientGrip Performance met de Electric Drive technologie tentoongesteld. Deze innovatie zal de levensduur van de band en de autonomie van de auto verbeteren. De - over het hele rolvlak verdeelde dunne lamellen - vergroten het contactvlak met de weg ten opzichte van de klassieke radiaalgroeven. De prestaties worden ondersteund door de vorm van de holte van de band, geoptimaliseerd om het gewicht van de accu's van de nieuwe elektrische voertuigen te dragen en het hoge koppel te absorberen.

De voor het vervaardigen van deze band gebruikte materialen werden gekozen om een ultra lage rolweerstand te verkrijgen en het rotatiegewicht te beperken. De zijwanden werden eveneens ontworpen om de algemene aerodynamica te verhogen. 

"Als bedrijf met een erfgoed van 120 jaar aan innovatieve producten die bijgedragen hebben aan de verandering van de transportwereld, onderstrepen we met het prototype van de EfficientGrip Performance - voorzien van de Electric Drive technologie - dat Goodyear zich richt op de mobiliteit van de toekomst", voegt Chris Delaney ten slotte nog toe.

Bekijk de video met de presentatie van de Electric Drive technologie: 

LEES OOK

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.