Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear presenteert de nieuwe Electric Drive technologie voor efficiënte banden

Goodyear heeft op de internationale autosalon van Genève zijn nieuwe technologie voor elektrische voertuigen, de Electric Drive, onthuld.

Goodyear_EfficientGrip_Performance_ElectricDrive

In Genève werd een prototype van de Goodyear EfficientGrip  Performance band tentoongesteld om de Electric Drive technologie te presenteren. © Goodyear

Een technologie die waarschijnlijk volgend jaar al beschikbaar zal zijn

Tijdens de internationale autosalon van Genève stelt Goodyear zich tal van vragen over de mobiliteit van morgen. Na de presentatie van de "ademende" conceptband, heeft de Amerikaanse fabrikant tevens een nieuwe technologie onthuld voor de toekomstige elektrische voertuigen.

En 'de toekomst' staat voor Goodyear gelijk aan 2019. "Door de aanscherping van de wetgeving om de CO2 uitstoot te verminderen [...] zullen er meer en meer elektrische voertuigen verkocht worden" legt Chris Delaney, voorzitter van Goodyear EMEA uit. "We werken samen met autofabrikanten om volgend jaar onze Electric Drive technologie te kunnen lanceren. Deze is ontworpen om te voldoen aan de specifieke prestatie-eisen van dit gestaag groeiende autosegment"

Een prototype band uitgerust met deze nieuwe technologie

Op de stand in Genève heeft de fabrikant een prototype van de EfficientGrip Performance met de Electric Drive technologie tentoongesteld. Deze innovatie zal de levensduur van de band en de autonomie van de auto verbeteren. De - over het hele rolvlak verdeelde dunne lamellen - vergroten het contactvlak met de weg ten opzichte van de klassieke radiaalgroeven. De prestaties worden ondersteund door de vorm van de holte van de band, geoptimaliseerd om het gewicht van de accu's van de nieuwe elektrische voertuigen te dragen en het hoge koppel te absorberen.

De voor het vervaardigen van deze band gebruikte materialen werden gekozen om een ultra lage rolweerstand te verkrijgen en het rotatiegewicht te beperken. De zijwanden werden eveneens ontworpen om de algemene aerodynamica te verhogen. 

"Als bedrijf met een erfgoed van 120 jaar aan innovatieve producten die bijgedragen hebben aan de verandering van de transportwereld, onderstrepen we met het prototype van de EfficientGrip Performance - voorzien van de Electric Drive technologie - dat Goodyear zich richt op de mobiliteit van de toekomst", voegt Chris Delaney ten slotte nog toe.

Bekijk de video met de presentatie van de Electric Drive technologie: 

LEES OOK

Bridgestone banden als eerste uitrusting onder Audi A7 en Renault Mégane RS

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Bridgestone aangekondigd dat het de zomerbanden voor de eerste uitrusting van de Audi A7 en de Renault Mégane RS zal leveren.

Goodyear onthult intelligente band voor beheerders van wagenparken

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Goodyear een prototype van een intelligente band voor de beheerders van wagenparken gepresenteerd.

Cyber Car: de nieuwe geconnecteerde rijomgeving van Pirelli banden

Op de 88e internationale Autosalon van Genève, heeft Pirelli een nieuw systeem onthuld om de band met het voertuig te verbinden: Cyber Car.

Goodyear Oxygene: de ecologische conceptband die de luchtkwaliteit verbetert

Goodyear stelt tijdens de internationale Autosalon van Genève zijn 'Oxygene' conceptband ten toon, bestemd om het stadsverkeer eenvoudiger en schoner te maken.