Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Goodyear presenteert de nieuwe Electric Drive technologie voor efficiënte banden

Goodyear heeft op de internationale autosalon van Genève zijn nieuwe technologie voor elektrische voertuigen, de Electric Drive, onthuld.

Goodyear_EfficientGrip_Performance_ElectricDrive

In Genève werd een prototype van de Goodyear EfficientGrip  Performance band tentoongesteld om de Electric Drive technologie te presenteren. © Goodyear

Een technologie die waarschijnlijk volgend jaar al beschikbaar zal zijn

Tijdens de internationale autosalon van Genève stelt Goodyear zich tal van vragen over de mobiliteit van morgen. Na de presentatie van de "ademende" conceptband, heeft de Amerikaanse fabrikant tevens een nieuwe technologie onthuld voor de toekomstige elektrische voertuigen.

En 'de toekomst' staat voor Goodyear gelijk aan 2019. "Door de aanscherping van de wetgeving om de CO2 uitstoot te verminderen [...] zullen er meer en meer elektrische voertuigen verkocht worden" legt Chris Delaney, voorzitter van Goodyear EMEA uit. "We werken samen met autofabrikanten om volgend jaar onze Electric Drive technologie te kunnen lanceren. Deze is ontworpen om te voldoen aan de specifieke prestatie-eisen van dit gestaag groeiende autosegment"

Een prototype band uitgerust met deze nieuwe technologie

Op de stand in Genève heeft de fabrikant een prototype van de EfficientGrip Performance met de Electric Drive technologie tentoongesteld. Deze innovatie zal de levensduur van de band en de autonomie van de auto verbeteren. De - over het hele rolvlak verdeelde dunne lamellen - vergroten het contactvlak met de weg ten opzichte van de klassieke radiaalgroeven. De prestaties worden ondersteund door de vorm van de holte van de band, geoptimaliseerd om het gewicht van de accu's van de nieuwe elektrische voertuigen te dragen en het hoge koppel te absorberen.

De voor het vervaardigen van deze band gebruikte materialen werden gekozen om een ultra lage rolweerstand te verkrijgen en het rotatiegewicht te beperken. De zijwanden werden eveneens ontworpen om de algemene aerodynamica te verhogen. 

"Als bedrijf met een erfgoed van 120 jaar aan innovatieve producten die bijgedragen hebben aan de verandering van de transportwereld, onderstrepen we met het prototype van de EfficientGrip Performance - voorzien van de Electric Drive technologie - dat Goodyear zich richt op de mobiliteit van de toekomst", voegt Chris Delaney ten slotte nog toe.

Bekijk de video met de presentatie van de Electric Drive technologie: 

LEES OOK

Bridgestone laat BMW gebruik maken van hun 'Ologic' technologie

Bridgestone heeft de volgende stap van zijn samenwerking met BMW aangekondigd. Dit betreft banden voor de elektrische i3 reeks. De fabrikant zal zijn 'Ologic' technologie voor de eerste keer in een sportband gebruiken.

Nokian start met de bouw van een nieuwe testcentrum in Spanje

De Finse bandenfabrikant Nokian is begonnen met de bouw van een technologische testcentrum in Spanje. Dit centrum in de omgeving van Toledo, te Santa Cruz de la Zarza zal in 2020 in gebruik genomen worden.

Bridgestone zet zich in voor een kringloopprogramma

De Japanse fabrikant Bridgestone sluit zich aan bij de Ellen MacArthur stichting en wil zich inzetten voor de kringloopeconomie.

De Bridgestone Turanza T005 als eerste uitrusting onder de Mercedes A klasse

De Japanse bandenfabrikant zal een nieuwe versie van de Turanza T005 Premium autoband uitbrengen voor de Mercedes A klasse.