Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook banden als eerste uitrusting onder de nieuwe Citroën C3 Aircross

De Koreaanse fabrikant Hankook heeft de details van zijn samenwerking met de Franse autofabrikant Citroën onthuld. Deze betreft de levering van all season en zomerbanden voor de eerste uitrusting van de nieuwe C3 Aircross.

Hankook_OE_Citroen_C3_Aircross

De Hankook Kinergy 4S zal verkrijgbaar zijn als eerste uitrusting onder de Citroën C3 Aircross net als de zomerband Ventus Prime3. © Citroën

All season en zomerbanden voor de Citroën C3 Aircross

De Citroën C3 Aircross is een mix van een stadsauto met een SUV. Het conceptmodel van deze auto werd in het begin van 2017 gepresenteerd tijdens de Internationale Autosalon van Genève. Deze compacte SUV van de Franse fabrikant rolt sinds november van de band in de Spaanse fabrieken in Zaragoza. Het model is uitgerust met Hankook banden in drie maten.

Voor de maat 205/60 R16 92H, is de - op de C-Aircross Concept geïnspireerde - auto uitgerust met de zomerbanden Hankook Ventus Prime 3. Voor deze maat kan er, bij de eerste uitrusting, tevens gekozen worden voor de Kinergy 4S banden. Daarnaast worden er twee andere maten aangeboden voor de all season banden van Hankook: 195/60 R16 89H en 215/50 R17 91H.

Een speciale samenwerking met Citroën

Het SUV segment kent een sterke groei op de Europese markt. Hankook heeft dan ook met Citroën samengewerkt om voor dit type voertuig geschikte banden te ontwikkelen. Hoewel de C3 Aircross hoofdzakelijk bestemd is voor stadsgebruikers, beschikt het over talloze in te stellen rijstanden: zoals standaard, zand, all terrain en sneeuw. Dit specifieke kenmerk vereist banden die in alle omstandigheden optimale prestaties bieden. De ingenieurs van Hankook hebben zich tevens ingezet om de remprestaties op natte wegen en de dynamische stuurrespons op droge wegen te verbeteren. De lage weerstand waar Hankook bekend om staat werd uiteraard behouden.

"We zijn er trots op om samen te werken met Citroën, de op één na grootste autoconstructeur van Europa", verklaarde Tony Lee, Vice-president Marketing en Distributie bij Hankook Europe. "Gezien we al de banden leveren voor de eerste uitrusting van overige modellen van de PSA groep, bestaat er een mogelijkheid om deze samenwerking nog verder uit te breiden met name voor de Europese markt, wat uiteraard uiterst interessant is voor ons bedrijf”. 

LEES OOK

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Voor zijn eerste 100% elektrische SUV 100% doet Audi een beroep op Goodyear. Deze auto wordt bij levering dan ook voorzien van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Hankook ondertekent een nieuwe samenwerking met SSC Napoli

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tires heeft een partnership ondertekend met de vicekampioen van Italië: SSC Napoli. Een actie die tot het einde van het seizoen 2020/2021 doorloopt.

Het recordjaar van Bridgestone op de OE-markt

Bridgestone kondigt aan dat 2018 nu al een recordjaar is voor de uitrustingen van nieuwe auto's. In 2018 zullen meer dan 100 maten van het merk gehomologeerd worden door de diverse fabrikanten in Europa.