Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.

De Hankook Ventus Prime 3 band als eerste uitrusting onder de nieuwe Ford Focus Active

De Ford kiest voor hun Focus Active de Hankook Ventus Prime 3 als OE band. © Ford

Verkrijgbaar in 2 bandenmaten

Autofabrikant Ford heeft eind 2018 hun nieuwe cross-over model op de markt gebracht: de Ford Focus Active. Het bandenmerk Hankook is de bevoorrechte partner van Ford en heeft aangekondigd dat dit model bij het verlaten van de fabriek voorzien zal worden van de populaire Ventus Prime 3 zomerband. Deze is verkrijgbaar in de volgende twee maten: 215/50 R18 en 215/55 R17.

Deze Hankook band staat vooral bekend vanwege zijn comfortabel rijgedrag en kwam goed uit de bus tijdens de laatste ADAC bandentest op droog wegdek. Het lag dan ook voor de hand dat de Hankook Ventus Prime 3 band als OE band onder de Ford Focus Active gemonteerd zou worden. “Voor het ontwerp van de nieuwe Ventus Prime 3 hebben we ons hoofdzakelijk gericht op de verbetering van de handling en de remprestaties, met name bij gebruik op natte wegen”, aldus Klaus Krause, directeur van het Europese ontwikkelcentrum van Hankook. “Het asymmetrische profiel verhoogt het effectieve contactvlak met 10%. De nieuwe Ford Focus Active biedt - dankzij de Ventus Prime 3 - hoogwaardige veiligheid en hoge stuurprecisie op de weg”.

Het is niet de eerste keer dat Hankook de eerste uitrusting van een voertuig van de Amerikaanse autofabrikant Ford verzorgt. De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant biedt overal ter wereld banden voor talloze modellen van het automerk zoals de Fiesta, de Mustang, de Explorer en de Focus.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Nokian Tyres en Europese automobilisten ontwerpen de banden van de toekomst

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een online enquête gehouden onder bestuurders uit vijf Europese landen. De onderzoeksvraag: beschrijf de autoband van de toekomst.