Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.

De Hankook Ventus Prime 3 band als eerste uitrusting onder de nieuwe Ford Focus Active

De Ford kiest voor hun Focus Active de Hankook Ventus Prime 3 als OE band. © Ford

Verkrijgbaar in 2 bandenmaten

Autofabrikant Ford heeft eind 2018 hun nieuwe cross-over model op de markt gebracht: de Ford Focus Active. Het bandenmerk Hankook is de bevoorrechte partner van Ford en heeft aangekondigd dat dit model bij het verlaten van de fabriek voorzien zal worden van de populaire Ventus Prime 3 zomerband. Deze is verkrijgbaar in de volgende twee maten: 215/50 R18 en 215/55 R17.

Deze Hankook band staat vooral bekend vanwege zijn comfortabel rijgedrag en kwam goed uit de bus tijdens de laatste ADAC bandentest op droog wegdek. Het lag dan ook voor de hand dat de Hankook Ventus Prime 3 band als OE band onder de Ford Focus Active gemonteerd zou worden. “Voor het ontwerp van de nieuwe Ventus Prime 3 hebben we ons hoofdzakelijk gericht op de verbetering van de handling en de remprestaties, met name bij gebruik op natte wegen”, aldus Klaus Krause, directeur van het Europese ontwikkelcentrum van Hankook. “Het asymmetrische profiel verhoogt het effectieve contactvlak met 10%. De nieuwe Ford Focus Active biedt - dankzij de Ventus Prime 3 - hoogwaardige veiligheid en hoge stuurprecisie op de weg”.

Het is niet de eerste keer dat Hankook de eerste uitrusting van een voertuig van de Amerikaanse autofabrikant Ford verzorgt. De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant biedt overal ter wereld banden voor talloze modellen van het automerk zoals de Fiesta, de Mustang, de Explorer en de Focus.

LEES OOK

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.