Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

De tijdens de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Hexonic en Aeroflow conceptbanden

De conceptbanden van Hankook werden gepresenteerd tijdens de Essen Motorshow in Duitsland. © Hankook

Design studenten ontwerpen conceptband

Om de twee jaar organiseert Hankook zijn ‘Design Innovation’ project in samenwerking met de meest vermaarde design opleidingen ter wereld. Dit jaar viel de keuze van de Zuid-Koreaanse fabrikant op de London Royal College of Art. Het thema van dit jaar: "De toekomstige levensduur verlengen dankzij een nieuwe blik op mobiliteit".

De studenten van de Londense universiteit kregen de opdracht een conceptband voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Naast het eenvoudige visuele aspect moesten ze Hankook tevens overtuigende en uitvoerbare technische concepten presenteren. “Dit project maakt deel uit van ons streven creatieve en efficiënte oplossingen voor de toekomstige mobiliteit te vinden”, aldus Klaus Krause, directeur van het Europese O&O centrum van Hankook.

Hexonic, een intelligente band voor het autodelen

Hexonic is in staat de weg in realtime te analyseren en is de eerste conceptband die door de London Royal College of Art ontworpen werd. Hij is bestemd voor gedeelde, autonome auto’s. Hij kan het asfalt scannen via een op 7 onafhankelijke sensoren gebaseerde technologie. Dankzij de verzamelde informatie kan de Hexonic zich aan de wegomstandigheden aanpassen en het rolvlak wijzigen. Dat wil zeggen: deze conceptband kan de grip op het type ondergrond aanpassen, door hexagonale modules in het rolvlak van de band die breder of smaller kunnen worden om zo meer afvoerkanaaltjes voor water op het wegdek te creëren. 

De op de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Hexonic conceptband

© Hankook

 

Aeroflow, de sportband van de toekomst

Hankook heeft de Aeroflow conceptband ontworpen voor de autosport met als groot voordeel dat hij meer downforce kan bieden. De technologie kenmerkt zich door een breder profiel voorzien van een dubbel rolvlak dat gescheiden kan worden. De tussen de twee rolvlakken geplaatste turbine schoepwielen kunnen lucht aanzuigen tijdens het rijden en deze gebruiken om indien nodig meer aandrijvingskracht te ontwikkelen. Een unieke verbetering waarmee de Aeroflow verhoogde grip krijgt op hoge snelheden.

De op de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Aeroflow conceptband

© Hankook

LEES OOK

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.

Autobanden uit India; alles over Indiase bandenfabrikanten

Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.