Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Hexonic en Aeroflow: 2 Hankook banden met een intelligent en futuristisch ontwerp

Tijdens de Essen Motor Show van 2018 in Duitsland heeft Hankook de 2 conceptbanden van het project Design Innovation onthuld. De ‘Aeroflow’ en ‘Hexonic’ bieden een nieuwe kijk op de mobiliteit en technologie van morgen voor zowel het stadsverkeer als de autosport.

De tijdens de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Hexonic en Aeroflow conceptbanden

De conceptbanden van Hankook werden gepresenteerd tijdens de Essen Motorshow in Duitsland. © Hankook

Design studenten ontwerpen conceptband

Om de twee jaar organiseert Hankook zijn ‘Design Innovation’ project in samenwerking met de meest vermaarde design opleidingen ter wereld. Dit jaar viel de keuze van de Zuid-Koreaanse fabrikant op de London Royal College of Art. Het thema van dit jaar: "De toekomstige levensduur verlengen dankzij een nieuwe blik op mobiliteit".

De studenten van de Londense universiteit kregen de opdracht een conceptband voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Naast het eenvoudige visuele aspect moesten ze Hankook tevens overtuigende en uitvoerbare technische concepten presenteren. “Dit project maakt deel uit van ons streven creatieve en efficiënte oplossingen voor de toekomstige mobiliteit te vinden”, aldus Klaus Krause, directeur van het Europese O&O centrum van Hankook.

Hexonic, een intelligente band voor het autodelen

Hexonic is in staat de weg in realtime te analyseren en is de eerste conceptband die door de London Royal College of Art ontworpen werd. Hij is bestemd voor gedeelde, autonome auto’s. Hij kan het asfalt scannen via een op 7 onafhankelijke sensoren gebaseerde technologie. Dankzij de verzamelde informatie kan de Hexonic zich aan de wegomstandigheden aanpassen en het rolvlak wijzigen. Dat wil zeggen: deze conceptband kan de grip op het type ondergrond aanpassen, door hexagonale modules in het rolvlak van de band die breder of smaller kunnen worden om zo meer afvoerkanaaltjes voor water op het wegdek te creëren. 

De op de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Hexonic conceptband

© Hankook

 

Aeroflow, de sportband van de toekomst

Hankook heeft de Aeroflow conceptband ontworpen voor de autosport met als groot voordeel dat hij meer downforce kan bieden. De technologie kenmerkt zich door een breder profiel voorzien van een dubbel rolvlak dat gescheiden kan worden. De tussen de twee rolvlakken geplaatste turbine schoepwielen kunnen lucht aanzuigen tijdens het rijden en deze gebruiken om indien nodig meer aandrijvingskracht te ontwikkelen. Een unieke verbetering waarmee de Aeroflow verhoogde grip krijgt op hoge snelheden.

De op de Essen Motorshow gepresenteerde Hankook Aeroflow conceptband

© Hankook

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.