Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de Mercedes G-klasse

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre heeft aangekondigd dat ze de nieuwste Mercedes-Benz G-klasse zullen uitrusten met banden uit de Solus serie.

Bandenmerk Kumho zal met de Solus KL21 de af-fabriek montage verzorgen van de new generation Mercedes Benz G-klasse

Kumho zal de nieuwe generatie Mercedes-Benz G-klasse voor de eerste uitrusting voorzien van zijn Solus KL21 band. © Kumho

De Solus KL21 band als af-fabriek montage

Kumho blijft samenwerken met Mercedes-Benz. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft aangekondigd dat hij opnieuw de OE banden voor de G-klasse zal leveren. De keuze voor de uitrusting van de nieuwe premium SUV van de Duitse autofabrikant viel op de Solus KL21 all season band in de maat 265/60 R18 110H. Kumho heeft nauw samengewerkt met Mercedes-Benz om een band aan te bieden die voldoet aan de verwachtingen van de klanten van dit luxe voertuig. De Solus KL21 voor de G-klasse SUV biedt dan ook hoogwaardig rijcomfort. Het rolvlak van micro silica maakt - volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant - een verbeterde grip op zowel droge als natte wegen mogelijk. De band heeft tevens een geoptimaliseerde rol- en slijtweerstand.

“Dit contract onderstreept onze performance binnen de ontwikkeling en onze knowhow op het gebied van de bandenproductie”, aldus Junro Song, voorzitter van Kumho Tire Europe. “Dankzij een nauwe samenwerking houdt Kumho op constante wijze zijn technische kennis op een uitzonderlijk niveau dat maar door weinig fabrikanten geëvenaard wordt. Bij het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe generaties voertuigen worden er experimenten uitgevoerd die gebaseerd zijn op de laatste materiaaltechnologieën. Deze maken het mogelijk nog lichtere banden of banden met een nog lagere rolweerstand [...] of anders nog tot nu toe niet verkrijgbare bandenmaten te ontwerpen”. De opgedane ervaring stelt Kuhmo, volgens Junro Song, in staat overige verbeteringen uit te werken. “De tijdens deze experimenten verworven kennis helpt ons tevens de bestaande producten te verbeteren door bijvoorbeeld geoptimaliseerde rubbercompounds aan een lopende productie toe te voegen. Wij streven er dan ook naar onze samenwerking met Mercedes-Benz in de toekomst nog verder te versterken”.

LEES OOK

Bandenmerken uit Thailand: het overzicht van Thaise bandenfabrikanten

Welke bandenmerken worden er in Thailand geproduceerd? Overweeg je Thaise autobanden te kopen voor je auto? In dit artikel lees je meer over banden die afkomstig zijn van de belangrijkste natuurlijk rubber producent ter wereld.

Bridgestone verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Bandenfabrikant Bridgestone is door Audi geselecteerd om hun 100% elektrische nieuwe SUV af-fabriek uit te rusten met diverse zomer- en winterbanden.

P Zero World Dubai: na LA, München en Monaco, vestigt Pirelli zich nu in de VAE

Pirelli heeft een ultra luxe P Zero World bandencenter geopend in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is inmiddels de vierde vestiging, na Los Angeles, München en Monaco.

Eagle F1 SuperSport: de ultra sportieve band van Goodyear

Bandenfabrikant Goodyear heeft zijn nieuwe reeks Ultra-Ultra High Performances (UUHP) banden onthuld. De Eagle F1 SuperSport semi slick band baseert zich op de meest extreme producten binnen de autosport om de performance naar een hoger plan te tillen.