Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de Mercedes G-klasse

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho Tyre heeft aangekondigd dat ze de nieuwste Mercedes-Benz G-klasse zullen uitrusten met banden uit de Solus serie.

Bandenmerk Kumho zal met de Solus KL21 de af-fabriek montage verzorgen van de new generation Mercedes Benz G-klasse

Kumho zal de nieuwe generatie Mercedes-Benz G-klasse voor de eerste uitrusting voorzien van zijn Solus KL21 band. © Kumho

De Solus KL21 band als af-fabriek montage

Kumho blijft samenwerken met Mercedes-Benz. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft aangekondigd dat hij opnieuw de OE banden voor de G-klasse zal leveren. De keuze voor de uitrusting van de nieuwe premium SUV van de Duitse autofabrikant viel op de Solus KL21 all season band in de maat 265/60 R18 110H. Kumho heeft nauw samengewerkt met Mercedes-Benz om een band aan te bieden die voldoet aan de verwachtingen van de klanten van dit luxe voertuig. De Solus KL21 voor de G-klasse SUV biedt dan ook hoogwaardig rijcomfort. Het rolvlak van micro silica maakt - volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant - een verbeterde grip op zowel droge als natte wegen mogelijk. De band heeft tevens een geoptimaliseerde rol- en slijtweerstand.

“Dit contract onderstreept onze performance binnen de ontwikkeling en onze knowhow op het gebied van de bandenproductie”, aldus Junro Song, voorzitter van Kumho Tire Europe. “Dankzij een nauwe samenwerking houdt Kumho op constante wijze zijn technische kennis op een uitzonderlijk niveau dat maar door weinig fabrikanten geëvenaard wordt. Bij het ontwikkelen en testen van banden voor nieuwe generaties voertuigen worden er experimenten uitgevoerd die gebaseerd zijn op de laatste materiaaltechnologieën. Deze maken het mogelijk nog lichtere banden of banden met een nog lagere rolweerstand [...] of anders nog tot nu toe niet verkrijgbare bandenmaten te ontwerpen”. De opgedane ervaring stelt Kuhmo, volgens Junro Song, in staat overige verbeteringen uit te werken. “De tijdens deze experimenten verworven kennis helpt ons tevens de bestaande producten te verbeteren door bijvoorbeeld geoptimaliseerde rubbercompounds aan een lopende productie toe te voegen. Wij streven er dan ook naar onze samenwerking met Mercedes-Benz in de toekomst nog verder te versterken”.

LEES OOK

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?

De tubeless band: beschrijving en geschiedenis van de moderne band

Tubeless banden zijn banden zonder binnenbanden. Sinds de uitvinding ervan, meer dan 90 jaar geleden, zijn ze steeds populairder geworden. Tubeless banden worden tegenwoordig gebruikt voor motoren, fietsen, atb’s en auto’s. Maar hoe is deze band ontstaan? Wie heeft de tubeless band uitgevonden? Lees verder om alles te weten te komen.

Een nieuwe soort ontdekt in het Michelin Ouro Verde reservaat

De wetenschappers van het ecologische Michelin Ouro Verde reservaat hebben een tot nu toe voor Bahia onbekende insectensoort ontdekt. Dit is uiteraard goed nieuws in deze moeilijke tijden voor de biodiversiteit van de planeet.