Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Kumho Crugen HP91 sur BMW X3

De derde generatie BMW X3 wordt geleverd met Kumho Crugen HP91 autobanden. © Kumho

Een ultra high performance band voor SUV's

BMW werkte voor de derde generatie van zijn X3 cross-over samen met de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho. De nieuwe SUV van het Duitse merk wordt afgeleverd met Crugen HP91 autobanden in de maat 245/50 R19 105W XL. Ze worden rechtstreeks aan de Amerikaanse fabriek van BMW in Carolina geleverd waar de nieuwe X3 van de band rolt. De auto’s worden vervolgens naar Europa verscheept. Deze middelgrote SUV’s zijn namelijk erg populair op de Europese automarkt.

Een technische samenwerking tussen BMW en Kumho

Zoals gebruikelijk bij het ontwerpen van eerste uitrustingen, werkten BMW en Kumho samen voor deze X3. De Koreaanse bandenfabrikant levert reeds de eerste uitrustingen voor de BMW 1,2 en 3 series. Ook dit keer bestudeerde Kumho alle technische eigenschappen van de X3 om de meest geschikte banden te kunnen aanbieden. De keuze viel dan ook op de Crugen HP91 met verbeterde prestaties. De ultra moderne silica compound biedt de Duitse cross-over een uitstekende wegligging op alle types wegdek. Kumho belooft ook nog korte remwegen.

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?