Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Kumho Crugen HP91 sur BMW X3

De derde generatie BMW X3 wordt geleverd met Kumho Crugen HP91 autobanden. © Kumho

Een ultra high performance band voor SUV's

BMW werkte voor de derde generatie van zijn X3 cross-over samen met de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho. De nieuwe SUV van het Duitse merk wordt afgeleverd met Crugen HP91 autobanden in de maat 245/50 R19 105W XL. Ze worden rechtstreeks aan de Amerikaanse fabriek van BMW in Carolina geleverd waar de nieuwe X3 van de band rolt. De auto’s worden vervolgens naar Europa verscheept. Deze middelgrote SUV’s zijn namelijk erg populair op de Europese automarkt.

Een technische samenwerking tussen BMW en Kumho

Zoals gebruikelijk bij het ontwerpen van eerste uitrustingen, werkten BMW en Kumho samen voor deze X3. De Koreaanse bandenfabrikant levert reeds de eerste uitrustingen voor de BMW 1,2 en 3 series. Ook dit keer bestudeerde Kumho alle technische eigenschappen van de X3 om de meest geschikte banden te kunnen aanbieden. De keuze viel dan ook op de Crugen HP91 met verbeterde prestaties. De ultra moderne silica compound biedt de Duitse cross-over een uitstekende wegligging op alle types wegdek. Kumho belooft ook nog korte remwegen.

LEES OOK

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.