Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Kumho Crugen HP91 sur BMW X3

De derde generatie BMW X3 wordt geleverd met Kumho Crugen HP91 autobanden. © Kumho

Een ultra high performance band voor SUV's

BMW werkte voor de derde generatie van zijn X3 cross-over samen met de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho. De nieuwe SUV van het Duitse merk wordt afgeleverd met Crugen HP91 autobanden in de maat 245/50 R19 105W XL. Ze worden rechtstreeks aan de Amerikaanse fabriek van BMW in Carolina geleverd waar de nieuwe X3 van de band rolt. De auto’s worden vervolgens naar Europa verscheept. Deze middelgrote SUV’s zijn namelijk erg populair op de Europese automarkt.

Een technische samenwerking tussen BMW en Kumho

Zoals gebruikelijk bij het ontwerpen van eerste uitrustingen, werkten BMW en Kumho samen voor deze X3. De Koreaanse bandenfabrikant levert reeds de eerste uitrustingen voor de BMW 1,2 en 3 series. Ook dit keer bestudeerde Kumho alle technische eigenschappen van de X3 om de meest geschikte banden te kunnen aanbieden. De keuze viel dan ook op de Crugen HP91 met verbeterde prestaties. De ultra moderne silica compound biedt de Duitse cross-over een uitstekende wegligging op alle types wegdek. Kumho belooft ook nog korte remwegen.

LEES OOK

Giti verzorgt de uitrusting af-fabriek van 3 Volkswagen-groep SUV's

De Singaporese bandenfabrikant Giti Tire heeft aangekondigd de GitiPremium SUV PX1 band te leveren als eerste uitrusting voor de compacte SUV's Škoda Karoq, Seat Ateca en Volkswagen T-Roc.

3 Goodyear banden als OE op de SUV Volkswagen Touareg

Goodyear heeft aangekondigd door Volkswagen geselecteerd te zijn voor de eerste uitrusting van de Touareg. Deze nieuwe SUV kan af-fabriek geleverd worden met drie verschillende typen banden van de Amerikaanse bandenfabrikant.

Nexen Breathre: de luchtzuiverende conceptband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Nexen heeft tijdens de Tire Cologne beurs in Duitsland zijn ecologische Breathre conceptband gepresenteerd.

Hankook levert zomer- en winterbanden voor de eerste uitrusting onder de BMW X3

Hankook heeft bekend gemaakt dat het de eerste uitrusting van de BMW X3 zal verzorgen. De vanaf nu verkrijgbare X3 kan uitgerust worden met de Winter i*cept evo2 SUV winterbanden of Ventus S1 evo2 SUV zomerbanden.