Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Kumho Crugen HP91 sur BMW X3

De derde generatie BMW X3 wordt geleverd met Kumho Crugen HP91 autobanden. © Kumho

Een ultra high performance band voor SUV's

BMW werkte voor de derde generatie van zijn X3 cross-over samen met de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho. De nieuwe SUV van het Duitse merk wordt afgeleverd met Crugen HP91 autobanden in de maat 245/50 R19 105W XL. Ze worden rechtstreeks aan de Amerikaanse fabriek van BMW in Carolina geleverd waar de nieuwe X3 van de band rolt. De auto’s worden vervolgens naar Europa verscheept. Deze middelgrote SUV’s zijn namelijk erg populair op de Europese automarkt.

Een technische samenwerking tussen BMW en Kumho

Zoals gebruikelijk bij het ontwerpen van eerste uitrustingen, werkten BMW en Kumho samen voor deze X3. De Koreaanse bandenfabrikant levert reeds de eerste uitrustingen voor de BMW 1,2 en 3 series. Ook dit keer bestudeerde Kumho alle technische eigenschappen van de X3 om de meest geschikte banden te kunnen aanbieden. De keuze viel dan ook op de Crugen HP91 met verbeterde prestaties. De ultra moderne silica compound biedt de Duitse cross-over een uitstekende wegligging op alle types wegdek. Kumho belooft ook nog korte remwegen.

LEES OOK

Continental ontwikkelt een waarschuwingssysteem voor aquaplaning

Continental heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een waarschuwingssysteem tegen aquaplaning. Dit systeem bestaat uit camera’s die rond de auto worden geplaatst en een chip geplaatst in de autoband.

Michelin Movin’On start de Startup Challenge voor de mobiliteit van morgen

Het door Michelin georganiseerde Movin’On event vindt van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. De tweede editie brengt meer dan 50 veelbelovende start-ups bijeen. Deze presenteren hier hun technologieën voor duurzame mobiliteit.

Tire Technology Awards 2017: Goodyear en Pirelli bekroond voor hun inzet

Bandenfabrikanten Pirelli en Goodyear kregen een onderscheiding voor hun activiteit op de bandenmarkt in 2017.

Bridgestone banden als eerste uitrusting onder Audi A7 en Renault Mégane RS

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Bridgestone aangekondigd dat het de zomerbanden voor de eerste uitrusting van de Audi A7 en de Renault Mégane RS zal leveren.