Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Kumho Crugen HP91 sur BMW X3

De derde generatie BMW X3 wordt geleverd met Kumho Crugen HP91 autobanden. © Kumho

Een ultra high performance band voor SUV's

BMW werkte voor de derde generatie van zijn X3 cross-over samen met de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Kumho. De nieuwe SUV van het Duitse merk wordt afgeleverd met Crugen HP91 autobanden in de maat 245/50 R19 105W XL. Ze worden rechtstreeks aan de Amerikaanse fabriek van BMW in Carolina geleverd waar de nieuwe X3 van de band rolt. De auto’s worden vervolgens naar Europa verscheept. Deze middelgrote SUV’s zijn namelijk erg populair op de Europese automarkt.

Een technische samenwerking tussen BMW en Kumho

Zoals gebruikelijk bij het ontwerpen van eerste uitrustingen, werkten BMW en Kumho samen voor deze X3. De Koreaanse bandenfabrikant levert reeds de eerste uitrustingen voor de BMW 1,2 en 3 series. Ook dit keer bestudeerde Kumho alle technische eigenschappen van de X3 om de meest geschikte banden te kunnen aanbieden. De keuze viel dan ook op de Crugen HP91 met verbeterde prestaties. De ultra moderne silica compound biedt de Duitse cross-over een uitstekende wegligging op alle types wegdek. Kumho belooft ook nog korte remwegen.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.