Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Movin’On start de Startup Challenge voor de mobiliteit van morgen

Het door Michelin georganiseerde Movin’On event vindt van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. De tweede editie brengt meer dan 50 veelbelovende start-ups bijeen. Deze presenteren hier hun technologieën voor duurzame mobiliteit.

Michelin_MovinOn_Startup Challenge

De Movin’On bijeenkomst van Michelin brengt de hoofdrolspelers voor de duurzame mobiliteit van morgen bijeen. © Movin'On

Er wordt hard aan de mobiliteit van morgen gewerkt

Vorig jaar presenteerde Michelin zijn conceptband 'Vision' tijdens de eerste editie van Movin’On. Dit jaar nodigt de Franse bandenfabrikant 50 start-ups uit voor zijn conferentie over duurzame mobiliteit. Deze doen van 30 mei t/m 1 juni mee aan de 'Startup Challenge' in Montreal. Wat is het doel van dit event? Technologieën presenteren die bijdragen aan het creëren van een duurzame mobiliteit.

Met zorg geselecteerde bedrijven

De deelnemers moeten een project presenteren dat een gunstige impact heeft op één van de 6 kernkwesties binnen de auto-industrie en de mobiliteit:

  • De decarbonisatie en de verbetering van de luchtkwaliteit
  • De nieuwe multimodale samenleving
  • Innovatieve technologieën
  • Samenwerking en het sneller doorvoeren van veranderingen
  • De kringloopeconomie
  • De toekomstige grote doorbraken binnen mobiliteit

De bedrijven die aan de wedstrijd willen meedoen moeten zich vóór 25 april inschrijven op het online platform Movin’On Startup Challenge. Een vakjury bekijkt de inschrijvingen en selecteert 50 start-ups. Deze krijgen de kans hun project te presenteren tijdens het evenement dat bijgewoond wordt door bedrijfsleiders van topbedrijven zoals Air France KLM, Orange, DHL, Total, Delta Airlines en BNP Paribas. De twee winnaars van de Startup Challenge presenteren hun project vervolgens op één van de twee hoofdscènes van de Movin’On conferentie.

Alleen start-ups in een startfase komen in aanmerking voor de challenge. Ze moeten uiteraard ook werkzaam zijn binnen duurzame mobiliteit. Hun taak: het presenteren van een solide ondernemingsplan en het aandragen van uitvoerbare oplossingen. De geselecteerde start-ups krijgen een specifieke plaats in het Movin'On “Dorp". Hun vliegreis en de accommodatie voor 3 dagen in Montreal worden vergoed.

Concrete acties voor de mobiliteit van morgen

De door Michelin georganiseerde wereldtop voor duurzame mobiliteit heeft tot doel woorden in daden om te zetten. Dankzij dit evenement dat zakenleiders, politici, burgemeesters en start-ups bijeenbrengt, wil Movin’On concrete oplossingen invoeren die de mobiliteitskwesties het hoofd bieden. De editie van 2018 vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni. Het thema is: "een internationale, intelligente, duurzame en multimodale mobiliteit creëren".

LEES OOK

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Voor zijn eerste 100% elektrische SUV 100% doet Audi een beroep op Goodyear. Deze auto wordt bij levering dan ook voorzien van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Hankook ondertekent een nieuwe samenwerking met SSC Napoli

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tires heeft een partnership ondertekend met de vicekampioen van Italië: SSC Napoli. Een actie die tot het einde van het seizoen 2020/2021 doorloopt.

Het recordjaar van Bridgestone op de OE-markt

Bridgestone kondigt aan dat 2018 nu al een recordjaar is voor de uitrustingen van nieuwe auto's. In 2018 zullen meer dan 100 maten van het merk gehomologeerd worden door de diverse fabrikanten in Europa.