Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Michelin Safe & Drive: de eCall technologie en nog veel meer

De nieuwe Safe & Drive oplossing van Michelin biedt vernieuwde veiligheid en tal van diensten aan automobilisten. Deze mobiliteitsoplossing is onder andere voorzien van een noodoproepsysteem.

Michelin Safe & Drive

De Michelin Safe & Drive uitrusting wordt op de aansteker van de auto aangesloten en maakt via Bleutooth een verbinding met jouw smartphone  - Copyright © Michelin

Une solution “eCall” sim

Een gebruikersvriendelijke ‘eCall’ oplossing

Veiligheid en service. Dat belooft Michelin met de Safe & Drive, een klein apparaat dat je kan aansluiten op de aansteker van de auto en dat gekoppeld is aan een smartphone app. Dit geconnecteerd systeem heeft tal van voordelen, waaronder een geïntegreerde ‘eCall’ technologie die onder andere kan worden gebruikt voor noodoproepen. Ook plotselinge snelheidsveranderingen van het voertuig worden gedetecteerd door een versnellingssensor. Als de botsing als ernstig wordt ingeschat, stuurt de app een bericht naar de alarmcentrale van Michelin die je vervolgens probeert te contacteren. Kan de alarmcentrale je niet bereiken, dan worden de GPS coördinaten en de details van de gebeurtenis naar de juiste nooddiensten doorgestuurd.

Talloze overige diensten

'Safe & Drive' is niet alleen beperkt tot de 'eCall' technologie. Michelin biedt tevens 24 uur per dag en 7 dagen per week een persoonlijk afgestemde bijstand per telefoon of per chat. Hierbij krijg je bijvoorbeeld informatie over de dichtstbijzijnde pompstations of parkeerplaatsen, het laatste weerbericht of aanbevelingen voor restaurants. Via een nog andere telefonische ondersteuningsdienst zijn meer technische adviezen te verkrijgen, met name over autobanden.

En er is ook goed nieuws voor warhoofden! Safe & Drive heeft ook een ‘mijn auto vinden’ functie die de laatst bekende locatie van het voertuig registreert en je naar de auto gidst.

Beschikbaarheid

Michelin 'Safe & Drive' is nu reeds verkrijgbaar bij Euromaster, Allopneus of direct in de online winkel van Michelin. Deze set kost €139 euro en omvat de apparatuur die in de auto moet worden aangesloten en een jaarabonnement voor alle diensten.

Bekijk de presentatievideo over de 'Safe & Drive' oplossing van Michelin:

LEES OOK

Continental ontwikkelt een waarschuwingssysteem voor aquaplaning

Continental heeft bekend gemaakt dat het werkt aan een waarschuwingssysteem tegen aquaplaning. Dit systeem bestaat uit camera’s die rond de auto worden geplaatst en een chip geplaatst in de autoband.

Kumho verzorgt de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho kondigt aan dat het de eerste uitrusting van de nieuwe BMW X3 modellen zal verzorgen.

Michelin Movin’On start de Startup Challenge voor de mobiliteit van morgen

Het door Michelin georganiseerde Movin’On event vindt van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. De tweede editie brengt meer dan 50 veelbelovende start-ups bijeen. Deze presenteren hier hun technologieën voor duurzame mobiliteit.

Tire Technology Awards 2017: Goodyear en Pirelli bekroond voor hun inzet

Bandenfabrikanten Pirelli en Goodyear kregen een onderscheiding voor hun activiteit op de bandenmarkt in 2017.