Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nexen N’Fera RU1 als eerste uitrusting onder Porsche Macan

De Nexen N’Fera RU1 zal beschikbaar zijn in twee maten als eerste uitrusting onder de luxe SUV van Porsche, de Macan

Porsche Macan

De Nexen N’Fera RU1 is verkrijgbaar als eerste uitrusting onder de Porsche Macan - Copyright © Porsche

Tweede samenwerking voor Nexen en Porsche

Nexen heeft aangekondigd samen te werken met de Duitse autofabrikant Porsche om de luxe SUV Macan uit te rusten met het model UHP N’Fera RU1. Het is de tweede keer dat Porsche kiest voor een band van de Koreaanse fabrikant voor de uitrusting van een SUV. Dezelfde band werd eerder al gehomologeerd voor de zeer populaire Porsche Cayenne.

De twee maten van de Nexen N’Fera RU1 die beschikbaar zullen zijn onder de Porsche Macan zijn 235/55 R19 101 Y en 255/50 R19 103 Y. De samenwerking tussen de twee fabrikanten bestond er in om een specifieke versie van de band te ontwerpen die voldoet aan de vooropgestelde vereisten van Porsche. In het persbericht vermeldt de fabrikant dat de prestaties van de N’Fera RU1 – met name rijden op hoge snelheid, goede remprestaties en hoog rijcomfort – een logische keuze zijn voor liefhebbers van een sportieve rijstijl.

“Wij zijn heel enthousiast dat we de eerste uitrusting mogen verzorgen voor een sportwagenfabrikant zoals Porsche die uitsluitend kiest voor topontwerpen en hoogwaardige kwaliteit”, zei Travis Kang, CEO van Nexen Tire. "We doen ons uiterste best om onze producten en de bijbehorende technologieën te verbeteren om steeds meer eerste uitrustingen te leveren" voegde hij toe. 

Copyright © Nexen

LEES OOK

Michelin Movin’On start de Startup Challenge voor de mobiliteit van morgen

Het door Michelin georganiseerde Movin’On event vindt van 30 mei t/m 1 juni plaats in Montreal. De tweede editie brengt meer dan 50 veelbelovende start-ups bijeen. Deze presenteren hier hun technologieën voor duurzame mobiliteit.

Tire Technology Awards 2017: Goodyear en Pirelli bekroond voor hun inzet

Bandenfabrikanten Pirelli en Goodyear kregen een onderscheiding voor hun activiteit op de bandenmarkt in 2017.

Bridgestone banden als eerste uitrusting onder Audi A7 en Renault Mégane RS

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Bridgestone aangekondigd dat het de zomerbanden voor de eerste uitrusting van de Audi A7 en de Renault Mégane RS zal leveren.

Goodyear onthult intelligente band voor beheerders van wagenparken

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Goodyear een prototype van een intelligente band voor de beheerders van wagenparken gepresenteerd.