Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

SnapSkan Nokian Tyres

© Nokian Tyres

Een digitale service om de staat van de banden te checken

Banden spelen een cruciale rol binnen de veiligheid van de auto, aangezien ze het enige contactpunt met de weg vormen. Het merendeel van de bestuurders is zich echter niet bewust van de staat van zijn banden. 

De door Nokian Tyres ontwikkelde SnapSkan service maakt het mogelijk om, dankzij een geavanceerde 3D scantechnologie, de profieldiepte van een band te meten. De scanners zijn beschikbaar bij de in- en uitgang van diverse parkeerplaatsen. De analyse wordt uitgevoerd als de auto over de scanner rijdt en de gegevens worden direct naar de smartphone van de bestuurder verzonden. 

SnapSkan werd in 2016 gelanceerd via een testsite in een parkeerruimte te Helsinki, Finland. In mei 2018 werden er nieuwe servicepunten geopend om alle grote steden van Finland evenals Oslo in Noorwegen te dekken. Een jaar later werd het target van één miljoen analyses behaald. “Wij hopen, de weg veiliger te maken door nog miljoenen andere analyses uit te voeren”, aldus Ville Nikkola, Directeur activiteiten voor het grote publiek bij Nokian Tyres.

Bestuurder van de miljoenste door Nokian SnapSkan gescande auto

Markus, bestuurder van de miljoenste door Nokian SnapSkan gescande auto © Nokian Tyres

De analyses tonen risicovol gedrag aan

SnapSkan wijst uit dat 10% van de Finse bestuurders te veel afgesleten en dus gevaarlijke banden gebruikt. Deze score ligt lager voor winterbanden dan voor zomerbanden daar het strenge winterweer in Scandinavië goede banden vereist om veilig de weg op te kunnen.

LEES OOK

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Nokian Tyres zet zich in voor groenere banden

De Finse fabrikant Nokian Tyres zet zijn beste beentje voor om “groenere” en dus milieuvriendelijkere banden te ontwerpen. De vernieuwingen moeten het mogelijk maken om - op Europees niveau - miljoenen liters brandstof te besparen.