Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

SnapSkan Nokian Tyres

© Nokian Tyres

Een digitale service om de staat van de banden te checken

Banden spelen een cruciale rol binnen de veiligheid van de auto, aangezien ze het enige contactpunt met de weg vormen. Het merendeel van de bestuurders is zich echter niet bewust van de staat van zijn banden. 

De door Nokian Tyres ontwikkelde SnapSkan service maakt het mogelijk om, dankzij een geavanceerde 3D scantechnologie, de profieldiepte van een band te meten. De scanners zijn beschikbaar bij de in- en uitgang van diverse parkeerplaatsen. De analyse wordt uitgevoerd als de auto over de scanner rijdt en de gegevens worden direct naar de smartphone van de bestuurder verzonden. 

SnapSkan werd in 2016 gelanceerd via een testsite in een parkeerruimte te Helsinki, Finland. In mei 2018 werden er nieuwe servicepunten geopend om alle grote steden van Finland evenals Oslo in Noorwegen te dekken. Een jaar later werd het target van één miljoen analyses behaald. “Wij hopen, de weg veiliger te maken door nog miljoenen andere analyses uit te voeren”, aldus Ville Nikkola, Directeur activiteiten voor het grote publiek bij Nokian Tyres.

Bestuurder van de miljoenste door Nokian SnapSkan gescande auto

Markus, bestuurder van de miljoenste door Nokian SnapSkan gescande auto © Nokian Tyres

De analyses tonen risicovol gedrag aan

SnapSkan wijst uit dat 10% van de Finse bestuurders te veel afgesleten en dus gevaarlijke banden gebruikt. Deze score ligt lager voor winterbanden dan voor zomerbanden daar het strenge winterweer in Scandinavië goede banden vereist om veilig de weg op te kunnen.

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.