Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian Tyres en Europese automobilisten ontwerpen de banden van de toekomst

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een online enquête gehouden onder bestuurders uit vijf Europese landen. De onderzoeksvraag: beschrijf de autoband van de toekomst.

Autobanden nieuwe technologie in de toekomst

Nokian onderzoekt de wensen van automobilisten qua verwachtingen van autobanden van de toekomst. © Nokian

Een online onderzoek in 5 Europese landen

Duitsland, Italië, Frankrijk, de Tsjechische republiek en Polen. De bandenfabrikant Nokian Tyres heeft in deze vijf landen een online onderzoek opgezet. Tussen december 2018 en januari 2019, heeft het Finse merk 4.100 automobilisten uit deze landen gevraagd wat hun wensen voor toekomstige autobanden zijn.

Veiligheid autobanden altijd voorop

44% van de ondervraagde personen wil veiligere banden en 34% onder hen wenst dat de banden gebruikmaken van technologieën om zich aan de diverse rijsituaties aan te passen. Verwachtingen waar Nokian snel aan wil voldoen door het Internet of Things op autobanden toe te passen. “Sensoren in de banden kunnen de profieldiepte en de slijtage van het rolvlak meten om de bestuurder te waarschuwen dat het tijd is om zijn banden te vervangen”, legt Teemu Soini, Manager New Technologies van Nokian Tyres, uit. “De banden kunnen zelfs een suggestie doen voor het naar voren of naar achteren kantelen van de banden voor een gelijkmatige slijtage en een verlengde levensduur”. Dit maakt het mogelijk om te voldoen aan de vraag van 25% van de bestuurders dat hoopt op banden die langzamer slijten dan de huidige generatie autobanden.

Hoewel deze technologie al bestaat en enkele fabrikanten dit toepassen, wordt het nog niet op brede schaal ingezet. “Tot nu toe bestaan er slechts weinig applicaties voor de nieuwe generatie intelligente banden. Maar dit zal de vijf komende jaren vast en zeker snel veranderen”, aldus Teemu Soini.

LEES OOK

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.