Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Nokian Tyres en Europese automobilisten ontwerpen de banden van de toekomst

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een online enquête gehouden onder bestuurders uit vijf Europese landen. De onderzoeksvraag: beschrijf de autoband van de toekomst.

Autobanden nieuwe technologie in de toekomst

Nokian onderzoekt de wensen van automobilisten qua verwachtingen van autobanden van de toekomst. © Nokian

Een online onderzoek in 5 Europese landen

Duitsland, Italië, Frankrijk, de Tsjechische republiek en Polen. De bandenfabrikant Nokian Tyres heeft in deze vijf landen een online onderzoek opgezet. Tussen december 2018 en januari 2019, heeft het Finse merk 4.100 automobilisten uit deze landen gevraagd wat hun wensen voor toekomstige autobanden zijn.

Veiligheid autobanden altijd voorop

44% van de ondervraagde personen wil veiligere banden en 34% onder hen wenst dat de banden gebruikmaken van technologieën om zich aan de diverse rijsituaties aan te passen. Verwachtingen waar Nokian snel aan wil voldoen door het Internet of Things op autobanden toe te passen. “Sensoren in de banden kunnen de profieldiepte en de slijtage van het rolvlak meten om de bestuurder te waarschuwen dat het tijd is om zijn banden te vervangen”, legt Teemu Soini, Manager New Technologies van Nokian Tyres, uit. “De banden kunnen zelfs een suggestie doen voor het naar voren of naar achteren kantelen van de banden voor een gelijkmatige slijtage en een verlengde levensduur”. Dit maakt het mogelijk om te voldoen aan de vraag van 25% van de bestuurders dat hoopt op banden die langzamer slijten dan de huidige generatie autobanden.

Hoewel deze technologie al bestaat en enkele fabrikanten dit toepassen, wordt het nog niet op brede schaal ingezet. “Tot nu toe bestaan er slechts weinig applicaties voor de nieuwe generatie intelligente banden. Maar dit zal de vijf komende jaren vast en zeker snel veranderen”, aldus Teemu Soini.

LEES OOK

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Goodyear Golden Sahara II: het autonome concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden

De Amerikaanse fabrikant Goodyear presenteerde een concept uit de jaren 50 met doorschijnende banden. De na al deze jaren teruggevonden: ‘Golden Sahara II’ is te zien op de Internationale Autosalon van Genève.

Goodyear Aero, een nieuwe conceptband voor vliegende en zelfrijdende voertuigen

Goodyear heeft meerdere verrassingen in petto voor de bezoekers van de 2019 editie van de Internationale Autosalon van Genève. Na de bolvormige band in 2016 en de met mos gevulde band in 2018, onthult de Amerikaanse fabrikant dit jaar zijn nieuwe innovatieve conceptband. Deze is ontwikkeld voor de zelfrijdende – en ongetwijfeld ook vliegende - auto’s van morgen.

Hankook rust de nieuwe Ford Focus Active uit met zijn Ventus Prime 3 zomerband

De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant Hankook heeft aangekondigd dat hij de eerste uitrusting van de nieuwe Ford Focus zal verzorgen met hun Ventus Prime 3 band.