Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Sportschoen Pirelli x Puma autoband

© Pirelli 

Een nieuwe creatie voor de Pirelli collectie

Horloges, ski’s, speakers en nu ook.. schoenen! Pirelli bewijst opnieuw dat de bandenfabrikant veel meer dan alleen banden kan ontwerpen. De Italianen onthullen het resultaat van hun partnership met Puma, dat de naam Replicat-X draagt. Deze ‘high performance’ sportschoen vormt een aanvulling op het Pirelli Design assortiment. Pirelli zet zijn banden-knowhow in om samen met andere merken unieke producten te ontwerpen die de kleuren van het Milaanse merk uitdragen.

Sportschoen Pirelli x Puma zwart

© Pirelli 

Waarom heeft Pirelli voor Puma als kledingmerk gekozen als ontwerppartner? Beide merken zijn populair binnen de autosport en met name binnen de Formule 1. Pirelli is de exclusieve bandenleverancier en Puma is partner van talloze renstallen en wordt de officiële toeleverancier van de Formule 1. De Replicat-X weerspiegelt dan ook talloze aspecten van autoraces op topniveau. De rubberen zool vormt een knipoog naar het rolvlakontwerp van de in de Formule 1 gebruikte Pirelli Cinturato P7 Blue. De schoen biedt, net als deze band, hoogwaardige prestaties voor verhoogde controle en grip tussen de grond en de voeten. De bovenzijde van de sportschoen is vervaardigd van microvezel netstof met een suède look voor optimaal comfort.

 

Niet alleen Pirelli kent een samenwerking met een schoenfabrikant. Continental en Adidas hebben in 2018 een wereldrecordpoging 50m sprint op een skischans neergezet.

Sportschoen Pirelli x Puma wit

© Pirelli

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.