Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.

Sportschoen Pirelli x Puma autoband

© Pirelli 

Een nieuwe creatie voor de Pirelli collectie

Horloges, ski’s, speakers en nu ook.. schoenen! Pirelli bewijst opnieuw dat de bandenfabrikant veel meer dan alleen banden kan ontwerpen. De Italianen onthullen het resultaat van hun partnership met Puma, dat de naam Replicat-X draagt. Deze ‘high performance’ sportschoen vormt een aanvulling op het Pirelli Design assortiment. Pirelli zet zijn banden-knowhow in om samen met andere merken unieke producten te ontwerpen die de kleuren van het Milaanse merk uitdragen.

Sportschoen Pirelli x Puma zwart

© Pirelli 

Waarom heeft Pirelli voor Puma als kledingmerk gekozen als ontwerppartner? Beide merken zijn populair binnen de autosport en met name binnen de Formule 1. Pirelli is de exclusieve bandenleverancier en Puma is partner van talloze renstallen en wordt de officiële toeleverancier van de Formule 1. De Replicat-X weerspiegelt dan ook talloze aspecten van autoraces op topniveau. De rubberen zool vormt een knipoog naar het rolvlakontwerp van de in de Formule 1 gebruikte Pirelli Cinturato P7 Blue. De schoen biedt, net als deze band, hoogwaardige prestaties voor verhoogde controle en grip tussen de grond en de voeten. De bovenzijde van de sportschoen is vervaardigd van microvezel netstof met een suède look voor optimaal comfort.

 

Niet alleen Pirelli kent een samenwerking met een schoenfabrikant. Continental en Adidas hebben in 2018 een wereldrecordpoging 50m sprint op een skischans neergezet.

Sportschoen Pirelli x Puma wit

© Pirelli

LEES OOK

De Michelin Uptis, de luchtloze en lekbestendige band, valt in de prijzen

Michelin onthulde in het begin van 2019 een lekbestendige band met de naam Uptis (Unique Punsture-proof Tire System). Door de inzet van de Franse fabrikant in Onderzoek en Ontwikkeling kwam er een prototype tot stand. Deze kreeg drie awards voor de innovatie op het gebied van veiligheid voor automobilisten, kostenbesparingen en duurzame mobiliteit.

De Pirelli-kalender 2020 gaat ‘op zoek naar Julia’

De 47e editie van de Pirelli-kalender ‘Op zoek naar Julia’ is geïnspireerd op de tijdloze tragedie ‘Romeo en Julia’ van Shakespeare. Het is de eerste keer dat de beelden voor de kalender door een Italiaanse fotograaf geschoten werden. The Cal, van de hand van Paolo Roversi, werd onthuld in de plaats waar het drama van het toneelstuk zicht afspeelt, in Verona, en meer precies in het Teatro Filarmonico.

Pirelli P Zero World opent zijn montagecenter voor luxe banden te Melbourne

Na de opening van vier bandencenters in Los Angeles in 2016, München in 2017, Monaco in 2018 en Dubai begin 2019, opent het vijfde P Zero World bandencenter zijn deuren in Australië, te Melbourne. Pirelli verspreidt zijn vermaarde bandenreeks zo in alle windstreken. Het pluspunt? Het merk biedt zijn klanten luxe producten en hoogwaardige diensten.

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.