Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli geeft in Genève zijn P Zero show weg

Op de internationale Autosalon van Genève heeft Pirelli zijn P Zero reeks in de schijnwerpers gezet. Met name de nieuwe specifieke ‘Elect’ markering en de lancering van de OE ‘Color Edition’ banden stalen de show.

Salon van Genève 2019: Pirelli biedt de markering van banden voor elektrische voertuigen en gekleurde banden binnen de P Zero reeks aan

Pirelli heeft nieuws over de P Zero reeks verstrekt. © Pirelli

Een nieuwe markering voor elektrische sportauto’s

Pirelli heeft besloten om op de Salon van Genève alles in te zetten op zijn P Zero reeks. De fabrikant heeft naast de ‘Winter’ versie van zijn sportband meer over deze vermaarde reeks onthuld. Te beginnen met de nieuwe ‘Elect markering', die op sommige P Zero banden staat weergegeven. Dit identificeert de banden die specifiek ontworpen werden voor oplaadbare elektrische of hybride voertuigen

Het gaat hier echter om meer dan alleen een logo; de ‘Elect’ banden werden ontworpen om deze ecologische voertuigen meerdere voordelen te bieden. Ze voldoen aan talloze - voor deze auto’s - vereiste specifieke technische eigenschappen. Allereerst de lage rolweerstand van deze banden, die de autonomie optimaliseert van de hiermee uitgeruste banden. Ze zijn tevens minder lawaaierig dan normale banden. Het rolgeluid is namelijk duidelijker waar te nemen aangezien de elektrische motor stiller is. De ‘Elect’ banden werden ten slotte geoptimaliseerd om direct grip te bieden. Deze auto’s trekken snel op en hebben, zelfs op een laag toerental, een maximale koppel.

Zoals gewoonlijk bij Pirelli, worden de P Zero banden met de ‘Elect’ markering op maat gemaakt voor de diverse auto’s waarvoor ze bestemd zijn. De Italdesign DaVinci - een elektrische coupé met vier plaatsen en vleugeldeuren - en de 100% elektrische, 1.900 pk sterke Pininfarina Battista supercar - werden gepresenteerd in Genève en zijn de twee eerste voertuigen met P Zero Elect banden.

Salon van Genève 2019: Pirelli biedt het Elect logo aan op sportbanden voor elektrische voertuigen

© Pirelli

Gekleurde OE-banden

Een ander nieuwtje in lijn met de ‘Perfect Fit’ strategie van Pirelli: de gekleurde banden die weldra beschikbaar zijn als eerste uitrusting. Deze specifieke aanpassing van de zijwand van de banden werd twee jaar geleden op de Autosalon van Genève gelanceerd. Het wordt nu een OE-optie voor luxe auto’s van bekende merken. Te beginnen met de Aston Martin DBS Superleggera die de eerste auto met gehomologeerde gekleurde banden zal zijn. Dit was een directe vraag van de Engelse fabrikant die zijn klanten talloze custom made opties wil bieden. Overige autofabrikanten hebben uiteraard voorzien hetzelfde te doen door de Pirelli P Zero Color Edition te homologeren voor hun voertuigen.

Salon van Genève 2019: Pirelli biedt gekleurde OE banden aan

© Pirelli

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.