Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Pirelli telt al meer dan 500 homologaties dankzij de 'Perfect Fit' strategie © Pirelli

Pirelli: runflat OE-marktleider

McLaren, Lamborghini, Aston Martin, BMW: talloze grote fabrikanten vertrouwen op Pirelli voor de eerste uitrusting van hun nieuwe modellen. De Italiaanse fabrikant heeft dankzij zijn 'Perfect Fit' strategie een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van Original Equipment. Veel autofabrikanten én autobezitters zijn bekend met de door Pirelli op maat gemaakte banden die toegesneden zijn op de specifieke kenmerken van diverse auto’s.

In totaal kondigt Pirelli 2.800 homologaties van autofabrikanten aan, waaronder 516 voor run-flat banden. Dit maakt de Italiaanse bandenfabrikant tot de marktleider van eerste uitrustingen (OE). De runflat - of R/F-technologie - maakt het mogelijk om bij een lekke band nog 80 kilometer door te rijden, op een snelheid van 80 km/uur. De 516 Pirelli run/flat banden zijn als volgt verdeeld: 326 homologaties voor zomerbanden, 100 voor winterbanden en 90 voor all season banden. De runflat technologie is beschikbaar op de volgende banden modellen:

Bovenstaande modellen dekken 97% van de banduitrustingen voor velgdiameters van 18 inch of meer dankzij 24 unieke producten; Pirelli produceert bandenmaten die door geen enkele andere fabrikant aangeboden worden.

Alfa Romeo vertrouwt op Pirelli en hun Runflat technologie

Na BMW, Cadillac, Dodge, Jeep, Mercedes, Mini en Rolls-Royce doet de Alfa Romeo nu ook een beroep op Pirelli voor het uitrusten van hun Giulia sedan. De banden uit de Cinturato P7-reeks, de Winter Sottozero 3 en de Winter Sottozero Serie II vullen de lange lijst met homologaties van autofabrikanten voor runflat banden aan.

Het homologatie proces voor de eerste uitrusting

Hoe verloopt het homologatie proces voor een eerste uitrusting-band? Pirelli licht het toe: “om de eerste uitrusting van een auto te verzorgen, moet de band aan de vereisten van de autofabrikanten voldoen. Dit geldt nog sterker voor Pirelli die banden levert voor tal van luxe en premium uitgevoerde auto’s. Deze vereisen een perfecte aanpassing om het optimale uit hun prestaties te kunnen halen. De ontwikkeling van deze banden op maat neemt wel 2 tot 3 jaar in beslag. Tijdens deze periode werken de ingenieurs nauw samen met hun vakgenoten van de diverse autofabrikanten. Na talloze tests en aanpassingen kan de fabrikant een specifieke band ontwerpen met een onderscheidend logo op de zijwand.”

Lees meer over de Run Flat technologie

LEES OOK

Falken levert af-fabriek banden Mercedes-Benz G-klasse

Falken heeft bevestigd dat hun Falken Wildpeak A/T AT3WA en Euroall Season AS210A banden sinds mei beschikbaar zijn voor de eerste uitrusting van de Mercedes-Benz G-klasse.

Autobanden van Britse makelij: het overzicht

In welk land werd de Dunlop groep opgericht? Lees meer over de diverse fabrikanten van autobanden en hun land van oorsprong. Dit artikel is toegewijd aan de Britse bandenfabrikanten.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: als eerste uitrusting op de Jaguar E-Pace

De fabrikant Goodyear heeft bevestigd dat hij door Jaguar uitgekozen is om de eerste uitrusting van de nieuwe E-Pace te verzorgen. De keuze viel op de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband voor de cross-over van de Engelse fabrikant.

Michelin viert het 120-jarig bestaan van Bibendum, het Michelinmannetje

Het legendarische Michelinmannetje bestaat dit jaar 120 jaar. Om dit op gepaste wijze te vieren, organiseert Michelin een tijdelijke tentoonstelling en geeft het Franse bedrijf verzamelobjecten uit.