Vind de beste banden voor de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli kondigt meer dan 500 Runflat homologaties aan

De bandenfabrikant Pirelli maakt de balans op van zijn 'Perfect Fit' strategie en telt meer dan 500 homologaties voor zijn runflat banden.

Pirelli telt al meer dan 500 homologaties dankzij de 'Perfect Fit' strategie © Pirelli

Pirelli: runflat OE-marktleider

McLaren, Lamborghini, Aston Martin, BMW: talloze grote fabrikanten vertrouwen op Pirelli voor de eerste uitrusting van hun nieuwe modellen. De Italiaanse fabrikant heeft dankzij zijn 'Perfect Fit' strategie een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van Original Equipment. Veel autofabrikanten én autobezitters zijn bekend met de door Pirelli op maat gemaakte banden die toegesneden zijn op de specifieke kenmerken van diverse auto’s.

In totaal kondigt Pirelli 2.800 homologaties van autofabrikanten aan, waaronder 516 voor run-flat banden. Dit maakt de Italiaanse bandenfabrikant tot de marktleider van eerste uitrustingen (OE). De runflat - of R/F-technologie - maakt het mogelijk om bij een lekke band nog 80 kilometer door te rijden, op een snelheid van 80 km/uur. De 516 Pirelli run/flat banden zijn als volgt verdeeld: 326 homologaties voor zomerbanden, 100 voor winterbanden en 90 voor all season banden. De runflat technologie is beschikbaar op de volgende banden modellen:

Bovenstaande modellen dekken 97% van de banduitrustingen voor velgdiameters van 18 inch of meer dankzij 24 unieke producten; Pirelli produceert bandenmaten die door geen enkele andere fabrikant aangeboden worden.

Alfa Romeo vertrouwt op Pirelli en hun Runflat technologie

Na BMW, Cadillac, Dodge, Jeep, Mercedes, Mini en Rolls-Royce doet de Alfa Romeo nu ook een beroep op Pirelli voor het uitrusten van hun Giulia sedan. De banden uit de Cinturato P7-reeks, de Winter Sottozero 3 en de Winter Sottozero Serie II vullen de lange lijst met homologaties van autofabrikanten voor runflat banden aan.

Het homologatie proces voor de eerste uitrusting

Hoe verloopt het homologatie proces voor een eerste uitrusting-band? Pirelli licht het toe: “om de eerste uitrusting van een auto te verzorgen, moet de band aan de vereisten van de autofabrikanten voldoen. Dit geldt nog sterker voor Pirelli die banden levert voor tal van luxe en premium uitgevoerde auto’s. Deze vereisen een perfecte aanpassing om het optimale uit hun prestaties te kunnen halen. De ontwikkeling van deze banden op maat neemt wel 2 tot 3 jaar in beslag. Tijdens deze periode werken de ingenieurs nauw samen met hun vakgenoten van de diverse autofabrikanten. Na talloze tests en aanpassingen kan de fabrikant een specifieke band ontwerpen met een onderscheidend logo op de zijwand.”

Lees meer over de Run Flat technologie

LEES OOK

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Goodyear verzorgt de eerste uitrusting van de elektrische SUV Audi e-tron

Voor zijn eerste 100% elektrische SUV 100% doet Audi een beroep op Goodyear. Deze auto wordt bij levering dan ook voorzien van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Hankook ondertekent een nieuwe samenwerking met SSC Napoli

De Zuid-Koreaanse fabrikant Hankook Tires heeft een partnership ondertekend met de vicekampioen van Italië: SSC Napoli. Een actie die tot het einde van het seizoen 2020/2021 doorloopt.

Het recordjaar van Bridgestone op de OE-markt

Bridgestone kondigt aan dat 2018 nu al een recordjaar is voor de uitrustingen van nieuwe auto's. In 2018 zullen meer dan 100 maten van het merk gehomologeerd worden door de diverse fabrikanten in Europa.