Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.

Autosalon van Genève 2019: Pirelli P Zero Track Adrenaline, de app voor circuitbanden, track days en races.

De Track Adrenaline app van Pirelli voor fans van track days © Pirelli

Een app voor de beste rondetijd tijdens trackdays

Na het uitbrengen van de P Zero Winter en alle aankondigingen over de sportbandenreeks, onthult Pirelli tijdens de Salon van Genève zijn nieuwste innovatie met de naam 'Track Adrenaline'. Dit project werd gelanceerd door de IT-afdeling van het Italiaanse bandenmerk. Het team heeft zich gebaseerd op technologische innovaties van de vorig jaar te Genève gepresenteerde ‘Cyber Car’ app. Met Track Adrenaline, past Pirelli zijn technologie nu op de racecircuits aan, tot groot genoegen van de track days fans. Deze tyre connected app werkt als een stopwatch om de rondetijd op te nemen en biedt een realtime controlesysteem voor de bandenspanning en de temperatuur van de banden.

Autosalon van Genève 2019: Pirelli P Zero Track Adrenaline, de tijdens het rijden op circuits te gebruiken app voor sportbanden

© Pirelli

Track Adrenaline bestaat uit een elektronisch kastje dat in het voertuig geplaatst wordt en eenvoudig een verbinding maakt met een smartphone app en de sondes in de Pirelli P Zero Trofeo R banden. De stopwatch geeft een nauwkeurige rondetijd weer en wordt, bij elke sessie op circuit, gekoppeld aan direct geanalyseerde telemetrische gegevens. Naast de ronde- en tussentijden geeft de app tevens de maximale en de gemiddelde snelheid, de snelheid bij optrekken en remmen en de theoretisch ideale rondetijden aan. Hij kan deze vervolgens vergelijken met de voorgaande in Track Adrenaline opgeslagen sessies. De uiterst nauwkeurige GPS tracker stelt het Track Adrenaline kastje in staat een precieze geolokalisatie van het voertuig en een duidelijke omschrijving van de racetrajecten te bieden. Met al deze gegevens kan de app de bestuurder informeren over het beste moment om de banden op te warmen, een ronde te maken of om terug te keren naar de pits.

Track Adrenaline zal vanaf juli 2019 verkrijgbaar zijn en tijdens de volgende P Zero Experience dagen uitgeprobeerd kunnen worden.

De videopresentatie van de Pirelli P Zero Track Adrenaline app:

LEES OOK

Het succes van Continental op de OE markt

De grootste Europese autofabrikanten kiezen Continental banden voor de eerste uitrusting

Nokian SnapSkan viert de miljoenste scan

De door Nokian Tyres ontworpen digitale SnapSkan bandenanalyseservice heeft in mei de 1 miljoen bandenscans bereikt. De resultaten van deze in Finland uitgevoerde scans wijzen uit dat 10% van de Finse bestuurders met banden rijden die in een gevaarlijke staat verkeren.

Enliten: Bridgestone technologie voor groenere banden

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft zijn nieuwe ‘Enliten’ technologie voor groenere banden onthuld. Deze maakt het mogelijk de rolweerstand, het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot tot 20% te verlagen.

Pirelli en Puma ontwerpen op racesport geïnspireerde schoen

De Italiaanse fabrikant Pirelli heeft een model schoenen onthuld dat is ontworpen in samenwerking met het merk Puma. Het resultaat: een op Pirelli banden en de racesport geïnspireerde Replicat-X model dat een aanvulling vormt op de Pirelli Design collectie.