Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Michelin informeert op de Mondial de l'Automobile over de prestaties van zijn versleten banden

De stand van Michelin op de Mondial Paris Motor show wil de consumenten informeren over de prestaties van zijn banden zelfs bij versleten staat © rezulteo

De presentatie van Michelin

“Als de veiligheid op natte wegen van mijn banden uitsluitend gemeten wordt als deze nieuw zijn en deze prestatie afneemt zodra ik de garage verlaat, hoe kan ik dan weten of ik nog veilig de weg op kan?” Michelin heeft deze vraag onder de loep genomen. De fabrikant heeft van zijn aanwezigheid op de Mondial Paris Motor Show gebruikgemaakt om het publiek te informeren over de duurzaamheid en de efficiënte prestaties van zijn banden, zelfs in versleten staat.

Hoewel sommige eigenschappen zoals het remmen op droge wegen en de rolweerstand beter worden naarmate de band slijt, neemt de remkracht op natte wegen vaak af. Michelin pleit dan ook voor het instellen van tests op versleten banden die vergelijkbaar zijn met die voor nieuwe banden om een minimale prestatiegrens te kunnen bepalen.

Michelin Primacy 4 Mondial Auto

© Michelin

Prestatievolle banden in nieuwe of versleten staat

Michelin heeft dit systeem reeds voor zijn eigen producten ingevoerd. De fabrikant heeft onlangs het merendeel van zijn reeksen personenautobanden herzien: CrossClimate +, CrossClimate SUV, Primacy 4, Alpin 6 en Agilis CrossClimate. Deze 5 banden waren te zien in de stand van Michelin op de Mondial de l’Auto autobeurs. Ze bieden een antwoord op de geplande slijtage die de Franse bandenfabrikant wil aanpakken. Al deze banden zijn uitgerust met de laatste 'Evergrip' technologieën voor duurzame prestaties: naarmate de slijtage vordert, komen er bredere groeven op en het ontwerp is geperfectioneerd dankzij meer verticale groeven. Daarnaast telt de rubbercompound meerdere, met ultramoderne materialen vervaardigde lagen. Al deze Michelin banden hebben hun eigen kenmerken waardoor ze prestatievol blijven tot op de wettelijke slijtagegrens van 1,6 mm.

Michelin Primacy 4 Mondial Auto versleten

© Michelin

LEES OOK

De Bridgestone banden als eerste uitrusting onder de BMW X5, 3-Serie en 8-Serie

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft een nieuwe samenwerking met BMW aangekondigd voor OE banden voor de nieuwe X5, 8-Serie en 3-Serie modellen.

Bridgestone ontwikkelt banden die op de maan kunnen rijden

Bridgestone heeft zijn deelname aangekondigd aan een ruimte-expeditie met het Japanse Ruimtevaartagentschap. Het doel: banden ontwerpen die geschikt zijn voor het maanlandschap.

Nokian Tyres rust het eerste zelfrijdende voertuig uit voor elk seizoen

De Finse bandenfabrikant Nokian Tyres heeft een samenwerking onthuld voor een nieuw type zelfrijdende bussen. Deze zijn ontworpen om zelfs bij extreem winterweer te kunnen rijden.

Pirelli Track Adrenaline: de app om het beste uit de P Zero banden te halen

Op de 89e Internationale Autobeurs van Genève heeft Pirelli zijn nieuwe Tyre Connected-oplossing onthuld: de Track Adrenaline.