Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Tijdens de Mondial Paris Motor Show presenteert Michelin de capaciteiten van zijn banden in versleten staat

Michelin heeft tijdens de Mondial de l’Auto te Parijs benadrukt dat zijn banden zelfs bij een hoge mate van slijtage uitstekende prestaties bieden.

Michelin informeert op de Mondial de l'Automobile over de prestaties van zijn versleten banden

De stand van Michelin op de Mondial Paris Motor show wil de consumenten informeren over de prestaties van zijn banden zelfs bij versleten staat © rezulteo

De presentatie van Michelin

“Als de veiligheid op natte wegen van mijn banden uitsluitend gemeten wordt als deze nieuw zijn en deze prestatie afneemt zodra ik de garage verlaat, hoe kan ik dan weten of ik nog veilig de weg op kan?” Michelin heeft deze vraag onder de loep genomen. De fabrikant heeft van zijn aanwezigheid op de Mondial Paris Motor Show gebruikgemaakt om het publiek te informeren over de duurzaamheid en de efficiënte prestaties van zijn banden, zelfs in versleten staat.

Hoewel sommige eigenschappen zoals het remmen op droge wegen en de rolweerstand beter worden naarmate de band slijt, neemt de remkracht op natte wegen vaak af. Michelin pleit dan ook voor het instellen van tests op versleten banden die vergelijkbaar zijn met die voor nieuwe banden om een minimale prestatiegrens te kunnen bepalen.

Michelin Primacy 4 Mondial Auto

© Michelin

Prestatievolle banden in nieuwe of versleten staat

Michelin heeft dit systeem reeds voor zijn eigen producten ingevoerd. De fabrikant heeft onlangs het merendeel van zijn reeksen personenautobanden herzien: CrossClimate +, CrossClimate SUV, Primacy 4, Alpin 6 en Agilis CrossClimate. Deze 5 banden waren te zien in de stand van Michelin op de Mondial de l’Auto autobeurs. Ze bieden een antwoord op de geplande slijtage die de Franse bandenfabrikant wil aanpakken. Al deze banden zijn uitgerust met de laatste 'Evergrip' technologieën voor duurzame prestaties: naarmate de slijtage vordert, komen er bredere groeven op en het ontwerp is geperfectioneerd dankzij meer verticale groeven. Daarnaast telt de rubbercompound meerdere, met ultramoderne materialen vervaardigde lagen. Al deze Michelin banden hebben hun eigen kenmerken waardoor ze prestatievol blijven tot op de wettelijke slijtagegrens van 1,6 mm.

Michelin Primacy 4 Mondial Auto versleten

© Michelin

LEES OOK

De Pirelli kalender 2019: Laetitia Casta en Gigi Hadid in het teken van dromen

Pirelli presenteert tijdens een gala-avond in Milaan de 2019 versie van zijn overbekende kalender. De foto’s voor deze 46e editie zijn gemaakt door Albert Watson, die zich liet inspireren door het thema ‘Dreaming’.

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV als eerste uitrusting onder de DS7 Crossback

Goodyear en DS Automobiles hebben een OE samenwerkingscontract ondertekend. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV zomerband werd geselecteerd voor de eerste uitrusting van de DS7 Crossback.

De Kumho Ecsta Ps91 banden als eerste uitrusting onder de BMW 5-serie

De fabrikant Kumho Tyre heeft bekend gemaakt dat zijn Ecsta PS91 UHP band gebruikt zal worden als OE band voor de BMW 5-serie.

Bridgestone lanceert zijn 'Mobox' bandenservice abonnement

Tijdens de Paris Motor show 2018 heeft de Japanse fabrikant Bridgestone zijn nieuwe abonnement voor banden en het onderhoud ervan onthuld. Spaanse en Franse consumenten kunnen zich voor €7,- per maand abonneren op gehuurde autobanden van premium merken. Hoe zou deze service ontvangen worden door Nederlandse automobilisten?