Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Toyo nieuw R&D center in Duitsland

© iStock

Een nieuw technisch centrum

Toyo heeft in Azië een krachtige plaats op de markt verworven en breidt ook zijn aanwezigheid in Europa verder uit. Het in 1945 in Osaka opgerichte merk heeft onlangs de opening van een nieuw R&D center in Duitsland aangekondigd. Het is gevestigd te Willich, in Noordrijn-Westfalen en de eerste installatie van dit type voor Toyo in Europa. Het R&D center zal vanaf deze herfst operationeel zijn. Het heeft tot doel het technische aspect van de Toyo banden te ontwikkelen met het oog op de mobiliteit van morgen. De Japanse fabrikant benadrukt dat het Europese center zich voornamelijk concentreert op nieuwe technologische materialen bestemd voor de productie van high performance banden.

Naast dit ultra moderne technische center zal het merk in januari 2022 een nieuwe Toyo bandenfabriek in Servië openen. Deze twee nieuwe structuren vormen een aanvulling op de reeds bestaande R&D installaties. Toyo Tires beschikt namelijk al over R&D centers in de Verenigde Staten en Japan die op permanente wijze met hun Europese collega’s zullen samenwerken. De Japanse fabrikant heeft overigens plannen om meer technische centers in Europa te openen. Toyo ziet dit als een kans om de technische en commerciële banden met talloze autofabrikanten op het oude Continent te versterken.

LEES OOK

Covid-19: Michelin gaat 1 miljoen herbruikbare maskers per week produceren

Industriegiganten komen in actie tegen het coronavirus. Michelin heeft aangekondigd dat 10 van zijn Europese fabrieken deelnemen aan de strijd door FFP1 en FFP2 maskers te produceren en te leveren.

Goodyear onder de Lexus LF-30: een band om de motor te koelen tijdens het rijden

De Autosalon van Genève 2020 was opnieuw de gelegenheid om innovatieve projecten voor de mobiliteit van morgen te presenteren. Tijdens dit evenement werd de elektrische concept car Lexus LF-30 onthuld. Deze is uitgerust met vier Goodyear conceptbanden ontworpen om de innovatieve eigenschappen van deze luxe auto te ondersteunen.

Auto in een ander jasje à la Pirelli en Junya Watanabe tijdens de Parijs Fashion Week

Kleding dragen van vermaarde bandenmerken is in. Pirelli en de modeontwerper Junya Watanabe Man hebben hun nieuwe herfst-winter collectie voor 2020, bestaande uit vier modellen, gepresenteerd tijdens de Parijs Fashion Week. Een gedurfde lijn die vintage mode met autosport combineert.

Op welke manier dragen de bandenmerken bij aan de strijd tegen klimaatverandering?

De milieuproblematiek raakt iedereen en bedrijven en consumenten zoeken dan ook ecologische en duurzame oplossingen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De bandensector ontsnapt hier niet aan. Bij het produceren van banden wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en chemische grondstoffen. Afgedankte banden vereisen een omvangrijk recyclingproces, als deze al niet in de natuur worden gedumpt. Hoe kunnen de fabrikanten hun ecologische voetafdruk verkleinen? Hoe zetten bandenfabrikanten zich in voor een duurzame, groene groei?