Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Toyo Tires lanceert zijn eerste Europese R&D center

De Japanse fabrikant Toyo Tires heeft de opening van een nieuw Onderzoeks- en Ontwikkelingscenter in Duitsland bekend gemaakt. Dit is het eerste technische center van het merk in Europa.

Toyo nieuw R&D center in Duitsland

© iStock

Een nieuw technisch centrum

Toyo heeft in Azië een krachtige plaats op de markt verworven en breidt ook zijn aanwezigheid in Europa verder uit. Het in 1945 in Osaka opgerichte merk heeft onlangs de opening van een nieuw R&D center in Duitsland aangekondigd. Het is gevestigd te Willich, in Noordrijn-Westfalen en de eerste installatie van dit type voor Toyo in Europa. Het R&D center zal vanaf deze herfst operationeel zijn. Het heeft tot doel het technische aspect van de Toyo banden te ontwikkelen met het oog op de mobiliteit van morgen. De Japanse fabrikant benadrukt dat het Europese center zich voornamelijk concentreert op nieuwe technologische materialen bestemd voor de productie van high performance banden.

Naast dit ultra moderne technische center zal het merk in januari 2022 een nieuwe Toyo bandenfabriek in Servië openen. Deze twee nieuwe structuren vormen een aanvulling op de reeds bestaande R&D installaties. Toyo Tires beschikt namelijk al over R&D centers in de Verenigde Staten en Japan die op permanente wijze met hun Europese collega’s zullen samenwerken. De Japanse fabrikant heeft overigens plannen om meer technische centers in Europa te openen. Toyo ziet dit als een kans om de technische en commerciële banden met talloze autofabrikanten op het oude Continent te versterken.

LEES OOK

Conti CARE: de Continental conceptband van morgen

De Duitse fabrikant Continental was aanwezig op de IAA autobeurs te Frankfurt. Hij presenteerde zijn innovatieve conceptband die gelinkt is aan een geconnecteerde velg voor een optimaal beheer van de mobiliteit.

Michelin als virtuele bandenleverancier in het Gran Turismo Sport videospel

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft een samenwerking met Sony en PlayStation aangekondigd om de officiële partner voor de bandentechnologie in het racespel Gran Turismo te worden.

Falken Tyre ontwikkelt een chip waarmee de door de banden opgewekte energie opgevangen kan worden

De Japanse fabrikant Falken Type werkt een technologie uit om de door de rotatie en de vervorming van de banden opgewekte elektriciteit te kunnen gebruiken.

Autofabrikanten groepen en de bijbehorende bandmarkeringen

In dit artikel biedt rezulteo je een overzicht van de grootste groepen autofabrikanten en hun eventuele specifieke bandmarkeringen.