Vergelijk autobanden tegen de laagste prijs!

Welke bandenmerken komen uit Duitsland?

Welke bandenfabrikant is van Duitse origine? Continental is één van de meest vermaarde merken ter wereld die zich bij elke bandentest weer weet te onderscheiden. Het is daarnaast een grote groep met talloze submerken. Maar er bestaan nog andere Duitse bandenmerken, lees er hieronder meer over.

Duitse bandenfabrikanten: welke merken worden in Duitsland gemaakt?

© rezulteo

Wat zijn de beste Duitse bandenmerken?

De Duitse fabrikant Continental is ongetwijfeld één van de bekendste bandenmerken ter wereld. Deze in 1871 opgerichte onderneming is gespecialiseerd in voertuigonderdelen en gevestigd te Hannover. Het merk produceert voornamelijk hoogwaardige banden maar tevens auto-onderdelen en ontwikkelt ContiTech projecten voor het recyclen van rubber. 

Beste Duitse bandenmerk Continental

© Wikimedia - Continental AG

Wat banden betreft, zijn diverse Continental producten uiterst populair bij automobilisten wereldwijd. Favoriete modellen, zoals de WinterContact TS 860 winterband, de PremiumContact 6 zomerband, de AllSeasonContact all season band en de SportContact 6 sportband, komen vaak als winnaars uit de bus bij onafhankelijke vergelijkende tests.

Continental AG

Heb je wel eens van het merk Semperit gehoord?

Semperit werd opgericht in 1824 en is, hoewel het geen Duits merk is, vanaf het begin af nauw verbonden met Continental. Semperit is gevestigd in Wenen en dus een Oostenrijkse fabrikant die banden produceert voor uiteenlopende soorten voertuigen: sedansstadsauto’sSUV’sbestelbusjes en zelfs vrachtauto’s

 

Duits-Oostenrijks bandenmerk: Semperit

© Wikimedia - Semperit

Wie maakt Semperit banden?

Het bandenmerk Semperit is gefusioneerd met de Duitse groep Continental. Deze laatste is sinds 1985 eigenaar van het merk. De Semperit banden maken dan ook gebruik van de Continental technologieën.

Ken je het Duitse bandenmerk Fulda?

Bandenfabriek Fulda werd in het begin van de 20e eeuw opgericht in de gelijknamige stad in Duitsland. Het is één van de populairste merken in het land van oorsprong. Fulda steekt ook met de slogan “German High Technology” zijn herkomst niet onder stoelen of banken.

Duits bandenmerk en fabrikant Fulda

© Fulda

Wie maakt Fulda banden?

Net als de bandenmerken Dunlop en Sava, behoort het Duitse merk Fulda sinds 1962 tot de Goodyear-Dunlop groep.

Ken je het Duitse bandenmerk Metzeler?

Het Duitse merk motorbanden Metzeler heeft een uitstekende reputatie. Dit in 1892 opgerichte bedrijf produceert enkele hoogwaardige banden voor tweewielers. 

Duits motorbandenmerk Metzeler

© Wikimedia - Metzeler

Wie maakt Metzeler banden?

Dankzij de in het oog springende sportprestaties van het Duitse merk, behoort Metzeler sinds 1986 tot de Italiaanse groep Pirelli.

LEES OOK

Autobanden geproduceerd in Zuid-Korea: het overzicht

Waar worden Hankook banden geproduceerd? Waar komen de bandenmarken Nexen of Kumho vandaan? Bekijk de lijst van Koreaanse bandenmerken en de diverse - in Zuid-Korea producerende - bandenfabrikanten.

Autobanden uit India; alles over Indiase bandenfabrikanten

Waar worden Apollo banden geproduceerd? Waar komen de CEAT of MRF banden vandaan? Bekijk de lijst met Indiase bandenmerken en de talloze in India producerende bandenfabrikanten.

Michelin Track Connect brengt een voor iedereen verkrijgbare gratis versie uit

De nieuwe versie van Track Connect is verkrijgbaar met gratis functies voor alle gebruikers. De oplossing voor geconnecteerde banden werd sinds de eerste versie, die twee 2 jaar geleden uitkwam, volledig herzien. Michelin koos voor een voor iedereen beschikbaar product dat toegesneden is op zowel amateurs als professionele coureurs. We gaan verder in op het gebruik van deze technologie voor geconnecteerde banden en de bijbehorende innovaties. Welke 3 nieuwe gebruiksmodi biedt het? Welke auto beschikt over de Track Connect set?

Bridgestone en Microsoft verhogen de veiligheid van banden

De mobiliteit van morgen vormt de spil van de huidige projecten van de diverse bandenmerken. Informatie over slijtage en bandenspanning is primordiaal voor de veiligheid van automobilisten. Maar er komt nog meer bij kijken! De staat van de dagelijks bereden wegen is van invloed op de slijtage van het loopvlak, hoewel dit niet altijd direct zichtbaar is. En beschadigde banden kunnen de correcte werking van de auto hinderen. Het door Bridgestone en het Microsoft Connected Vehicle Platform ontwikkelde realtime bandencontrolesysteem helpt dit probleem de wereld uit.

Door verder te surfen op deze website, accepteer je het gebruik van cookies zodat we de inhoud en adviezen kunnen aanpassen aan jouw interesses en bezoekerstatistieken kunnen verzamelen. Voor meer informatie, raadpleeg onze algemene voorwaarden.