Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Coronavirus: welke voorzorgen kun je voor je auto nemen tijdens de lockdown?

Tijdens de door de Covid-19 epidemie veroorzaakte lockdown, zal je auto, buiten de toegestane ritjes, niet gebruikt worden. Je hebt geen andere keuze dan je auto aan de kant te laten staan. Waarom is het toch belangrijk om het nodige onderhoud uit te voeren? Eenvoudigweg omdat het onderhoud van een lang stilstaande auto de vervuiling van de motor en een door de afname van de bandenspanning veroorzaakte flatspotting kan voorkomen. Wees voorbereid op het einde van de lockdown om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan bij het herstarten van je auto.

Coronavirus: hoe kun je je auto onderhouden tijdens de lockdown?

©iStockphoto-Bill Oxford

Inhoud:

4 voorzorgsmaatregelen om aan te denken als je auto moet blijven staan

Voorzorgsmaatregel 1: Wat te doen met de bandenspanning?

Voorzorgsmaatregel 2: Hoe voorkom je dat de accu leegloopt?

Voorzorgsmaatregel 3: Hoe kun je de motor en het mechanisme van de auto smeren?

Voorzorgsmaatregel 4: Hoe kun je het beste de auto reinigen?

Wat te doen met de bandenspanning?

Als bandenspecialist weet rezulteo hier uiteraard het antwoord op: het is beter je banden iets harder op te pompen. Waarom? De bandenspanning zal door het stilstaan afnemen en dit kan een permanente vervorming van je banden tot gevolg hebben. Voeg 0,2 bar aan de door de fabrikant van je voertuig aanbevolen druk toe.

Deze voorzorgsmaatregel voorkomt een eventuele flatspotting ofwel het afvlakken van de banden. Dit komt voornamelijk voor bij het langdurig stilstaan omdat de banden zachter worden en inzakken. Te zacht opgepompte banden hebben een verhoogd risico op flatspotting

Parkeer je auto, indien mogelijk, in een garage, beschermd tegen slecht weer en wisselende temperaturen. Flatspotting kan tevens voorkomen worden door wiggen te gebruiken om het contactvlak van de banden met de grond te verkleinen.

Vergeet niet na het opheffen van de lockdown de bandenspanning te controleren en indien nodig aan te passen.

Hoe voorkom je dat de accu leegloopt?

Een ander belangrijk punt: het laadniveau van de accu. Deze heeft de neiging leeg te lopen, zelfs als de motor niet draait. De moderne met elektronische systemen uitgeruste voertuigen zijn het gevoeligst, zoals de Seat Ibiza of gelijksoortige types voertuigen die de sleutel detecteren zodra de eigenaar naar de auto loopt. Om de accu van je auto in goede staat te houden, hebt je 2 opties:

  • de accu op de stroom aansluiten met behulp van een acculader
  • de minklem van de accu afkoppelen

Hoe kun je de motor en het mechanisme van de auto smeren?

rezulteo raadt het aan je motor één keer per week te starten. De automotor en het bijbehorende mechanisme moeten gesmeerd blijven. Het smeren van het stelsel voorkomt dat de olie onderin de motor stagneert waardoor de circuits bevuild raken. Zonder de airco te vergeten waarvan de compressor en de pakkingen gesmeerd moeten blijven. Laat de motor gedurende een kwartier opwarmen opdat het starten de juiste impact heeft. Je kunt tevens wat brandstof in de tank laten. Al deze nuttige tips voor het hele systeem voorkomen dat de (benzine- of diesel)motor vervuild of beschadigd raakt.

Hoe kun je het beste de auto reinigen?

De meeste autocenters en wasstraten zijn gesloten, behalve voor urgente gevallen Hier kun je dus niet heen. Maar als je auto in een garage of je eigen tuin staat, kun je tijdens de lockdown je auto wassen en ontsmetten. Concentreer je met name op de direct aanraakbare zones: stuur, handgrepen, versnellingspook, autoradio, stoelen en bergvak tussen de stoelen die mogelijke besmettingshaarden vormen en dus gereinigd moeten worden. Gebruik voor elk type oppervlak geschikte producten en maak tevens je autosleutels schoon.

LEES OOK

Thuis je olie verversen: eenvoudig en snel te doen

Heb je er wel eens over gedacht om zelf je olie te verversen? Hoe kun dit thuis doen? Welk materiaal heb je nodig? Het is allemaal vrij eenvoudig en goedkoop. Volg deze tutorial stap voor stap om er zeker van te zijn dat de olie op de juiste wijze ververst wordt.

6 astuces pour garder sa voiture propre

Vous souhaitez garder votre automobile propre avec l’arrivée des beaux jours ? On préfère parfois le faire tranquillement à côté de sa maison au lieu d’aller au lavage auto. Avec des produits d’entretien naturels pas cher qu’on a souvent chez soi, on peut bien nettoyer sa voiture. Le grand ménage de son véhicule doit se faire deux fois par an pour garder l’intérieur sain et l’extérieur entretenu. Voici des conseils sur les produits à utiliser pour laver sa voiture le plus naturellement possible.

Wat zijn de aangedreven wielen van mijn auto?

Of de auto nou een voorwiel-, achterwiel of vierwielaandrijving heeft, hij rijdt voor of achteruit dankzij de door de aangedreven wielen overgedragen tractie. De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving. Ze zijn uitgerust met 2 aangedreven wielen aan de voorkant en 2 gestuurde wielen aan de achterkant. Bij auto’s met achterwielaandrijving is het omgekeerde het geval. Wat is de rol van elk paar wielen? Bij vierwielaandrijving, ofwel 4WD, zijn alle vier de wielen aangedreven. Biedt dit voordelen bij het rijden op sneeuw? Wat voor impact heeft dit op de slijtage van de banden?

COVID-19: informatie over de voortgang van rezulteo

Als reactie op de COVID-19 pandemie en de door de overheid getroffen maatregelen heeft Lizeo (gevestigd in Frankrijk) besloten om al haar teams te laten telewerken. rezulteo blijft haar missie uitvoeren in het verstrekken van informatie en advies te bieden bij de aankoop van autobanden, terwijl ze haar werkwijzes aanpast om deze grote crisis het hoofd te bieden.