Rezulteo
Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Wat staat er op het Kerst verlanglijstje van je auto?

Het is de hoogste tijd om je brief naar de Kerstman te versturen. Waarom schenk je, voor de verandering en als je geen speciale wensen hebt, geen kerstcadeau rond het thema banden aan je auto? Hieronder de cadeautips van rezulteo om inspiratie op te doen...

De kerstcadeautips: winterbanden, sneeuwkettingen, TPMS, pechsets, banden met velgbeschermer...

Geen inspiratie voor kerstcadeaus? Rezulteo heeft een verlanglijstje voor je auto opgesteld! © iStock

Wat kan ik mijn auto cadeau doen?

Het is niet altijd makkelijk kerstcadeautjes te kopen, vooral als we geen inspiratie hebben. Hieronder een verlanglijst met tal van originele cadeautips voor je auto rond het thema banden.

  • Sneeuwsokken om de banden warm te houden: deze zijn echt nuttig, vooral voor het rijden op sneeuw. Er bestaan verschillende modellen afhankelijk van je budget en de behoeften. Ze zijn ofwel van textiel of van composietmaterialen vervaardigd. Sneeuwsokken rusten, net als sneeuwkettingen, je auto uit bij moeilijk begaanbare wegen of wegen aangeduid met het verkeersbord B26.
  • Goudkleurige of meer sobere sneeuwkettingen, robuuste en eenvoudig te monteren kettingen om bij sneeuw veilig de weg op te gaan. De keuze is afhankelijk van het budget en van het wel of niet veelvuldig rijden in zones met mogelijke sneeuwval in de winter. De uitrusting met sneeuwkettingen kan in sommige bergstreken verplicht zijn op wegdelen die aangeduid zijn met het bord B26.
kettingen-met-snelsluiting

Copyright © www.mtk-auto.fr

 Alles over sneeuwkettingen

  • Stijlvolle winterbanden met velgbeschermers: deze beschermen de glanzende velgen tegen stoepranden en overige schokken. Ze zijn eenvoudig te herkennen dankzij de specifieke markeringen FP, FS, naargelang de fabrikanten. De banden met velgbescherming worden met name verkocht door merken zoals Bridgestone, Continental, Michelin, Hankook of anders nog Nokian. Voor liefhebbers van tuning en gekleurde banden, raden we de rimblades aan die na een schok vervangen kunnen worden.

 

  • Een bandenpechset, niet om het noodlot te tarten maar om een lekke band te kunnen verhelpen.  Een bandenreparatieset kan heel nuttig zijn bij een lekke band omdat je daarmee naar een garage kunt komen! Je hebt de keuze uit diverse oplossingen: proppen, pechspray... Je hoeft zo niet langs de kant te blijven staan om op de sleepdienst te wachten!
Reparatieset voor lekke band

© All rights reserved

Wat te doen bij een lekke band ?

  • Een TPMS: als je auto van voor 2014 is, kun je deze met een TPMS uitrusten als dit nog niet het geval is. Het directe of indirecte TPMS systeem controleert de bandenspanning/ Het zorgt ervoor dat de auto informatie afgeeft over de bandenspanning en de bestuurder waarschuwt bij een drukafname. Alvorens dit aan te schaffen, raden we je aan informatie in te winnen over de installatie en het onderhoud.
TPMS indirect

© rezulteo

TPMS direct

© rezulteo

Directe of indirecte TPMS?

  • Een in je garage op te bergen autobanden pomp. Je kunt zo op elk gewenst moment je banden op de juiste bandenspanning houden. De ideale bandenspanning zorgt voor een correcte slijtweerstand, een redelijk brandstofverbruik en verhoogde veiligheid dankzij de invloed op de remafstanden, de wegligging, de stuurprecisie en het voorkomen van aquaplaning
Bandenspanning: autobanden pomp

© Pixabay

De bandenspanning: wanneer en hoe je banden oppompen?

LEES OOK

Coronavirus: welke voorzorgen kun je voor je auto nemen tijdens de lockdown?

Tijdens de door de Covid-19 epidemie veroorzaakte lockdown, zal je auto, buiten de toegestane ritjes, niet gebruikt worden. Je hebt geen andere keuze dan je auto aan de kant te laten staan. Waarom is het toch belangrijk om het nodige onderhoud uit te voeren? Eenvoudigweg omdat het onderhoud van een lang stilstaande auto de vervuiling van de motor en een door de afname van de bandenspanning veroorzaakte flatspotting kan voorkomen. Wees voorbereid op het einde van de lockdown om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan bij het herstarten van je auto.

COVID-19: informatie over de voortgang van rezulteo

Als reactie op de COVID-19 pandemie en de door de overheid getroffen maatregelen heeft Lizeo (gevestigd in Frankrijk) besloten om al haar teams te laten telewerken. rezulteo blijft haar missie uitvoeren in het verstrekken van informatie en advies te bieden bij de aankoop van autobanden, terwijl ze haar werkwijzes aanpast om deze grote crisis het hoofd te bieden.

8 prachtige routes door de Europese bergen voor een winter roadtrip

Waarom kies je, als je tijdens de winter een autotocht door Europa wil maken, niet voor prachtige berglandschappen? Met een beetje geluk zijn de bergen met sneeuw bedekt. Hieronder 8 reistips om een winter roadtrip door de bergen te plannen. Zorg er wel voor op geschikte banden te rijden!

Aan welke kant bevindt zich de tankklep?

Aan welke kant van je auto bevindt zich de brandstoftank? Rechts of links? Als je bij het tankstation aankomt, twijfel je soms waar je moet gaan staan. Er bestaat een eenvoudig ezelsbruggetje om te weten aan welke kant zich de tank bevindt, zonder uit te hoeven stappen.