Vergelijk autobanden en vind de beste prijs

Wij helpen je bij het kiezen en kopen van je autobanden

Barometer rezulteo november 2018: op welke banden rijden onze gebruikers?

In november 2018 bezochten vele gebruikers het bandenvergelijkingsportaal banden.rezulteo.nl; een startplaats voor automobilisten in de aankoopfase van autobanden. In deze barometer geven we inzicht in onze statistieken wat betreft de Nederlandse bandenmarkt; wat zijn de voorkeuren qua bandenmerken en/of bandensoorten en welke trends kunnen we herleiden uit het gebruikersverkeer? De statistieken zijn onderverdeeld per provincie.

De beste autobanden volgens de gebruikers van bandengids rezulteo

Wat is de verdeling per type autoband in Nederland? © iStock

Waar komen in november de rezulteo gebruikers vandaan?

Ruim 40% van het totale gebruikersaantal komt uit de de westelijke provincies: 21,7% uit Noord-Holland, en 19,9% uit Zuid-Holland. Gelderland en Noord-Brabant nemen een gedeelde derde positie in binnen de barometer (14,0%), gevolgd door Limburg en Overijssel met een gebruikersaandeel van respectievelijk 8,6% en 8,1%.

Naar welke bandensoort gaat de voorkeur uit?

Duizenden autobanden zijn deze maand geselecteerd op rezulteo. In Nederland ligt de verdeling voor de 4 soorten autobanden als volgt: 38,9% van de gebruikers koos voor zomerbanden, ten opzichte van 38,0% voor all season banden. De winterbanden waren het minst vertegenwoordigd onder onze Nederlandse gebruikers: 22,2% koos voor de gespecialiseerde winterband. Een kleine minderheid van 0,9% geeft de voorkeur aan scandinavische (extra stevige) winterbanden. 

Verdeling van all season banden, zomerbanden en winterbanden in Nederland

© rezulteo

Opvallend in deze barometer zijn de resultaten van de gebruikers in Noord-Holland. Daar wint de zomerband ruimschoots wat betreft voorkeur: 63,8% van de automobilisten uit Noord-Holland kiest voor zomerbanden, tegenover 10,6% voor all season banden en 21,2% voor winterbanden. In de provincies Gelderland, Utrecht en Friesland gaan de voorkeuren ongeveer gelijk op. Daar is het aandeel zomerbanden, all season banden en winterbanden nagenoeg gelijk. Flevoland en Zeeland zijn de enige twee provincies waar de winterband het meest gekozen type autoband is. 

Verdeling van het meest gebruikte type autoband per Nederlandse provincie

© rezulteo

Wat is het beste merk autoband?

Het meest gezochte bandenmerk in Nederland overall is Continental. Zowel in Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland staat dit merk bovenaan de lijst met meest gezochte autobanden. In Noord-Holland is de ContiSportContact 5 (zomerband) het populairst, waar in Gelderland en Zuid-Holland de Continental AllSeasonContact het meest wordt gezocht. In Friesland staat de Continental PremiumContact 6 bovenaan.   

Nederlandse automobilisten hebben een sterke voorkeur voor premium bandenmerken; 66,1% kiest voor autobanden van de A-merken Michelin, Continental, Dunlop, Goodyear, Pirelli of Bridgestone. De middelste categorie bandenmerken, de B-merken, zoals Vredestein, Hankook of Toyo, omvatten binnen deze bandenmonitor ook de tweede categorie; 19,9% kiest voor dit merksegment. De budgetbanden vormen de hekkensluiter qua populariteit; slechts 14% van de automobilisten is op zoek naar autobanden van een budgetmerk. 

Percentage van Nederlanders dat rijdt op premium bandenmerken, B-merken of budget autobanden

© rezulteo

Wat zijn de populairste autobanden?

De band waar de grootste voorkeur naar uitgaat op onze site in heel Nederland is verreweg de Continental AllSeasonContact, gevolgd door de Goodyear UltraGrip Performance Gen-1. Op de derde plek is de Nederlandse Quatrac 5 van Vredestein geëindigd. 

Top 10 van de meest gezochte autobanden op rezulteo in Nederland

1

Continental AllSeasonContact

all season

2

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

winterband

3

Vredestein Quatrac 5

all season

4

Continental PremiumContact 6

zomerband

5

Maxxis AP2-All-Season

all season

6

Continental ContiEcoContact 5

zomerband

7

Michelin CrossClimate+

all season

8

Bridgestone Weather Control A005

all season

9

Continental ContiSportContact 5

zomerband

10

Michelin CrossClimate

all season

LEES OOK

Barometer rezulteo januari 2019: winterbanden komen deze winter niet van de grond

Ook deze maand analyseren we de gebruikersstatistieken van de Nederlandse bandenvergelijker rezulteo. In de maand waar normaal gesproken de bandenwissel bij de diverse bandenmontagecentra nog een staartje kent, neemt de winterband in januari 2019 in vraag af.

Barometer rezulteo december 2018: verhoudingen zomer-, winter- en all season banden

Ook in december wisten talloze automobilisten het rezulteo platform te vinden in hun zoektocht naar nieuwe autobanden. Dankzij onze statistieken krijgen we een goed beeld van de aankoopfase op de Nederlanse bandenmarkt. Welke trend zien we deze winter terug? Wat is de verdeling van soort autoband in Nederland? Is de zoektocht naar nieuwe zomerbanden voor een gunstige prijs al begonnen? Ontdek het in de rezulteo barometer van december 2018.

Terugblik op 2018: 10 belangrijke bandenmomenten met rezulteo

Het jaar 2018 zit erop. We bieden een snelle samenvatting voor degenen die tijdens deze laatste 12 maanden vol bandennieuws, ons blog gemist hebben. Lees hieronder de 10 sleutelmomenten van het afgelopen jaar binnen de bandenbranche op rezulteo.